j.w,ale już 1000 razy pisalem, że na tym polega gielda.Barlinek może być np.po 0,01 zl jak i po 100 zl i bądą kupować i sprzedawać.Cena nigdy nie ma znaczenia.
Bak tankuj a nie kibicuj. Niebawem złoty będzie gwałtownie rosnąć (mam cynk od dobrego doradcy). Będzie dobrze.
A swoją drogą to chyba była jakaś transakcja umówiona między podmiotami bo co za matoł mógłby sprzedać po tej cenie. Jeśli nie to pociecha że popyt czuwa i tanie akje schodzą wmomencie.
Po 8, 60 zl to ja kupowałem chyba w pazdzierniku 2005 r. i sprzedawalem kilka lat pózniej po ok.18 i 16 i 10 zł.niestety po 26 zł nie sprzedałem.Nie spodziewalem sie, że świat tak mocno się zesra przez usrańcw.
Tak więc od 2005 kiedy akcję kosztowały 8,60 co się zmieniło żeby teraz kosztowały 5 razy mniej ?
Ano dużo... bo cały czas inwestowała, ma jeden z najnowocześniejszych zakładów w tej branży, rozwineła produkcję na Rumunii z tanim produktem na obecne czasy, ma tartak na Ukrainie i działkę w Rosji, trochę więcej akcji ale za to 70 mln na kupce na inwestycje co w dzisiejszych czasach jest nie do przecenienia. Kupuje się przecież część spółki.
Ile razy mam powtarzac , że wina usrańców ?!!! 0, 90 zl zaliczy.Poczekajcie na marzec, a zwłaszcza na 8 marca.Cieszcie sie ,ze waluty mocno zdrożały to wyniki za 1 kwertal powiinny być dobre.Tylko czy to ma znaczenie.Za 2 lata 3 zl powinno być.Lepsze to niz lokata, ale po co teraz przeplacać.
Mało prawdopodobna ta cena. Większość ludzi nie wierzy że akcje odbiją, wieszczy razem z analami spadki do końca marca a jak jesteś od 2005 roku to może nie wiesz co to znaczy ale ja wiem jak kończyły się przeceny. A okres akumulacji może być krótszy niż nam się wydaje bo czasy są szybsze, internet itp..
duże transakcje umówione
chyba dużo juz nie zjedzie
papier nieobliczalny -pamietacie jazdę z 2 na 3,2 w dwa dni
do asymilacji i wyników chyba nie odpali
bardzo wysokie euro jak twierdzi zarząd na plus dla spółki
ciekawe jak im idzie sprzedaż
pakuje do wora i trzymam
Ta jazda to była zrobiona specjalnie pod pp , które wchodzily następnrgo dnia, abuy kurs nie spadl na 1 zl wtedy ,bo zawsze jest ogromny minus.Taka sama jazda byla na budopolu itd.Tę jazdą robią zarządzajacy spółką, a jeśli ktoś durny się podłączy to jego problem.Musiasz kolego sie jeszcze dużo uczyć.
Żaden tam zarząd. Soło to uczciwy inwestor, żeby robić takie numery. Idzie za nim historia .Jak nie wierzysz poczytaj wypowiedzi profesora (w poniższym, wątku Maczugi) który daje go za wzór traktowania mniejszosciowych a ma dowody że 1/3 spólek powinna zniknąc z GPW własnie za info dla małych.
Wtedy wystarczyła info że Soło przejmuje całą przynależną mu emisje i nie zamierza sprzedawać żadnych akcji. A kurs zwaliła potem ostrożność i niechęć do spółek z nowymi emisjami i ogólny makrosyf oraz spekulacje o opcjach które się nie potwierdziły.
W takim razie to zbieg okoliczności, że zawsze w kazdej spolce przed wejściem pp do obrotu akcje mocno zyskują , a potem tylko tracą ?Po asymilacji dalej będzie spadać ,bo akcji mnóstwo przybyło i jest bessa..oj ludzie ludzie.