Ja dokupuję po promocji i radzę tak przyjacielom bo czekam już trochę bo po pierwszym info o wycenie kupiłem po 47,70 i teraz uśredniam ale nie sprzedam w tym roku....poniżej 130 zł...
Moim zdaniem w ogóle nie ma sensu zrzucac akcji w tym roku, bez względu na cenę, bo Q4 i Q1 sa najlepsze w tym biznesie. Dopiero w 2024 zacznie się jazda ,tj. brak odpisu i start Siechnicy, a co za tym oszczędności na ETS. Ja planuje potrzymać do Q2 2025. No chyba, że zacznie jazda jak na Będzinie i uznam, że jestem zarobiony pod korek, czego Wam i sobie życzę
Teraz Będzin już prawie po 45 zł. Miał wzrost od 8 zł w błyskawicznym tempie do prawie 200 zł czyli zarobili ponad 2000%.
Jakby Kogenera wzrosła o 2000% to cena byłaby około 900 zł. Czy to możliwe??? Napewno godziwa wycena bez budowy nowej elektrowni pod Wrocławiem na kwotę 150 zł jest za niska. Moim zdaniem rajd przebije na spoko tą wycenę...
Dnia 2023-10-31 o godz. 09:24 ~Tadek napisał(a): > Teraz Będzin już prawie po 45 zł. Miał wzrost od 8 zł w błyskawicznym tempie do prawie 200 zł czyli zarobili ponad 2000%. > > Jakby Kogenera wzrosła o 2000% to cena byłaby około 900 zł. Czy to możliwe??? Napewno godziwa wycena bez budowy nowej elektrowni pod Wrocławiem na kwotę 150 zł jest za niska. Moim zdaniem rajd przebije na spoko tą wycenę...
nawet 75zł jest warte by przytrzymać te akcje 2 lata i poczekać na efekt uruchomienia Czechnicy , ponadto KGN kupiła tanio węgiel na obecny sezon a taryfy jej wzrosły i jeszcze wzrosną :DDD spokojna głowa , ja już odbudowałem pakiecik którym spekuluję , a ten kto kupił ode mnie po pow. 46 zł musi troszkę poczekać ale też gruuubo zarobi
Dnia 2023-10-28 o godz. 18:31 ~Piotruś napisał(a): > Moim zdaniem w ogóle nie ma sensu zrzucac akcji w tym roku, bez względu na cenę, bo Q4 i Q1 sa najlepsze w tym biznesie. Dopiero w 2024 zacznie się jazda ,tj. brak odpisu i start Siechnicy, a co za tym oszczędności na ETS. Ja planuje potrzymać do Q2 2025. No chyba, że zacznie jazda jak na Będzinie i uznam, że jestem zarobiony pod korek, czego Wam i sobie życzę