Nie chciałem krakać, ale............. To jest właśnie LUG. Wyniki historyczne, a tu minus. Wiem będzie pewnie zielono nerwy trzeba mieć tu ze stali (pewnie mam bo jestem tu x lat)
Nie ma co narzekać. Kurs mocno urósł w ostatnim czasie. Widać, że mają coraz lepiej poukładaną działalność, są opcje dużych kontraktów, wpisują się w transformację energetyczną. Oby tak dalej, krok po kroku, we właściwym kierunki. I żeby tylko makro sprzyjało.
też bym chciał, żeby kurs rósł po tak dobrych wynikach :)
Zapewne niedługo pojawi się komunikat prasowy o wynikach za Q3 - może ktoś się zainteresuje.
We czwartek czat - to kolejne źródło informacji dla potencjalnych inwestorów. Prezes LUG jest ostrożny - jednak założenie 7% rentowności netto to wyzwanie i na razie nikt nie wierzy, że to się uda.
Po tylu kwartałach wyczekiwania mogę jeszcze trochę poczekać ;)
360 mln przychodów, rentowność netto 6% i roczny zysk 21,6 mln
Rozświetlamy Polskę powinno dać w przyszłym roku skok przychodów i marży (spiętrzenie zamówień za ponad miliard złotych).
To kolejne pytanie do Prezesa: w jaki sposób LUG przygotowuje się do spiętrzenia zamówień i w jaki sposób stara się dotrzeć do gmin ze swoją ofertą
Przy spiętrzeniu przetargów LUG powinien docierać także ze swoją ofertą do innych wykonawców (jako dostawca opraw) - sami na pewno wszystkiego nie przerobią.
Ja mam wrażenie, że od jakiegoś czasu handel wygląda mniej więcej tak - podbitka kursu większym pakietem (w sensie kilkadziesiąt tysięcy złotych), spadek na niskich wolumenach, podbitka kursu większym pakietem, itd., ale sukcesywnie kurs rośnie.