Nawet na profilach społecznościowych cisza.
Źle to świadczy o projekcie jak ktoś lekceważy społeczność budowana w trakcie produkcji.
Mam nadzieję że to cisza przed burzą.
Juz dawno twierdziłem że według mnie projekt jakiś czas temu został zaniechany i poszedł do piachu. Nie znaleźli współwodawcy i gra ich przerosła. Kontynuowanie tego wiązało się ze zbyt dużym ryzykiem. Sądzę że jedyne spi jakie się w tym temacie pojawi to dotyczące kolejnych odpisów aktualizacyjnych.
Rozumiem, że ten projekt będzie wymagał więcej czasu i środków i jest większe ryzyko zwrotu, dlatego jest potrzebny wydawca. Gameplay demo jest potrzebne, wtedy bedzie można budować wishliste na steam.
Mnie bardziej interesują projekty o których nic nie wiemy, a trochę to już trwa.
KrisWawa mówił, żeby dać czas w ostatnich newsach. Ewidentnie jest ciśnienie żeby grupa pokazywała co ma, urządzała dema, prologi, zakładała karty na steam. I ja jestem za.
Nie ma nic dziwnego w tym, ze gracze i akcjonariusze chca byc informowani o postepach. Kazdy gamedev buduje hype i zwieksza baze przyszlych kupujacych. Ulti ma tu bardzo powsciagliwe podejscie zeby nie powiedziec zle. Animacja tu lezy i kwiczy.
Po Big Cheese teraz jest pewnie lekki strach w grupie przed wideo XD- oczekiwane są konkrety, ale moim zdaniem nie można ze skrajności w skrajność. W Big Cheese było kompletne przegięcie - zero transparentnosci i niedowozenie niczego, przejadanie kasy i brak otwartości na testowanie produktów. No i prezes z zerowa responsywnoscia