• Ile akcji jest na gpw a ile w londynie ? Autor: ~Arkadiusz [83.27.231.*]
    j.w.
  • Re: Ile akcji jest na gpw a ile w londynie ? Autor: ~narcos [37.30.2.*]
    GPW koło 7 mln
    AIM koło 110 mln
  • Re: Ile akcji jest na gpw a ile w londynie ? Autor: ~Arkadiusz [83.27.231.*]
    wartość ok. 40 milionów zł, a po zrównaniu kursu jakieś 17 milionów zł.
    no i ??? ...bo nie rozumiem Twojego przekazu
    pomyśl co mam na myśli :) w 2 wariancie spółka bedzie warta 4,25 milona dolarów czyli mniej jak niejeden odwiert, czyli niezbyt drogo, jedno dobre trafienie i minimum razy 10 a do upadłosci droga daleka, oczywiśccie mam na myśli ceny przy zrównaniu kursu z gpw do londynu. Teraz warto wszystko sprzedać na wet na minus 10 % i poczekać do zwałki na 15 groszy i. z 10 tysięcy akcji zrobisz 200 tysiecy i zarobisz potencjalnie 290 tysi zł.
  • Re: Ile akcji jest na gpw a ile w londynie ? Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    dziecko, idz do piaskownicy i wykop sobie dziure! Ile ten Twoj odwiert bedzie wart? Nic! Bo nic w nim nie bedzie i tak samo tutaj! A to ze wlozyli w odwiert 4 mln... Wez mamie portfel z pieniedzmi i wyrzuć do śmieci... Ile Twoja mama będzie miała pieniędzy??? Rozumiesz, czy bardziej obrazowo wytłumaczyć??
    dzieckiem jesteś ty :) byłem udziałowcem praktycznie od początku notowań na gpw, wyszedłem z papieru ileś miesięcy temu, ponadto jeśli kurs zaliczy minima i zbuduje sie 2 dno to moga znowu wywindować kurs razy 10-15 bo za wiele kazy do tego nie bedzie potzreba i pograja sobie jak bedzinie
    w Bedzinie byl czlowiek z PISu, tu jest jakis leszcz jako prezes i takie dzieci jak Ty co mysla, ze beda szejkami! Jedyny ogarniety to narcos, ktory niestety zainwestowal na podstawie klamstw zarzadu i stracil tu sporo kasy! Taka prawda. Wracaj dziecko do odrabiania lekcji!
    Zarząd to jedno a manipulacja kursem to drugie. Przecież KNF już nawet sam pisze że są spółdzielnie manipulujące kursem a GPW to rynek czysto spekulacyjny to o czym my rozmawiamy. Banksterce to na rękę bo prowizje od transakcji są a KNF jest przez nich opłacany. Jestem więcej niż przekonany że w tej manipulacji kursem na GPW maczał ręce Rędziński bo jest w radzie Serinus a zapewne układy z funduszami po Kulczyku zostały i kurs dmuchneli przed oficjalną informacją o scaleniu....takie moje przemyślenia.
    ten wzrost na ponad 2zl przed scaleniem nie był normnalny, to fakt. To wlasnie w tym czasie byly najwieksze obroty w historii spolki!
    to jest giełda gdzie normalność nie wystepuje ! tu duża kasa i duże pakiety sawładcami notowań a nie wasze stękanie że nie poszło w ta samą stroną. była okazja zakupu po kilkadziesiąt groszy i wywalenie po 2 zł ! na tym się zarabiało a nie traciło !
    jaka manipulacja kursem ? regularne zakupy ogromną kasą i automatyczne podbicie kursu to są wzrosty a nie manipulacja kursem :) jak masz 50 baniek to kurs szybko wskoczy na 10 zł :)
    wiesz dla czego ty arus nie masz 50lmln i nigdy nie zobaczysz na oczy nawet 1mln? Bo masz mentalnosc biedaka... Nikt, podkreslam, nikt nie wyda 50mln na kupno takie jpadliny jak Serinus! Takie pieniadze inwestuje sie tam gdzie stopa zwrotu moze nie jest kilkaset procent, ale przede wszystkim gdzie nie stracisz tego kapitalu! Ale co ty, golas mozesz wiedziec o zarabianiu pieniedzy..
    to zobacz ile poszło kasy żeby unieść kurs z minimum na 2 zł a potem nie pisz głupot a po 2 dalej nie ztozumiałes co napisałem :) pisałem ze wyrownanie kursu do notowan w londynie da okazje zeby zainwestowac w polsce w spolke
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.231.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~narcos [37.30.2.*]
    patrząc na fundamenty nikt ze zdrowym umysłem nie zainwestował by tutaj swoich 50 mln tak więc ewidentnie wskazuje to na zabawę nie swoimi pieniędzmi czyli....fundusz inwestycyjny. Dlatego od początku zakładam że QUERCUS napompował kurs licząc na surowcowy boom na GPW niczym Mercator w COVID.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    tylko Mercator zawsze zarabial i to wiecej niz Serinus. Jak pojawil sie Covid to Mercator zarobil takie pieniadze, że moglby sobie kupic takich Serinusow kilka ;) Malo tego.. Mercator nadal zarabia spore pieniadze, choc wiadomo jest to promil tego co w Covidzie, ale czynia teraz dosc sensowne inwestycje, ktore pozwola spolce na zwiekszenie dosc stabilnych i bardzo regularnych zyskow. A serinus jedyne w co inwestuje to w wyplaty dla zarzadu ;)

miałem na myśli to że napompowali kurs sztucznie bo myśleli że ceny surowców dalej będą na szczytach przez wojnę a jednocześnie spółka opowiadała bajki o odwiertach z gazem w Rumunii i ropą w Tunezji a końcowo w Rumunii i Tunezji NIE MA NIC!!!
    I tylko kasę wydali na skup akcji własnych gdzie miesiąc temu kupili by więcej i taniej a dodatkowo stracili na archeologa Jeffa i jego dłubanie w starych odwiertach. Rok czasu straty przez decyzję Jeffa. W normalnie działającej firmie manager po takich wpadkach już by dawno wyleciał.
    no co prawda to prawda! Ten gosciu jest wyjatkowo niekompetentny!

niekompetentny to mało powiedziane. Nawet ja, jako mały przedsiębiorca, podejmował bym zupełnie inne decyzje w spółce mając dane które są publiczne a on robi wszystko chaotycznie i bez pomysłu długoterminowego.

Dokladnie! Najgorsze sa te reanimacje starych odwiertow, zamiast zrobienie nowego w miejscu gdzie ma to sens..

jak by miał pensję głodową i mega premię od sukcesów to może by działał na korzyść wszystkich i racjonalnie a tak to.................... "czy się stoi czy się leży gruba kasa się należy".

Po co skup akcji własnych mając na uwadze brak perspektyw?
    Dlaczego nie były przeprowadzone szybko świeże badania geologiczne?
    Dlaczego na podstawie świeżych badań nie zrobił jednego nowego odwiertu w Tunezji zamiast grzebania w dwóch porzuconych.
    Jeśli już grzebie w starych dlaczego nie robią bocznego w w-2 i brak informacji co się dzieje z N-1 bo 05.11 minie 5 miesięcy.

No k...wa gdyby był bliżej to wpadłbym do jego biura i wyciągnał za szmaty na męską rozmowę w cztery oczy.

brak odpowiedzi to tez odpowiedz - jest zle i tyle. Oczywiscie taka informacja powinna pojawic sie w ESPI, bo takie sa teoretycznie wymogi rynku, ale wymogi to jedno, a praktyka drugie..
[x]
SERINUS -1,39% 0,71 2025-05-19 12:51:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.