wszyscy czujemy, że tu dno jest już ładnie ubite raczej nie ma już z nami nikogo kto wchodził na niższych poziomach, free float 100% nie ma kto duży sypać a po co ma sypać na minimach historycznych
perpsketywy rysują się za to co najmniej nieźle:
- już w tym miesiącu kasa płynie do spółki za sprzedaz tribe pewnie z 700 tys - prezes zakłada sprzedaz 45.000 sztuk do końca roku to przychód za całośc ok. 2 milionów czyli łączny koszt marketingu + produkcji poniesiony przez wszystkie strony - wkłąd Polyslash nie jest wiadomy obstawiam przedział 1-1,5 miliona wliczając marketing bez marketingu jakies 750-1,2 własnego wkładu co biorę stąd, że Baked wyłożył 300 tys na produkcję - zwrot kosztów przed końcem roku i będzie pod to espi a wtedy kilkadziesiąt procent up na jednej sesji - road mapa na dniach mam nadzieję i info o coop - konsole - bardzo tanio będzie konwersja bo gra jest zrobiona więc kwestia przerobienia drobnego i wrzucenia do sklepu - sprzedaz na konsolach spokojnie dziesiątki tysięcy sztuk cn drugie tyle co na pc - ładna sprzedaż na promocjach Tribe pewnie na święta max będzie promocja rzędu 20-30% to mocno pdobije sprzedaż przy tej wishliście - 5 listopada kolejna premiera bardzo taniej gry to dodatkowa kaska dla spółki - sprzedaż w 2024 roku Tribe może wynieśc spokojnie 100-200 tys. sztuk przy promocjach jak nie dużo więcej bo przy promocjach czasem sprzedaż skacze kilkukrotnie - zysk w przyszłym roku myślę może być nawet większy niż obecna kapitalizacja spółki jeśli Tribe będzie się spzredawać co najmniej dobrze na PC i konsolach a to wielce prawdopodobne.
generalnie tutaj już żadna żła informacja nie popłynie mogą już płynąć tylko dobre i pozytywnie wpływające na kurs
i to jest sensowna analiza dlatego Krzychu/Klemo jak tylko wstał z wyra po 10 to się przeraził i zaczął podbijać jakieś stare wątki, bo pociąg mu odjeżdża hahahahaha!
Wystarczy że będzie info o zysku rzędu 1 milion PLN bo po C/Z około 15 to wychodzi kapitalizacja 15 milionów wtedy a mamy teraz kap ok 6 milionów. Skoro do końca roku prezes liczy na 45 tys sztuk sprzedanych do daje ok 2 milionów przychodu to wygenerowanie zysku 1 milion z konsolami i coop wydaje się bardzo zachowawczym założeniem.
Jak widać ta analiza się sprawdza i dobrze się zapoznać bo kolega wymienił wszystkie istotne informacje myślę w skondensowany sposób i widać, że kurs pod to już reaguje. Z każdym dniem jest coraz bliżej do podania pozytywnych informacji przez spółkę czy to road mapa czy zwrot kosztów czy premiera na konsole itd. więc im szybciej będzie sie miało walor w portfelu tym większy potencjalny zysk w moim odczuciu. Wszyscy są zgodni że tu kapitalizacja o parę milionów jest za niska więc wystarczy być cierpliwym i powitamy 4 z przodu już niedługo myslę.
Hmhhmmm taaa. Jak świnka niebo zobaczycie w krótce 4 zł ale zakładam że jest od spółdzielni więc piszesz co t zęba żeby plankton kupował. Ja wybrałem jednak Geotrans po porządnej korekcie czas na odbicie i fundamentalnie nowe konkretne umowy