No bardzo dobrze będzie. To był jeden z celów otwarcia filii na Śląsku. Ale jest jeszcze jeden bardzo ważny cel, zastanawiam się tylko czy i kiedy będzie ujawniony - ale spokojnie, na pewno będzie to miało spory wpływ na rozwój i wyniki spółki. Pozdrawiam cierpliwych
Te 2,4 za akcję dzisiaj i 12 lat temu ma tą samą wartość? Obroty zwiększyły się w tym czasie 400% a i perspektywy chyba też zgoła inne. Zarządowi chyba czas się zatrzymał...
Tylko za ostatnie 3 lata deprecjacja pieniądza wyniosła 36%, więc 2,4 z 2020 roku to dziś powinno być 3,26 pln. A co dopiero jak się cofniesz 12 lat. Kolejny raport i kolejne minima zysku, ciągle to samo , rosną przychody i rosną koszty, czyli za mała marża, albo kosztów za dużo, trzeba by poprzycinać co nieco, zacisnąć pasa i skumulować. Kolejny kwartał, który dla akcjonariuszy nie przynosi dobrych wieści.
ale nawet przy takich lipnych marżach i słabo wyglądającej ebicie w stosunku do obrotów wycena jest śmieszna ..... Niestety przy takiej strukturze akcjonariatu (raczej nie zatańczą walca) i ilości akcji na rynku nie ma tu pod co grać. Jedyna szansa to jakaś dywidenda. Śledzę ich od jakiegoś czasu nawet zebrałam parę akcji ale mi entuzjazm opada :) jakieś pomysły ??
Sevenet to zdecydowanie inwestycja długoterminowa. Firma chyba przyspieszyła jeżeli chodzi o rozwój. Wycena jest irracjonalna ale taka jest giełda (od skrajnego niedowartościowania do przewartościowania). Długoterminowo mam nadzieję, że dogoni chociaż inflację bo na razie słabo. Czasem dadzą dywidendę, może już w przyszłym roku:) Odnośnie rzeczywistej wyceny - nie znamy dnia ani godziny...
Może pakiet kontrolny ale przejęcie? Żeby to miało sens to muszą np. skupić jeszcze 5 procent dogadać się razem i zrobić skup przymusowy i to by wyjaśniało trzymanie takiej niskiej wyceny. Chyba że APN ma już tak dość sevenet że pchnie go po wycenie giełdowe ale to byłaby bzdura.