Co robią chłopie?! Kontrahenci zrywają z nami umowę i kara 165k netto! Wadliwy przedmiot umowy. Termin przekroczony (chociaz wg espi 14/2023 niby nie było zastrzeżonego terminu). Po czymś takim to nam kosza na śmieci nikt nie da pospawać. Ty korczas musisz byc trollem
Zmienilem zdanie, ponieważ dzięki swojemu wysiłkowi uzyskałem informacje z bardzo wielu różnych źródeł i dostrzegłem co sie dzieje wewnątrz. Zresztą tu juz nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby zobaczyć w jakiej spolka jest sytuacji i jak wygląda zarzadzanie. Ktos ci pluje w twarz, a ty uważasz, ze deszcz pada?
Jak sie nie ockniecie to zostaniecie wszyscy z ręką w nocniku. Dalej siedźcie na czterech literach i czekajcie na wyrok. Powodzenia. Na szczęście niektórzy z drobnych działają za co ogromny szacunek dla nich
Kto się osmiesza, to się osmiesza. Ja staram się trzeźwo myśleć. Ty udajesz, że deszcz pada, jak ktoś ci prosto w twarz pluje. Jak będzie upadłość to pewnie też tu będziesz siedział i pisał, że wszystko jeszcze będzie dobrze
Na pewno analizowali Ci raport… Specjaliści od raportów? Firma? Bystrzaki? Koledzy ze szkolnej ławki? No i mamy fantastów. Od wahań kursu 2mln….
Litości
Po prostu gość mnie denerwuje. Zaraz zacznę wyciągać starsze posty i go zawstydzę. Stawiam diagnozę że mamy tu do czynienia, z osobnikiem z chorobą dwubiegunową. Dobrze że wungiel swego czasu wylewał na niego kubeł zimnej wody.
Owca ty jesteś żałosna. Tak dziewczyno, stać mnie na to i mam takie znajomości, żeby mi ktoś przeanalizował raport. Wiem, że tobie może się to nie mieścić w głowie. Ale dobrze, żeby nie być gołosłownym.
Z raportu. 2q 2023 (bo ten był zyskowny) Zysk/ strata z działalności operacyjnej: - 2 381 000 zł (strata) Przychody finansowe: + 5 342 000 zł (zysk) Koszty finansowe: 587 000 zł Zysk netto: 2 374 000 zł
Wynik za 2 q dodatni zrobiły przychody finansowe, a nie operacyjne! Oprócz różnic kursowych, zapewne i pożyczki
Tak jak myślałem. Wpierw oboje atakują odnośnie mojego komentarza odnośnie raportu. Jak podałem twarde dane, to 'weź ktoś przyjdź i pomóż'. Szkoda was nawet komentować
A wiesz, ze tylko krowa zdania nie zmienia? Sytuacja jest dynamiczna, a człowiek tez z czasem dowiaduje sie nowych rzeczy. Szukaj i przekopuj sobie forum jak ci się podoba
Nic nie daje dywagowanie na forum. Zaraz pojawia sie okreslone działania drobnych akcjonariuszy na szczęście, które pozwolą wyjaśnić na tyle, na ile to możliwe sytuację w spółce. Ważne, żeby solidarnie bronic swoich interesów, a nie kopać dołki pod tymi, którym się chce ratować kapitał
Dnia 2023-10-26 o godz. 11:21 ~Rado napisał(a): > Proszę Korczas. Jak to skomentujesz? > > Z raportu. 2q 2023 (bo ten był zyskowny) > Zysk/ strata z działalności operacyjnej: - 2 381 000 zł (strata) > Przychody finansowe: + 5 342 000 zł (zysk) > Koszty finansowe: 587 000 zł > Zysk netto: 2 374 000 zł > > Wynik za 2 q dodatni zrobiły przychody finansowe, a nie operacyjne! Oprócz różnic kursowych, zapewne i pożyczki
Przychody finansowe to m.in. kwoty należne z tytułu dywidend i udziałów w zysku, odsetki od udzielonych pożyczek, odsetki od lokat terminowych, odsetki za zwłokę, zysk ze zbycia aktywów finansowych, odpisy aktualizujące wartość aktywów finansowych, nadwyżka dodatnich różnic kursowych nad ujemnymi.
O różnicach kursowych pisał Rado ale warto się pochylić nad "odpisami aktualizującymi wartość aktywów finansowych".
Odpisami można działać "cuda" w księgowości w obie strony.
Fakt jest taki, że zysk z raportu nie został wypracowany podstawową działalnością spółki i tyle.
Patrząc na pozew przeciwko Trakcji, wnioski o układ, upadłość czy nawet na ostatni komunikat można dość dwuznacznie odczytywać ostatni raport.
Dzwoniłem przedwczoraj. Plus moj znajomy był tam w ubiegłym tygodniu. Pani sekretarka informowała o 'kończeniu kontraktów'. Widać właśnie jak kończą. Polecam się jednak wybrać na miejsce, jeżeli mieszkasz niedaleko. Tylko żebyś zawału nie dostał
Pozdrawiam Was inwestorzy .... lotnisko macie w Berlinie a stery w Moskwie Sami chcieliście stracić własną kasę na własne życzenie ...wyrazy współczucia teraz to nawet za 2 grosze nie sprzedacie
A tyle razy ostrzegałem przed tym gniotem że finał będzie taki jak widzimy a oni kupowali pod lipne infa jak ślepe barany a teraz obrzucają się błotem na forum.
Dnia 2023-10-26 o godz. 18:35 ~Frog napisał(a): > A tyle razy ostrzegałem przed tym gniotem że finał będzie taki jak widzimy a oni kupowali pod lipne infa jak ślepe barany a teraz obrzucają się błotem na forum.