Bo ja tutaj widze odwórt byczy a poźniej kontunuacje niedźwiedzia - Iggy zgadzasz sie ze mną czy widzisz na świecach inne formacje ?? Jeśli tak to w jakim okresie i jakie ??
Porozmawiajmy ;) Może Andrzej 89 albo Obser ?? Panowie pitolić to każdy potrafi - dajcie konkrety !
Grzyb jaką analizą kierujesz się bardziej at czy fundamenty
Na wykresie miesięcznym powinna być korekta 50% fali wznoszacej Dlaczego rynek tego nie robi? Dlaczego kurs nie chce zejść w okolice 4,5-5,0?
Jak poznasz odpowiedź to pytanie połapiesz o co gra
> kwestia czasu - myślenie życzeniowe w tym miejscu nie jest wskazane takie moje zdanie > Iggy, Andrzej89, Obser to trzy różne osoby. > Na jaki wykres Ty patrzysz? Grzyb przyznaj się z ilu Ty nicków korzystasz? Miedzioryt, JBL .... ? Konkretów nikt Ci nie poda bo nikt nie zna przyszłości, potem będziesz pisał że wprowadzili Cię w błąd bo miało być po 20 a poleciało na groszówki jesteście niewiarygodni itp itd Nie traktuj moich wpisów jako porad
To po co jest to forum ? Wydaje mi się ze tak dużo ludzi sugeruje się tym forum by kupić akcje lub je sprzedać . A ja chciałbym im pomoc żeby byli zadowoleni żeby zminimalizować ryzyko . Coś pokazać czego nie widza na wykresach czy brakuje im informacji . Gdyby tak wielu się zgadało to byłoby łatwiej. Same odpowiedzi np które spółki są interesujące na ta chwile to już dużo
Grzyb już skoncz swoje madrosci, spolka jest wycenianiana na polowe swoich kapitałów, więc to ze te w tym roku zarobia kolo 12 baniek na nikim wrazenia negatywnego nie zrobi, masz to juz w cenie. Odbicie cen stali da dodatkowy bodziec i jak zrobia w przyszlym roku 25-30 baniek to bedzie placz, ze kurs w okolicach 12 zl, a nie zyczeniowych 5. Obudz sie chlopie i skoncz juz swoje altruistyczne wypociny, nikt nie chce Cie tutaj sluchac,
@Kolarz dokładnie! Następny rok będzie zdecydowanie lepszy! Po super okresie 2021-22. (zysk 240 mln netto), mieliśmy gorszy okres. Magazyny pełne drogiej stali (FIFO), musiało odbić się to na wynikach! Pomimo tego rok zakończymy z zyskiem ponad 10 mln netto! Na spokojnie w 2024 r. Bowim może wypracować zysk na poziomie 25 - 30 mln zł netto! To dobry wynik! Więcej nie oczekuję. Raczej należy spodziewać się wzrostu cen stali, ze względu na sytuację geopolityczną. Dodam inwestycje publiczne - KPO! Na razie jedyny problem to płynność GPW… O kurs Bowim się nie martwię w dłuższym okresie. Dla mnie pewniak!
@Oko czego nie rozumiesz? Nie wiesz jaka jest płynność na GPW?? Jak rozgrywany jest Bowim i Stalprofil?? O kurs się nie martwię. Przypomnę się za jakiś czas. Powiedzmy przy kursie 10 zł :)