Napiszcie w końcu o ilościach transakcji rok do roku. Pokażcie te spadki 30 - 40 % . Napiszcie ile restauracji zamykacie do końca br. Opiszcie mechanizm otwierania nowych lokalizacji. Uzbrajanie "nowych punktów" starymi gratami z rozbieranych restauracji. Obciążanie ( kilkukrotne ) nowych restauratorów fakturami za wyposazenie inwestycji ze zlikwidowanych obiektów. Opiszcie mechanizm finansowania tych pseudo nowych restauracji. Zdradźcie tajemnicę - ile macie tytułów własności do lokali. Podpowiedzi do tego pytania to tytuł piosenki OZ "Mniej niż zero" Objasnijcie mechanizm powstawania dziury w przepływach finansowych, Na jaką kwotę macie już nawystawianych zapadłych faktur? Itp....
Nigdy nie kwestionowałem autorów słów, ktore zacytowałem. Także nigdy nie posługiwałem się tezami opisując sytuację Spółki Sfinks Polska SA. Giełda mnie nie interesuje. Moja wiedza muzyczna nie ma tu żadnego znaczenia. Twoja prymitywna uszczypliwość pokazuje tylko jak znerwicowany jesteś. Bankrutującą Spółka, której Zarząd wyrządza tyle szkód musi być napiętnowana. Jeżeli nie wiesz gdzie szukać kluczowych informacji to zaglądnij do pionu operacyjnego i poczytaj raporty OSR ( codziennie rano spływają aktualne dane z poziomu każdej redtauracji ) Zebrane dane możesz ściągnąć z Raportów przesyłanych do Sądu ( obowiązek spółek jawnych - podmiotów zależnych Sfinks Polska SA. ) ....Dramat w przepływach masz ujawniony w Raportach Sfinksa ( jest tam także komentarz.
produkuje się chłopie produkuj było 20 groszy później krążyliśmy przy 40 groszach teraz w okolicach 1 PLN za kilka miesięcy będziemy krążyć w okolicach kilki złotych a ty dalej zostaniesz na tym samym etapie, tzn sączenia jadu. Sfinks się rozwija a ty stoisz w miejscu.
Podaj dane o wzroście zadłużenia Spółki podaj spadki na ilości rachunków podaj nowe jeszcze gorsze wartości ujemnych przepływów ( to już minus 24 mln - tak to rekordowe tempo !!!
Ten the bill u góry myśli że ma rację i robi czarny humor.
Nikt poważny nie powinien brać tych bzdur na poważnie tylko czytać espi i monitorować rynek.
Ten the bill narzeka bo umoczył pieniądze na franczyzie ze Sfinxem co sam przyznał przedwczoraj. Widocznie słaby z niego biznesmen. Fakt jest taki że Sfinx z kwartału na kwartał zwiększa przychody i zysk i zmniejsza zadłużenie. 16% akcji po 1 złoty dostało część wierzycieli w zamian za dług. Wieloletni trend spadkowy został przełamany na wielkim wolumenie. 80 groszy stanowi bardzo mocne wsparcie testowane trzy razy w tym roku. Sieć się rozwija i zwiększa ilość placówek przenosząc koszty na franczyzobiorców. To wszystko w końcu zaowocuje i kurs ruszy, a te misie będą to samo pisać przy 3 i 5 złotych
Pozdrawiam .
Czyli zwyczajnie krew go zalewa bo był słaby.
Wszystko ruszyło po covidzie a on został na peronie.słaby jest i tyle...
Teraz na forum bankiera ujada jak leszcz zamiast zabierać się za robotę bo to dobry czas.
frustrat
Konkretnie !!!! Wyjaśnij wzrost ujemnych przepływów !!!! Przecież to "puste" faktury, które z jednej strony tworzą fikcyjne zyski z drugiej pokazują świadomą strategie ukrywania gigantycznych strat. To są argumenty które widzisz w każdym kolejnym raporcie!!!! Unikając tego problemu wskazuje że siedzisz po szyje w bagnie Sfinksa. Tym samym jesteś współ odpowiedzialny.
Tak, a bank który udzielił pożyczki ratunkowej i sąd który czuwa nad realizacją postępowania układowego są niepelnosprytni i pozwalają firmie na takie oszustwo? Chłopie idź do psychiatry, przykro mi ze wtopiles w biznesie ale teraz oficjalnie szkalujesz firmę i możesz mieć przez to dodatkowe problemy. Uważaj na słowa przy takich oskarżeniach.
Czytając te wasze wypociny, zaczynam rozumieć dlaczego ta Spółka jest definitywnue przeznaczona do upadku. Tacy niemerytoryczni, leniwi bo nie analizują materiału- kompletnie niekompetentni w branży Horeca.
OCENA RYZYKA Sfinks Polska SA:
Nie posiada znaczącej kapitalizacji rynkowej (36 mln zł)
Ujemny kapitał własny
Płatności odsetek nie są pokrywane przez zyski
Duże zdarzenia jednorazowe mające negatywny wpływ na wyniki finansowe
Po prostu Bankrut. Na nic ukrywanie dramatycznej sytuacji spółki, która o kilkudziesięciu kwartałów nie wypracowała zysku. Ujemne przepływy biją rekordy. Alarmujące oceny w raportach. Brak finansowania zewnętrznego bo wykorzystali już wszystkie opcje. Tylko lewar finansowy z giełdy czy ostatnio z wsparcia darował im trochę czasu. Wydrenowali tą kasę i teraz tylko upadłość...
Ten wyżej to the bill i kłamca.
Nawet podszywa się pod nicka którego ja tu używam od bardzo dawna.
Stara się zasiac zamęt i szkaluje imię firmy a jak znam te forumowe hieny nawet niema akcji bo mu za drogo jest.
Gdzie jest cen. zor z bankiera ze pozwala na wypisywanie fejkow non stop.
no wiem wiem ty jestes sfinks maksymalista i nie wazne ze to sie zwali niedlugo to ty trzymasz do emerytury. Twoje prawo natomiast dla wiekszosci tutaj cena jednak ma znaczenie.
trzeba zestawić ilość występięń słowa "rakieta" użytego przez osoby posiadające akcje kontra "bankrut" przez tych, którzy niby akcji nie posiadają i będziesz miał obraz naganiania