• Druga strata w tym roku Autor: livermoregpw [5.173.208.*]
    Podziękował. -12,7%
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Akcjonariusz [89.69.111.*]
    Taki optymista co do zwrotu kosztow itd i nie wytrzymales?
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Lek [78.30.80.*]
    a miałeś piramidować
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: livermoregpw [5.173.208.*]
    Miałem swój próg straty co do tej spółki. Nastąpił ten moment więc sprzedałem. Strata to strata.
    Co nie zmienia faktu, że życzę wam powodzenia i zysku
    Niecale 13% to i tak nie tak zle jak na ta spolke. Mysle ze zdecydowana wiekszosc ma na tym duzo wieksze minusy. Rowniez powodzenia
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Free [78.8.7.*]
    Dzięki za akcje, lubię takie promocje. Az się przypominają czasy po dymisji prezesa rok temu:)

A tak z innej beczki, co sobie myślałeś jak tutaj wchodziłeś po takiej premierze? Serio myślałeś że będziesz miał szybko odbicie pod 20 zł (oczywiście średnio wierzę w ten twój cel, pewnie chciałeś wyskakiwać gdzieś tak w okolicach 16-17 zł)?

Generalnie wiem też że sprzedaż akcji przez prezesów na greenx i wizja wykupienia od nich opcji w najbliższym czasie pewnie Ciebie przekonała do tego że czas przenieść środki tam, sam dokupiłem, więc rozumiem, ale jednak dziwnie rozegrałeś ten Road.
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Lek [78.30.80.*]
    Cytuję :
    "Przed nami najlepsze okresy sprzedazowe w tym Black Friday mikołajki i ferie. Dojdą dlc a potem konsole.
    Według mnie spółka zarobi kilka milionów złotych metto"
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~leszcz [89.161.106.*]
    jeśli to druga strata w tym roku to gratuluję wyboru spółek
    Ja na 10 spółek mam 8 do tyłu przynajmniej
    Jeśli można zapytać to co polecasz na teraz żeby wejść? dzięki
    Gorzej jesli mial tylko dwie
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Free [78.8.7.*]
    Na pewno ma jeszcze greenx, o ile wchodził jakieś pół roku temu to na 100% ma to plusie:)
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: livermoregpw [31.182.106.*]
    GreenX mam od końca grudnia 2022 r. Na ROAD byłem jeszcze od 22 do 28 zł ale za bardzo mały kapitał więc nawet nie liczę.

Na co liczyłem? Na szybki zysk, nie ma co ukrywać. Ale ostatnie dni śledziłem inną spółkę z branży gier, która wydała grę ocenianą na 93%. Tam zaspali z reklamami i sprzedaż jak na razie jest słaba. Ale to się zmieni. Dlatego dzisiaj oszacowałem możliwości na zyski i zmieniłem ROAD na Starward poniżej 19 zł. Na razie mam tam ok. 70% z kasy po ROAD a resztę ustawiłem jeszcze niżej, może wpadnie.

A tu wam życzę zysków i dobrej sprzedaży. Tutaj wkrótce powinniście mieć pokrycie kosztów.

Pozdrawiam
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Free [78.10.239.*]
    Moim skromnym zdaniem niewiele tam zarobisz w krótkim terminie z jednego prostego powodu - nie ma pod co grać. Jeżeli celujesz w 15-20%, to ok może ci się uda na tzw. odbicie zdechłego kota, ale tutaj na Road 15-20% od kwoty po której sprzedałeś to był przedział jakiś 13-14 zł. No i cóż niefortunnie sprzedałeś przed sporym patchem. Jeżeli jakimś trafem naprawi największe bolączki i oceny trochę podskoczą to myślę, ze bez problemu podejdziemy znowu pod 14 zł.

Nie powiem też dzisiaj miałem już palec na kupno Starward bo taka przecena kusi, ale jednak jak rozważyłem za i przeciw i w dodatku zobaczyłem przecenę na Artiffexie i 11bit, to jednak tam dobrałem. Artfifex pewniak z uwagi na dobre wyniki (dają miesięczne raporty, więc na spokojnie można sobie mniej więcej policzyć jak udał się kwartał) z kolei na 11 bit na 99% będzie rozgrywka pod Frostpunka. Liczę tam na jakieś 30-40%, no a jeszcze po drodze jest Thamaturge - to akurat może być miła niespodzianka.
    Czas pokaże kto z Nas lepiej trafił. Nie sprzedałbym ROAD ale nocna analiza Starward i poranne zachowanie kursy przekonały mnie. Ale życzę ROAD i akcjonariuszom dużych wzrostów i rewelacyjnej sprzedaży na konsolach

Pozdrawiam
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~cvbcvb [164.127.128.*]
    Ten gość spamuje setką postów jak to nie wszedł w Starward, bo taka przecena, tylko zapomniał o jednym, że to był chyba największy balon na gamedevie albo jeden z większych i dalej po gigantycznych spadkach ma 40 mln kapitalizacji, czyli ponad 2 razy więcej niż np. Road i masa podobnych spółek, mimo że gra się sprzedaje gorzej niż Alaskan i zanim 11bit dostanie swoją porcję to Ci goście mogą przez lata nie zobaczyć złotówki zysku. Tam dalej może zlecieć 100% albo i więcej. Po takim spamie to sądze, że był tam załadowany dużo wcześniej, zresztą skad by to miało 200 baniek kapitalizacji, gdyby tacy jak on tam nie ładowali po uszy wcześniej.
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Free [78.10.236.*]
    Obstawiam, że jednak wszedł niedawno, bo widać że zaczął oblegać tamtejsze forum. Raczej wątpię, żeby się powstrzymał jakby miał wcześniej akcje:)
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Student [88.156.137.*]
    Wszedłem ponownie 11,50
    Free zastanawiam się właśnie czy nie wejść w Starward po takiej przecenie
    Myślę że odbicie powinno tam być kwestia ile % właśnie i czy warto spekulacyjnie tam wejść
    Road wycena 18 Starward 40
    Różnica w kosztach gry ogromna na korzyść Roada
    Road miał za 5 dni sprzedażowych 1000 komentarzy kolejno w pierszych dniach (270,276,170,133,119)
    Niezwyciężony Starwarda 5 dni i tam jest 530 komentarzy
    Także Road trzymam a Starward mam mieszane odczucia
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~cvbcvb [164.127.128.*]
    Aha, czyli myślisz czy nie wejść w spółkę, która jest dwa razy droższa, ale za to ma na oko tylko dwa razy mniejszą sprzedaż, gdzie logika? Ten spamer zrobił wam z mózgu galaretkę.
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~Free [78.8.60.*]
    Chodzi o spekulacje - nic wiecznie nie spada i w każdym trendzie, zarówno wzrostowym jak i spadkowym są wahania kursu, trzeba tylko dobrze trafić:)

No ale ja jednak wybrałem dwa pewniaki, już trochę mam dość tego wchodzenia spekulacyjnego.

właśnie dobrze trafić - ostatnio na ASMgroup udawało się dobrze trafić , to chyba zrezygnuję z wchodzenia w następną spółkę gamingową i wejdę jeszcze raz w ASMgroup
    Największa moja pozycja to Drago - zobaczymy jak im pójdzie w przyszłym roku
    Pozwolę sobie na małą dygresją Leszczu. Ja na bieżąco robiłem wpisy.

• po 11 dniach od premiery było dokładnie 1100 recenzji
    • mnożnik 27,7 potwierdzony przez dane ze spółki
    • co wtedy dawało sprzedaż na poziomie ok. 30.000 sztuk + 12.000 dlc
    • recenzje były wtedy na poziomie 64%
    • C/WK 3,153

Tymczasem gra Staward po 5 dniach wygląda tak

• po 5 dniach recenzje są na poziomie 561
    • poziom rekordowy między 91 a 92% czyli arcydzieło
    • nie znam tam jeszcze mnożnika, bo dopiero po pierwszym infie ze spółki można go zastosować
    • wątpię aby były to 27,7 bo to jest charakterystyczne dla słabych gier, kiedy recenzji wkurzonych jest bardzo dużo
    • w przypadku arcydzieł pow. 90% waha się między 40-60%
    • ale zapominasz o jednym, istotnym elemencie tutaj sprzedaż przez STEAM wynosi między 40 a 50%
    • tam jednocześnie idzie sprzedaż na konsole i pudełka, więc wszystko musisz mnożyć przynajmniej razy dwa
    • gra ponownie jest w pierwszej setce Global Top Sellers (nie wiem na jakim poziomie jest Alaskan)
    • podobnie na konsolach sprzedaż jest między 50 a 100 miejscem w Top
    • od wczoraj spółka przyśpiesza ze sprzedażą co widać poprzez rosnąca liczbę recenzji
    • C/WK 3,92
    Widzę że Roada Ci trochę szkoda bo jeszcze tu zaglądasz
    Nie jestem wirtuozem giełdy ale kluczem wg mnie w cenach za akcje Road czy Starward będzie kiedy będzie na spółkach zwrot poniesionych kosztów (w weekend zawsze lepsza sprzedaż - dla Starward to pierwszy weekend jest - potem w tygodniu już słabiej zawsze)
    Natomiast mogą być jakieś odbicia spekulacyjne jak najbardziej (CIG za mocno nie podskoczył na razie choć tam ponad mln sprzedanych kopii - znowu kłania się zwrot poniesionych kosztów)
    Ale ile spadł CIG? W porównaniu do Starward niewiele. Ok zmykam i już nie będę sie tutaj pojawiał. Życzę zarobku i powodzenia
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~jb [185.242.252.*]
    źle Ci nie życzę - mimo żeś naganiacz - ale szykuj się na kolejną stratę, albo już ja masz na starward. tam to daleko do dołka.
  • Re: Druga strata w tym roku Autor: ~leszcz [213.17.149.*]
    nie brałem Starward, nie brałem ASMgroup
    natomiast wzięłem Novina
    i zobaczymy jak to wyjdzie
[x]
ROAD -0,20% 4,92 2025-12-05 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.