• Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [46.114.154.*]
    Napiszcie w końcu o ilościach transakcji rok do roku. Pokażcie te spadki 30 - 40 % . Napiszcie ile restauracji zamykacie do końca br. Opiszcie mechanizm otwierania nowych lokalizacji. Uzbrajanie "nowych punktów" starymi gratami z rozbieranych restauracji. Obciążanie ( kilkukrotne ) nowych restauratorów fakturami za wyposazenie inwestycji ze zlikwidowanych obiektów. Opiszcie mechanizm finansowania tych pseudo nowych restauracji. Zdradźcie tajemnicę - ile macie tytułów własności do lokali. Podpowiedzi do tego pytania to tytuł piosenki OZ "Mniej niż zero" Objasnijcie mechanizm powstawania dziury w przepływach finansowych, Na jaką kwotę macie już nawystawianych zapadłych faktur? Itp....
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~kuku [130.255.158.*]
    "Mniej niż zero" to Lady Pank
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~miernyalewierny [88.156.211.*]
    Tyle samo ma pojęcia o giełdzie jak i muzyce. Rzuca swoimi hasłami samemu nie potrafiąc udowodnić żadnej z tez.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [46.114.155.*]
    Nigdy nie kwestionowałem autorów słów, ktore zacytowałem. Także nigdy nie posługiwałem się tezami opisując sytuację Spółki Sfinks Polska SA. Giełda mnie nie interesuje. Moja wiedza muzyczna nie ma tu żadnego znaczenia. Twoja prymitywna uszczypliwość pokazuje tylko jak znerwicowany jesteś. Bankrutującą Spółka, której Zarząd wyrządza tyle szkód musi być napiętnowana. Jeżeli nie wiesz gdzie szukać kluczowych informacji to zaglądnij do pionu operacyjnego i poczytaj raporty OSR ( codziennie rano spływają aktualne dane z poziomu każdej redtauracji ) Zebrane dane możesz ściągnąć z Raportów przesyłanych do Sądu ( obowiązek spółek jawnych - podmiotów zależnych Sfinks Polska SA. ) ....Dramat w przepływach masz ujawniony w Raportach Sfinksa ( jest tam także komentarz.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Asd [89.64.45.*]
    Sobie chłopina upatrzył spółkę do hejtowania coś jeszcze piętnujesz/hejtujesz czy tylko są spółkę ? Ciekawe bardzo.
    produkuje się chłopie produkuj było 20 groszy później krążyliśmy przy 40 groszach teraz w okolicach 1 PLN za kilka miesięcy będziemy krążyć w okolicach kilki złotych a ty dalej zostaniesz na tym samym etapie, tzn sączenia jadu. Sfinks się rozwija a ty stoisz w miejscu.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [46.114.155.*]
    Podaj dane o wzroście zadłużenia Spółki podaj spadki na ilości rachunków podaj nowe jeszcze gorsze wartości ujemnych przepływów ( to już minus 24 mln - tak to rekordowe tempo !!!
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [5.173.202.*]
    Ten the bill u góry myśli że ma rację i robi czarny humor.
    Nikt poważny nie powinien brać tych bzdur na poważnie tylko czytać espi i monitorować rynek.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Mateusz [89.231.90.*]
    Ten the bill narzeka bo umoczył pieniądze na franczyzie ze Sfinxem co sam przyznał przedwczoraj. Widocznie słaby z niego biznesmen. Fakt jest taki że Sfinx z kwartału na kwartał zwiększa przychody i zysk i zmniejsza zadłużenie. 16% akcji po 1 złoty dostało część wierzycieli w zamian za dług. Wieloletni trend spadkowy został przełamany na wielkim wolumenie. 80 groszy stanowi bardzo mocne wsparcie testowane trzy razy w tym roku. Sieć się rozwija i zwiększa ilość placówek przenosząc koszty na franczyzobiorców. To wszystko w końcu zaowocuje i kurs ruszy, a te misie będą to samo pisać przy 3 i 5 złotych
    Pozdrawiam .
    Czyli zwyczajnie krew go zalewa bo był słaby.
    Wszystko ruszyło po covidzie a on został na peronie.słaby jest i tyle...
    Teraz na forum bankiera ujada jak leszcz zamiast zabierać się za robotę bo to dobry czas.
    frustrat
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Greg [91.150.165.*]
    3 i 4 potwierdzą że firma sphinx zarabia
    3 i 4 kwartał to już zyski netto.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [88.152.11.*]
    Konkretnie !!!! Wyjaśnij wzrost ujemnych przepływów !!!! Przecież to "puste" faktury, które z jednej strony tworzą fikcyjne zyski z drugiej pokazują świadomą strategie ukrywania gigantycznych strat. To są argumenty które widzisz w każdym kolejnym raporcie!!!! Unikając tego problemu wskazuje że siedzisz po szyje w bagnie Sfinksa. Tym samym jesteś współ odpowiedzialny.
    Wyjce wyja i oskarżają innych za swoje nie trafione decyzje.
    Wszyscy winni tylko nie oni.
    Ręce opadają
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Mateusz [89.231.90.*]
    Tak, a bank który udzielił pożyczki ratunkowej i sąd który czuwa nad realizacją postępowania układowego są niepelnosprytni i pozwalają firmie na takie oszustwo? Chłopie idź do psychiatry, przykro mi ze wtopiles w biznesie ale teraz oficjalnie szkalujesz firmę i możesz mieć przez to dodatkowe problemy. Uważaj na słowa przy takich oskarżeniach.
    Szkalują i nie robią tego bezinteresownie.
    Ja trzymam papier I jeśli jest okazja akumuluje.
    Póki co strategia opłacalna.
    Frustraci niech jęczą.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Greeg [91.150.165.*]
    Tu może być nawet 3-4 zł
    .
    .
    I to już niedługo ...... A jak pokażą investora to Kosmos !
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [88.152.11.*]
    Czytając te wasze wypociny, zaczynam rozumieć dlaczego ta Spółka jest definitywnue przeznaczona do upadku. Tacy niemerytoryczni, leniwi bo nie analizują materiału- kompletnie niekompetentni w branży Horeca.
    Ty upadłeś nie spolka sfinks.
    Jesteś leniwy niekompetentny i żałosny.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Greg [91.150.165.*]
    Przebije z hukiem 2zł.!
    .
    .
    aż ci gacie spadnął.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [79.186.114.*]
    NAGRODY

OCENA RYZYKA Sfinks Polska SA:
    Nie posiada znaczącej kapitalizacji rynkowej (36 mln zł)
    Ujemny kapitał własny
    Płatności odsetek nie są pokrywane przez zyski
    Duże zdarzenia jednorazowe mające negatywny wpływ na wyniki finansowe
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [79.186.114.*]
    Po prostu Bankrut. Na nic ukrywanie dramatycznej sytuacji spółki, która o kilkudziesięciu kwartałów nie wypracowała zysku. Ujemne przepływy biją rekordy. Alarmujące oceny w raportach. Brak finansowania zewnętrznego bo wykorzystali już wszystkie opcje. Tylko lewar finansowy z giełdy czy ostatnio z wsparcia darował im trochę czasu. Wydrenowali tą kasę i teraz tylko upadłość...
    Ten wyżej to the bill i kłamca.
    Nawet podszywa się pod nicka którego ja tu używam od bardzo dawna.
    Stara się zasiac zamęt i szkaluje imię firmy a jak znam te forumowe hieny nawet niema akcji bo mu za drogo jest.
    Gdzie jest cen. zor z bankiera ze pozwala na wypisywanie fejkow non stop.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Misiu [31.0.33.*]
    jak tam rakieta juz wystartowała? :-) bo cos chyba nie w ta strone leci co naganiacie!
    Tak wystartowała było po 20 groszy potem po 40 groszy a teraz krąży y wokół 1 PLN po korekcie z 1,6 PLN i co łyso i zimno na peronie?
    ale to dalej konczycie korekte czy jak? :-)
    Pewnie jakiś św mikołaj w tym roku będzie u mnie
    Przeciez ty nie sprzedajesz w tym roku.
    Pewnie ze nie sprzedaje ale akumulowac mi wolno.
    jesli tak do tego podchodzisz i tak traktujesz akcje ponizej 80gr pod choinke od swietego mikołaja to fakt jest duża szansa ze mikołaj bedzie u ciebie
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [5.173.18.*]
    Misiu dla mnie cena niema znaczenia liczy się akumulacja.
    A akumuluje sobie już dlugo.
    Czego ty nie rozumiesz człowieku.
    no wiem wiem ty jestes sfinks maksymalista i nie wazne ze to sie zwali niedlugo to ty trzymasz do emerytury. Twoje prawo natomiast dla wiekszosci tutaj cena jednak ma znaczenie.
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [94.254.230.*]
    Dla mnie nie.
    Czekam na obiecane twoje 40gr paralityku gieldowy
    ja czekam na te dynamiczne wzrosty i rakiete o ktorej mowisz od pol roku
  • Re: Prawda o tym bankrucie Autor: ~Sfinks [94.254.230.*]
    Ja o rakietach nie gadam.
    Za to ty wyjesz jak ci źle i nie dobrze.
    Mam nadzieję że sprzedasz dzień przed wybiciem z luką startową...
    :-)
    trzeba zestawić ilość występięń słowa "rakieta" użytego przez osoby posiadające akcje kontra "bankrut" przez tych, którzy niby akcji nie posiadają i będziesz miał obraz naganiania
    Misiu zwiększyłem liczbę akcji.:-)

Znacząco.

Piękny pakiet.....już jakby duży ...
    ale to chyba nie dzisiaj kupowałeś?… bo obroty nie za duże jak na ten jakby duzy piekny pakiet :-)
[x]
SFINKS -6,53% 0,44 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.