Witam. Pytanie do osób zapisujących się na skup w XTB.
Złożyłem stosowny dokument, ale akcje są dla mnie wciąż widoczne i teoretycznie możliwe do obrotu. Tak to powinno wyglądać? Myślałem że akcje zostaną zamrożone… napisałem na infolinie: odpisali że tak ma być. Dziwne. Obawiam się że jednak coś schrzanili i koniec końców mnie nie zapisali na skup? Jak to jest u Was? Może odpisać ktoś z kontem xtb?
Dziękuję.
Generalnie to ja nie widzę sensu się zapisywać już. Po co to robisz? Chcesz blokować swoje akcje a potem nie mieć nad nimi kontroli w razie fiaska wezwania. Jak będzie zgoda uokik to wtedy można się zapisać albo sprzedać na rynku bo po zgodzie będzie już po ponad 50 zł. A co do xtb. Ja mam akcje przymusowo wykupione na ciech które powinny zniknąć ale nie znikają. Chcesz mieć pewność to złóż zlecenie sprzedaży na 1 akcje i jak Ci odrzuci to znaczy że masz zapisane. Jeśli się sprzeda to znaczy że nie masz zapisane.
Miałem tak samo przy pierwszym zapisie. Pisałem do dlaczego akcje nie są zablokowane. Mówili, że mają czas na zablokowanie do upływu terminu zapisów. Też się zastanawiałem, czy na pewno mnie zapisali czy nie.