• Ten rok pod względem wyników Autor: ~sfd [178.73.0.*]
    Ten rok pod względem wyników będzie gorszy niż 2022. Ja czuję się zawiedziony. Miał być ładny regularny trend wzrostowy, a jest bida. Ciekawe czy za Q3 wyjdą na czysto chociaż z 1 mln
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~xd [170.61.236.*]
    no i po co się ze mną kłóciłeś? pisałem ci, że tak będzie. kreatyna w produktach to nie jest wpadka marketingowa tylko poważna wtopa i ludzie tego łatwo nie zapominają to się musiało odbić na sprzedaży
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    sprzedaż jak widać z raportu jakoś się trzyma ( i takie było założenie aby utrzymać masę a na klasę przyjdzie czas troszkę później gorzej z wynikami ale te nie miały prawa być dobre przy tak dużym spadku cen
    nie da się ograniczyć szybko kosztów
    ale trend spadkowy nie trwa wiecznie już są widoczne wzrosty surowców w kluczowych produktach i pewnie niedługo to przełoży się na wzrost cen gotowych towarów ( kiedy to będzie to zależy od stanów magazynowych, zawartych kontraktów ) myślę że z nowym rokiem powinniśmy już zobaczyć nowe ceny, a to powinno przełożyć sie na dobre wyniki
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~Pimpekshort [89.36.76.*]
    Wzrost o 11 mln Usług obcych w 23 względem 22 może wskazywać, że najlepiej na tym wszystkim bawi się zarząd ;-)
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    Zarząd może mniej ale inni. może to ma coś wspólnego z opcja menadzerską widać że tylko sprzedaż sie liczy
    a pieniądze zarabiaja w inny sposób możliwe że niedługo wynagrodzenia zarzadu przewyższa zyski
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~Pimpekshort [89.36.76.*]
    Zyski? ... przecież w raporcie jest 0.5 Mln straty za trzeci kwartał ...
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~gall333 [176.114.237.*]
    Dnia 2023-11-09 o godz. 13:46 ~xd napisał(a):
    > no i po co się ze mną kłóciłeś? pisałem ci, że tak będzie. kreatyna w produktach to nie jest wpadka marketingowa tylko poważna wtopa i ludzie tego łatwo nie zapominają to się musiało odbić na sprzedaży

Kreatyna w produktach ???
    Taka informacja chyba nie wpłynęła by na popyt produktów.
    Tu chodzi raczej o poziom rtęci w kreatynie.
    Popraw jeśli się mylę.
  • Re: Ten rok pod względem wyników Autor: ~sfd [178.73.0.*]
    Osobiście jestem mocno rozczarowany wynikami. Liczyłem na ZN na poziomie 1 mln PLN jako coś co i tak byłoby kiepskim wynikiem. Jest strata. Dla mnie warunek konieczny do pozostania akcjonariuszem właśnie się nie spina. Jeśli spółka jedzie na stracie - kończę przygodę ze spółką. Póki co zrobiłem częściową redukcję. Resztę zamknę w najbliższym czasie. Brak triggerów do wzrostu w najbliższym czasie. Będzie to spadać siłą grawitacji i brakiem popytu.
[x]
SFD 3,45% 3,00 2025-12-19 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.