Przecież wczoraj poszło w transakcjach pakietowych 300 tys akcji po 27. 5 akurat dziś nie byłem online na bieżąco dziwię się że rynek tego nie widział.....
Zaproszenie takie aby nie osiągnąć 50 procent i nie robić wezwania. Przejęcie kontroli bez wykupu. Ciekawe co na to cała ekipa. Wrogie przejęcie? Nie siedzę tu nie znam układów żałuję że przegapiłem dzisiejszy dzień bo transakcję z czwartku mi nie umknęły
Raczej nikt nie planuje wrogiego przejęcia. WP deklaruje, że chce pozostać akcjonariuszem mniejszościowym, inwestycja ma charakter wyłącznie finansowy i cała decyzyjność ma pozostać w rękach obecnych właścicieli. Trochę się bałem o FF, ale widzę, że Kostkowski odsprzedał swoje akcje.
Też mnie to uspokoiło. Ciekaw jestem ilu się skusi, niby cena wyzsza niz ceny w ciągu ostatnich 12 miesięcy, więc dużo osób może sporo zarobić, ale przy tym potencjale spółki to są jednak grosze. Pomyślcie gdzie zawedrowalaby cena gdyby wp musiała skupować na rynku?
Poza tym spolka zdobywa rynek, przychody rosną, ja nie oddaję, może zacznę się zastanawiać gdy cena przekroczy 125% obecnego ATH
Dnia 2023-11-18 o godz. 10:34 ~Kkoz napisał(a): > Też mnie to uspokoiło. Ciekaw jestem ilu się skusi, niby cena wyzsza niz ceny w ciągu ostatnich 12 miesięcy, więc dużo osób może sporo zarobić, ale przy tym potencjale spółki to są jednak grosze. Pomyślcie gdzie zawedrowalaby cena gdyby wp musiała skupować na rynku? > > Poza tym spolka zdobywa rynek, przychody rosną, ja nie oddaję, może zacznę się zastanawiać gdy cena przekroczy 125% obecnego ATH
Ostatni raport dużo zmienił ,sam na jego podstawie kupiłem akcje po 19 zł i już sprzedawać? Liczyłem na test ATH po raporcie za 4 kwartał...poza tym nie widzę czynników spychajacych cenę poniżej 27,5 po wygaśnięciu zaproszenia. Inna kwestia to,że wczoraj nie było podaży po 23 ,a rynek nie wiedział jeszcze o zaproszeniu.
No dokladnie, mamy podłogę ustalona przez zaproszenie, plus też taki ze o spolce wiecej osób się dowie, także trochę tylko smutno że nie udało się zebrać więcej akcji.
Totalny brak płynności na tej spółce, WP sobie kupi pakiecik na tym "wezwaniu", kurs zleci w kolejnym tygodniu na dol znowu, tu jedynie wchodzi w grę długie trzymanie i czekanie na jakieś pozytywne nowiny... Skoro chcą płacić 27,50 za sztukę, to czemu nie ściągają ofert po 26,60 :)