Wielebny gosposię podgląda i nie ma czasu na czytanie raportów. Za samą działkę pod stolicą kacapii mieli/mają do odliczenia 100 mln USD. Policz sobie wielebny ile to jest w PLN.
No ale ze co ma wspólnego podglądaniem się nie napasiesz trzeba od czasu do czasu zajrzeć do raju bo robi się nieznośna
A propo to sowiecka odebrała im ta glebę ze robią odpisy ?
Właśnie nie.mam czasu tu studiować
Dach cieknie , a któryś z adwersarzy polecił ze idzie tu zarobić, trochę już zarobiłem na wahadełku ale dach okazały A gospośa samym se x em się nie zadawała
Dnia 2023-11-10 o godz. 10:37 ~Wielebny napisał(a): > > A propo to sowiecka odebrała im ta glebę ze robią odpisy ?
Kurde, nie będę tłumaczył jak przedszkolakowi. W 2014 roku putler wojnę wywołał, weszły sankcjwe w życie, trzeba było zwijać interes w kacapii. babajew musiał się wynosić ze spółki ale nie chciał w niej swoje hektary pod moskowią zostawić więc dogadali się, że może je sobie zabrać z powrotem ... ale w ten sposób powstała ( NA PAPIERZE ) strata 100 mln USD. Szkoda, że nie większa. Teraz jest ciągle jeszcze pokrywana ta rzekoma strata, jako strata z lat ubiegłych. W praktyce wygląda to tak, że gotówka która jest zarabiana przez spółkę i wpływa corocznie do kasy spółki jest przekładana z szuflady pt. "zyski netto" do szuflady pt."straty z lat ubiegłych". Na tym kończy się ta wielce skomplikowana operacja. Kasa zostaje w spółce a szuflada pt."starty z laty ubiegłych" ciągle puchnie. No i oczywiście nie trzeba płacić podatków od takich zysków/strat :D bo są to przecież pokrywane straty :D
Kurde, sukienkowy... Ja wiem, że fajna jest ta gosposia ale zacznij czytać raporty. Tam masz wszystko napisane.
babajew wniósł do spółki hektary o wartości 100mln USD z ogonkiem Zapłacił nimi ponad 1000 zł za każdą akcję spółki. ... A potem spółka sprzedała mu tę samą działkę z tego co pamiętam za 3800 USD.
Kapujesz?
Glebę za 100 mln USD z ogonkiem sprzedali mu za ww. ogonek.
Weź ty sprzedaj parafię wartą ponad 100mln USD za 3800 USD. Też będziesz miał taką piękną stratę.
Każdy może mieć stratę jak sprzeda 100 mln USD za kilka tyś. USD.
Tak czy nie ?
No.
Dnia 2023-11-10 o godz. 12:03 ~Wielebny napisał(a): > Ok > > A kim on był w spółce?
Kur... Z przedszkolakiem mam do czynienia? Jak to kim był? Był właścicielem / głównym akcjonariuszem spółki. Igor Babajew + Sergei Michajłow = IBSM Mówi ci to coś ???
Żaden przekręt. Sprzedaj parafię za złotówkę. Kto ci zabroni ? Zwłaszcza jak będzie miał nałożone sankcje.
Proszę nie bluzgac przy moim majestacie to mnie obraża
Nie znam gości wiem za to co w rosyji wywijał AF na Szerokiej Bramie
Wiem wiem tak się robi interesy pierwszy miliontrzeba ukrasc a potem po stokroć prawość prawość znam kilku takich w Polsce
Pierwszy na liście Koń Polski i.przekret w Polnordzie
Otóż to! Zasadne pozostaje pytanie CO dalej, lada moment w kasie spółki będzie pol MILIARDA polskich złotówek (przy kapitalizacji 30 mln :D), pytanie czy Alec będzie chciał kasę wyciągnąć, zainwestować czy może sprzedać spółkę komuś jeszcze wiekszemu, a jak wiemy zwąchał się z wujkami z Ameryki... być może to im PJW było zmuszone sprzedać część tak nadzianej spółki? Oczywiście wszystko za zgodą AF, bo jakby prześledzić udziały to wszystkie drogi prowadzą do niego. Wielebny zrozumial już wszystko? :D
Dnia 2023-11-10 o godz. 11:36 ~Aqq napisał(a): > ... być może to im PJW było zmuszone sprzedać część tak nadzianej spółki?
Nie, nie było wcale zmuszone. Wtedy nie była spółka jeszcze nadziana. Pertraktacje się długo przeciągały. Widocznie targowali się o cenę. Wówczas Fesenko był jedynym akcjonariuszem oprócz PJW. Miał wówczas 70% akcji. Brakowało mu tylko 20% akcji PJW. Myślę, że to on je kupił albo ktoś przez niego podstawiony. Być może nawet z tym podstawionym się już wtedy dogadał, że może im sprzedać też pozostałe 70% czyli praktycznie wszystko oprócz 10% FF. Daj Boże żyby był to GS, bo ok. miesiąc po kupnie akcji od PJW przeprowadził się do nich na Broad Street.
Dzięki
Bo już myślałem że GS to "Gminna Spoldzielnia" Samopomoc Chłopska
Po wojnie II uciekano tak w Polsce przed całkowitym chołhozem komunistów tworzono spółdzielnie żeby od chłopów skupować płody rolne , sprzedawałem im jaja, króliki i swinki , kiedyś trza było sutannę zadzierać do góry i łazić po oborze a dxisiaj to luksus przeleci się z tacelkiem a sutanny zadzierają do góry panienki = żyć nie umierać
Dnia 2023-11-10 o godz. 13:16 ~Wielebny napisał(a): > Dzięki > > Bo już myślałem że GS to "Gminna Spoldzielnia" Samopomoc Chłopska > > Po wojnie II uciekano tak w Polsce przed całkowitym chołhozem komunistów tworzono spółdzielnie żeby od chłopów skupować płody rolne , sprzedawałem im jaja, króliki i swinki , kiedyś trza było sutannę zadzierać do góry i łazić po oborze a dxisiaj to luksus przeleci się z tacelkiem a sutanny zadzierają do góry panienki = żyć nie umierać
Gratulacje skoro masz około setki na karku ( niżej też) i jeszcze panienkami się zajmujesz.
Coś się gęsto na kupnie robi, tylko dzisiaj na K wystawiono kilka zleceń na ponad 500 sztuk, dawno nie widziana sytuacja. A na S jakby zniknęły pakiety animatora