• Witam Autor: ~Kroledward1 [91.240.139.*]
    Ktoś może mi nakreślić sytuację spolki ? Mały sprzedawca z wielką dywidendą. Nanta chwile spadek 30% rdr to raczej nie wiele w porównaniu z podobnymi spółkami. Dywidenda na następny rok pewnie 1,5 wyjdzie... skąd taka niska cena ? Czemu prezes akcje sprzedaje ? Zbija kurs żeby zdjąć spółkę z rynku ? Czy ucieka sukcesywnie, bo coś wie ? Czy tylko dom wykańcza i akcje spienieza ?
  • Re: Witam Autor: ~Ehu [31.61.180.*]
    Też chciałbym wiedzieć bo mam apetyt na więcej akcji
  • Re: Witam Autor: ~Arekb52 [83.28.24.*]
    Dla mnie świetna spółka. Kupiłem po 4,72 w lutym 2020 i mam już 5,20 dywidend. W spółce nic wielkiego się nie dzieje, ot po prostu recesja światowa, mniej ludzie budują, remontują.
  • Re: Witam Autor: ~groźny_kamilek [83.168.96.*]
    Popatrz proszę na historię dywidendy. Zazwyczaj były to kwoty oscylujące pi razy drzwi wokół złotówki.
    Dwa ostatnie lata to mega zyski i tym samym bardzo wysoka dywidenda.
    W tym roku przychody i zyski są większe, niż we wcześniejszych latach, ale niższe od rekordowego roku 2022. Ujemny efekt bazy.
    A dlaczego prezes z żoną sprzedają?
    Akcje mają po 0,10 groszy. Akcji ze sobą do grobu nie zabiorą. Żeby pokorzystać z życia, trzeba mieć gotówkę. Moim zdaniem cała filozofia w tym temacie.

Ja kupowałem w okolicach 2017 roku po 11,60, a później dokupiłem nieco ponad 4,20 PLN. Srednia w okolicach 7,50 PLN już prawie spłacona dywidendami.
[x]
DEKTRA -3,64% 6,36 2025-09-19 10:45:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.