Chyba Absolut przysyąpił do sprzedaży swojego pakietu. Jak to spółka przeżyje to później powinno być już tylko lepiej. Sama spółka jest w bardzo dobrej kondycji, a wysoki kurs EUR/PLN znakomicie jej sprzyja. Sama spółka żadnego zadłużenia w walutach lub opcji nie ma. Oby coś wymyśliła jeszcze na Absoluta.
Masz "rację". Nie jestem oszukany, tylko NAIWNY. Najpierw uwierzyłem rekomendacjom, że MERA będzie po 7PLN, a ostatnio, że po 3PLN. Uwierzyłem WDM-owi, który jest ... akcjonariuszem MERY i mógł zwyczajnie manipulować. O słodka naiwności! Ale cóż. nauka kosztuje.
Zazdroszczę Ci, że masz gotówkę na zakupy. Ja obserwuję MERĘ od początku i BARDO mi się podoba, bo wydaje się bardzo zdrowa i ma REALNY biznes bez spekulacji. Pocieszam się, że główny właściciel stracił na tych spadkach dużo więcej niż ja ;).
Uważam, że nawet bez zysku za 2008 można spokojnie zainwestować w MERĘ zważywszy na wzrost przychodów w roku kryzysowym oraz ostatnie zakupy inwestycyjne i związane z tym przyszłe przychody. Oczywiście jak ktoś dalej będzie sypał, to zdrowie nic tu nie da.
Mnie tylko dziwi (skoro spółka jest tak zdrowiutka) czemu nie ma popytu na akcje ze strony insiderów; przecież kto jak kto ale oni powinni wiedzieć ile tak naprawdę jest warta.
Spółka mi się od początku podoba, tylko nie podoba mi się to co się dzieje z kursem.
EW sypią od kilku dni z ukrytego lub czekają ,aż wypełni się karnet ,a wy kupujecie i kupujecie obroty jak na podstawowym,nie jestem pewny czy macie racje sypali po 0,70 sypią i niżej
Popyt na poziomie 0.65 się utrzymuje ale jak EW będzie chciał się pozbyć wszystkiego pewnie ciut niżej też się będzie dało załapać. W końcu mają jeszcze z 1.5mln akcji do opchnięcia.
Liczę na to że po tej wyprzedaży spółeczka zrobi się ciut płynniejsza.