Dzięki za akcje, lubię takie promocje. Az się przypominają czasy po dymisji prezesa rok temu:)
A tak z innej beczki, co sobie myślałeś jak tutaj wchodziłeś po takiej premierze? Serio myślałeś że będziesz miał szybko odbicie pod 20 zł (oczywiście średnio wierzę w ten twój cel, pewnie chciałeś wyskakiwać gdzieś tak w okolicach 16-17 zł)?
Generalnie wiem też że sprzedaż akcji przez prezesów na greenx i wizja wykupienia od nich opcji w najbliższym czasie pewnie Ciebie przekonała do tego że czas przenieść środki tam, sam dokupiłem, więc rozumiem, ale jednak dziwnie rozegrałeś ten Road.
Cytuję : "Przed nami najlepsze okresy sprzedazowe w tym Black Friday mikołajki i ferie. Dojdą dlc a potem konsole. Według mnie spółka zarobi kilka milionów złotych metto"
jeśli to druga strata w tym roku to gratuluję wyboru spółek Ja na 10 spółek mam 8 do tyłu przynajmniej Jeśli można zapytać to co polecasz na teraz żeby wejść? dzięki
GreenX mam od końca grudnia 2022 r. Na ROAD byłem jeszcze od 22 do 28 zł ale za bardzo mały kapitał więc nawet nie liczę.
Na co liczyłem? Na szybki zysk, nie ma co ukrywać. Ale ostatnie dni śledziłem inną spółkę z branży gier, która wydała grę ocenianą na 93%. Tam zaspali z reklamami i sprzedaż jak na razie jest słaba. Ale to się zmieni. Dlatego dzisiaj oszacowałem możliwości na zyski i zmieniłem ROAD na Starward poniżej 19 zł. Na razie mam tam ok. 70% z kasy po ROAD a resztę ustawiłem jeszcze niżej, może wpadnie.
A tu wam życzę zysków i dobrej sprzedaży. Tutaj wkrótce powinniście mieć pokrycie kosztów.
Moim skromnym zdaniem niewiele tam zarobisz w krótkim terminie z jednego prostego powodu - nie ma pod co grać. Jeżeli celujesz w 15-20%, to ok może ci się uda na tzw. odbicie zdechłego kota, ale tutaj na Road 15-20% od kwoty po której sprzedałeś to był przedział jakiś 13-14 zł. No i cóż niefortunnie sprzedałeś przed sporym patchem. Jeżeli jakimś trafem naprawi największe bolączki i oceny trochę podskoczą to myślę, ze bez problemu podejdziemy znowu pod 14 zł.
Nie powiem też dzisiaj miałem już palec na kupno Starward bo taka przecena kusi, ale jednak jak rozważyłem za i przeciw i w dodatku zobaczyłem przecenę na Artiffexie i 11bit, to jednak tam dobrałem. Artfifex pewniak z uwagi na dobre wyniki (dają miesięczne raporty, więc na spokojnie można sobie mniej więcej policzyć jak udał się kwartał) z kolei na 11 bit na 99% będzie rozgrywka pod Frostpunka. Liczę tam na jakieś 30-40%, no a jeszcze po drodze jest Thamaturge - to akurat może być miła niespodzianka.
Czas pokaże kto z Nas lepiej trafił. Nie sprzedałbym ROAD ale nocna analiza Starward i poranne zachowanie kursy przekonały mnie. Ale życzę ROAD i akcjonariuszom dużych wzrostów i rewelacyjnej sprzedaży na konsolach
Ten gość spamuje setką postów jak to nie wszedł w Starward, bo taka przecena, tylko zapomniał o jednym, że to był chyba największy balon na gamedevie albo jeden z większych i dalej po gigantycznych spadkach ma 40 mln kapitalizacji, czyli ponad 2 razy więcej niż np. Road i masa podobnych spółek, mimo że gra się sprzedaje gorzej niż Alaskan i zanim 11bit dostanie swoją porcję to Ci goście mogą przez lata nie zobaczyć złotówki zysku. Tam dalej może zlecieć 100% albo i więcej. Po takim spamie to sądze, że był tam załadowany dużo wcześniej, zresztą skad by to miało 200 baniek kapitalizacji, gdyby tacy jak on tam nie ładowali po uszy wcześniej.
Free zastanawiam się właśnie czy nie wejść w Starward po takiej przecenie Myślę że odbicie powinno tam być kwestia ile % właśnie i czy warto spekulacyjnie tam wejść Road wycena 18 Starward 40 Różnica w kosztach gry ogromna na korzyść Roada Road miał za 5 dni sprzedażowych 1000 komentarzy kolejno w pierszych dniach (270,276,170,133,119) Niezwyciężony Starwarda 5 dni i tam jest 530 komentarzy Także Road trzymam a Starward mam mieszane odczucia
Aha, czyli myślisz czy nie wejść w spółkę, która jest dwa razy droższa, ale za to ma na oko tylko dwa razy mniejszą sprzedaż, gdzie logika? Ten spamer zrobił wam z mózgu galaretkę.
właśnie dobrze trafić - ostatnio na ASMgroup udawało się dobrze trafić , to chyba zrezygnuję z wchodzenia w następną spółkę gamingową i wejdę jeszcze raz w ASMgroup Największa moja pozycja to Drago - zobaczymy jak im pójdzie w przyszłym roku
Widzę że Roada Ci trochę szkoda bo jeszcze tu zaglądasz Nie jestem wirtuozem giełdy ale kluczem wg mnie w cenach za akcje Road czy Starward będzie kiedy będzie na spółkach zwrot poniesionych kosztów (w weekend zawsze lepsza sprzedaż - dla Starward to pierwszy weekend jest - potem w tygodniu już słabiej zawsze) Natomiast mogą być jakieś odbicia spekulacyjne jak najbardziej (CIG za mocno nie podskoczył na razie choć tam ponad mln sprzedanych kopii - znowu kłania się zwrot poniesionych kosztów)