Zgadzam się z tobą ale nie każdy to rozumie.Papier pokazuje swoją siłę a po asymilacji z PDA będzie myślę bardzo dobrze .Czekamy na umocnienie się naszej waluty i będzie OK.Pzd.
Nie kupicie już taniej więc nie plujcie jadem. Papierek ryje po absolutnym dnie a dzisiaj pokazał wyjątkową siłe przy tak słabej giełdzie. Dodatkowy atut to to że jest praktycznie strzepniety ze słabego akcjonariatu, któremu została może garstka akcji.
Popyt przyjdzie wyjściu TFI i fundów z wieeelu trupów giełdowych i po asymilacji.
To teraz jedna z najlepszych inwestycji
CZEGO TAK UJADACIE SOŁO PKAZAŁ ŻE JEST W PORZADKU JEŚLI CHODZI O RELACJE Z INWESTORAMI NA OPCJACH NIE SPEKULOWAŁ CO SIĘ POTWIERDZIŁO CO WOLICIE KROSNO ALBO SWARZĘDZ?
spoko myslę ,ze to dobra inwestycja długoterminowa
moje barlinki zawijam w papierki i pakuję na półeczkę
co dzień ich więcej
a jak by były jeszcze tańsze to bedę miał ich jeszcze więcej
papierków do pakowania mi nie zabraknie
nie myslałem jeszcze 2 lata temu ,że bedę miał tyle barlinków
a na poważnie liczę jeszcze na promocję przed wynikami i po wynikach , czyli akumulacja
do końca lutego
Tak może być że gruby wykorzysta wyniki do wyskubania tanich akcji jak robi to teraz zaniżając kurs rzucając kilkaset akcji i zbiera każdy wystawiony większy konsek od wystraszonych leszczy.
Wielu nie wie, że ewentualna strarta za 2008 to tylko strata papierowa wynikająca z zabezpieczeń przepływów na 5 kwartałów naprzód, a środki wrócą w wyniku 2009. Ale nie będzie to istotne bo leszczy na tym papierku jest naprawdę niewielu. Myslę jednak że uda się jeszcze coś wrzucić do worka w dobrej cenie. Ja zbieram kasę.
Jeśli jednak 28 lutego będzie zysk to mamy odpał pewny
Soło to ekonomista z klasą robi mistrzowskie posunięcia na tle innych firm GPW nie mówiac już o takich porazkach jak Krosno, Swarzędz, L.CZ .- hybryda Noble z Getin czy spółek weglowych Kopex, Famur i wieele innych. Wie że w obecnej sytuacji żadne nawet najwieksze zyski nie pomogą spółce bo ogólnie jest bryndza na świecie i niewielu przy tych przecenach patrzy na jakiekolwiek info (chyba że o upadłości)
Przeniósł wiec kasę do bilansu na 2009 zabezpieczając się na 5Q. Nie spekulował na opcjach i uznał że takie zabezpieczenia są ok dla spółki mało tego powiedział że takie zabezpieczenia na walucie jak poczynił w 2008 zrobiłby i teraz. A JA MU WIERZE.
Panie o nicku "Bak"przeanalizowałem twoje wpisy na forum barlinka i powiem jedno że za dobry walor trzeba zapłacic i ewentualnie uśredniac a nie notorycznie naganiac na spadki i tu zacytuje takie moje przysłowie"Nie ma że kot kury p........oli a kogut na obince stoi.Pozdrowienia.
prawda jest taka że warto już tankować barlinek
cena jest niska sypacze już sie wysypali
zwałszcza pda warto brać
z faktu samej asymilacji będzie jazda na około 2.5 zeta