• No to mamy szacunki Autor: ~maro66 [91.241.41.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/LUG-S-A-Szacunkowe-skonsolidowane-wybrane-dane-finansowe-Grupy-Kapitalowej-LUG-S-A-za-III-kwartal-2023-roku-oraz-narastajaco-za-trzy-kwartaly-2023-8644136.html
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Rogal [5.173.216.*]
    Zysk netto 1.8mln, chyba nieźle?
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Trik [5.173.240.*]
    Bardzo ładnie. Powoli pracują nad marżą. Jak dobrze pójdzie to rok powinno zamknąć zyskiem około 7 mln.
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~maro66 [91.241.41.*]
    Nieźle?, rewelacyjnie :). W poniedziałek 10 przebite?
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    Nie chciałem krakać, ale............. To jest właśnie LUG. Wyniki historyczne, a tu minus. Wiem będzie pewnie zielono nerwy trzeba mieć tu ze stali (pewnie mam bo jestem tu x lat)
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Xyloy [80.238.108.*]
    Nie ma co narzekać. Kurs mocno urósł w ostatnim czasie. Widać, że mają coraz lepiej poukładaną działalność, są opcje dużych kontraktów, wpisują się w transformację energetyczną. Oby tak dalej, krok po kroku, we właściwym kierunki. I żeby tylko makro sprzyjało.
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~luginio [85.221.145.*]

LUG to nie jest spółka która skupia na sobie zainteresowanie większej grupy inwestorów.

Weterani którzy interesują się wynikami finansowymi już akcje dawno kupili i już nie kupują :)

By kurs rósł muszą pojawić się nowi kupujący - a oni muszą się o wynikach i perspektywach dopiero dowiedzieć
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Xyloy [80.238.108.*]
    To prawda - przydałaby się porządna agencja IR, która trochę "rozrusza" spółkę. Sama aktualizacja strategii była już w dobrym kierunku.
    Nie narzekam (znam Spółkę), piszę jak jest

też bym chciał, żeby kurs rósł po tak dobrych wynikach :)

Zapewne niedługo pojawi się komunikat prasowy o wynikach za Q3 - może ktoś się zainteresuje.

We czwartek czat - to kolejne źródło informacji dla potencjalnych inwestorów. Prezes LUG jest ostrożny - jednak założenie 7% rentowności netto to wyzwanie i na razie nikt nie wierzy, że to się uda.

Po tylu kwartałach wyczekiwania mogę jeszcze trochę poczekać ;)
    Ja czekam z 80% pakieciku na 14,9. Reszty nie sprzedaję. Co nie znaczy, że nie wycofam zlecania jak cena będzie dobijać do 14,9 :).

mi się marzy kapitalizacja LUG powyżej 200 mln

360 mln przychodów, rentowność netto 6% i roczny zysk 21,6 mln

Rozświetlamy Polskę powinno dać w przyszłym roku skok przychodów i marży (spiętrzenie zamówień za ponad miliard złotych).

To kolejne pytanie do Prezesa:
    w jaki sposób LUG przygotowuje się do spiętrzenia zamówień i w jaki sposób stara się dotrzeć do gmin ze swoją ofertą

Przy spiętrzeniu przetargów LUG powinien docierać także ze swoją ofertą do innych wykonawców (jako dostawca opraw) - sami na pewno wszystkiego nie przerobią.
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~maro66 [91.241.41.*]
    A nie mówiłem
    "A nie mówiłem"

??? co nie mówiłeś?
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Rogal [89.79.108.*]
    Że będzie minus, no cóż, niu konekt taki jest:) może jak na biznesradar wskoczy kupuj to się zleci więcej ludu
    nie żebym narzekał (bo mam czas), ale znów po porannym zrywie, cisza. A zamknięcie na zero czy minus . Jak obstawiacie ?? :)
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Xyloy [77.79.237.*]
    Ja mam wrażenie, że od jakiegoś czasu handel wygląda mniej więcej tak - podbitka kursu większym pakietem (w sensie kilkadziesiąt tysięcy złotych), spadek na niskich wolumenach, podbitka kursu większym pakietem, itd., ale sukcesywnie kurs rośnie.
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Rogal [89.79.108.*]
    Dla mnie cały new connect od czasów wojny w Ukrainie padł, nie wiem czego mu potrzeba, żeby wstać.
  • Re: No to mamy szacunki Autor: ~Wsiok [178.215.207.*]
    I tak się tu powoli żyje na tej wsi…
[x]
LUG 0,00% 2,40 2026-01-02 15:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.