Dnia 2023-11-10 o godz. 12:27 ~30centrymetrów napisał(a): > a ktoś spodziewał się fenomenalnych wyników? > przyszły tydzień to dobry moment na zbieranie bo później czekają nas zakupy prezesa > a akcji coraz mniej
Między ch..owymi a fenomenalnymi jest jeszcze ogromna przestrzeń i w niej mieszczą się np. wyniki neutralne.
Jak macie powiedzmy 100tys.akcji cogsyfu ( a podobno wielu tu takich :) ) i ubylo wam w portfelu ponad 100tys.zł w ciągu tygodnia to dalej mówicie że nic się nie stało co nie ? :)
Dnia 2023-11-10 o godz. 16:22 ~Althor napisał(a): > A znasz akcje które tylko rosną? Gieniusz jesteś nieziemski:) oczywiście, że nic się nie stało mój drogi od 3.5 za akcję.
A wydawałeś normalniejszy od reszty,co z tego że masz kupione po 3,50 jak właśnie zarobiłeś ponad 100tys.zł mniej !!!!!!! To kiedy uznasz że coś się stało jak zleci poniżej tego 3,5????? Oczywiście,możesz spać spokojnie bo na razie nie tracisz wkładu własnego ale chyba po to tu jesteś żeby zarobić nie? Odpowiadając na pytanie nie znam akcji ktore tylko rosną ale znam akcje które trzeba sprzedać żeby zarobić. Ech.....nie ma tu już z kim pogadać.....
Skoro spodziewam się wzrostu produkcyjności i zysków, może nawet dywidendy, to i spodziewam się wzrostu ceny. Nieraz mówiłem, że już zyski na Cognorze zrealizowałem i żeby wyjść na zero musiałoby spaść do ok 2 do 2.5 zł. Chyba jesteś na tyle bystry, żeby wiedzieć, że strata niezrealizowana nie jest stratą tak?
Tak,nie jest stratą ale jest też nie zrealizowanym zyskiem,ale dobra,nie ma sensu dyskutować co lepsze,czy ponad 100tys.więcej czy 100tys.mniej,ja wybieram to pierwsze :) miłego weekendu :)