• Develia za 5 lat = 5x wzrost kursu Autor: ~GiełdowyNaturszczyk [31.183.85.*]
    To oczywiście moja drobna spekulacja, ale widząc ogólny sektor nieruchomości, to jak sama spółka inwestuje w ziemie/miejscówki i jak kurs zwyżkował przez ostatni rok przy w miarę normalnych wynikach [rok temu 2~ PLN za akcję, teraz mamy szerokie wahania, między 4,6 do 5~ PLN] stawiam, że w przeciągu 5 lat przy dobrych wiatrach kurs wywinduje na co najmniej 25 PLN za akcję. Spółka będzie doinwestowywać w tereny i odda z nawiązką :)
    Nie wspominając o wypłatach dywidend - z roku na rok prawdopodobnie będzie coraz więcej i o ile spółka nie zmieni polityki możemy liczyć na mocne wypłaty :)

A jak Wasza opinia o przyszłości? Raczej kolorowa czy dojdziemy do muru i będzie stagnacja?
  • Re: Develia za 5 lat = 5x wzrost kursu Autor: ~XXX [37.248.217.*]
    Dokładnie brać do żopu i do papu póki tanio.
  • Re: Develia za 5 lat = 5x wzrost kursu Autor: ~profesor [176.221.123.*]
    Teraz to myslę o dobraniu jak najniżej, liczę na jeszcze jeden zrzut. Mogą sypnąć w piątek, czekam, szansa jest.
  • Re: Develia za 5 lat = 5x wzrost kursu Autor: ~XXX [37.248.217.*]
    Powiem tak nie wiem jak będzie z Develia za kilka/naście lat. Jednak wypłacają ta dywidendę konsekwentnie. Są spółki które regularnie wypłacają dywidendę kilkudziesięciu groszy i ich kurs oscyluje w granicy 20-30 x wartość dywidendy. Tu może być taka samo.
  • Re: Develia za 5 lat = 5x wzrost kursu Autor: ~profesor [176.221.123.*]
    Moim zdaniem trudno prognozować w długi horyzoncie. Ja jnwestuję raczej na krótki horyzont czasu. Moja prognoza maks rok czasu to cirka 8-9 zł. Nie sugerować się moją wróżbą.
[x]
DEVELIA 0,00% 8,00 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.