Taka fajna spoleczka.. zwiększająca dywidendy.. r/r .. rozwijająca coraz więcej IP .. a tu takie zanizanien kursu..
Pytanie do siedzących tutaj dłużej.. czy prezes kiedykolwiek nabywal alcje spolk przez GPW??
Nie, nie nabywał. Na PLW jest bardzo niski ff, taki zakup dodatkowo zmniejszyłby handel akcjami. To co się dzieje na akcjach spółki jest trudne do wyjaśnienia, biorąc pod uwagę największą w historii spółki premierę za 1,5 miesiąca, ale na naszym bananie wszystko jest możliwe. Pod koniec listopada wyniki za 3q, które będą średnio wyglądać r/r , więc przy obecnym sentymencie nie zdziwię się jak zejdziemy do dolnych poziomów 300. Jedyne pocieszenie, że może to być dobra okazja na zakupy.
Sentyment do gamingu na GPW się istotnie pogorszył i odczuwa to większość spółek z tego co obserwuję. Wystarczy popatrzeć co się dzieje z kursami akcji spółek gamingowych, które wydało w ostatnim czasie jakieś gry- czy akcje którejś ze spółek urosły po premierze?
PLW co prawda będzie miał premiere za premierą gier w tym jeszcze roku a co dopiero w przyszłym ale wycena nie jest niska a sentyment na rynku słaby, Być może niższe ceny to okazja w średnim i długim terminie- zobaczymy za kilka kwartałów.
Niezły troll, podprogowo nagania na spadki. 350 to silne wsparcie, w tym roku doszło do katalogu sporo udanych gier, przed nami House Flipper 2 oraz świetnie zapowiadający się IFZ i masz innych gier.
Jedynie co powiem że to dobra okazja do kupna, ja się zapakowalem wyżej, ale gdybym miał kasę to bez wahania. Gram na Play u już chyba z7 lat. Nigdy na niej nie straciłem, co najwyżej dłużej poczekałem. Brać, odbije na 110% bo zawsze odbija. Pamiętam jak była pandemia 1 raz wtedy były zjazdy do samej gleby, kto wtedy Kupił to w nie długim czasie dobrze zarobił. Mam zablokowane dużą część w dziadowskim CD projekt gdzie fundusze duszące kurs bez liku. Jak wyjdę wszystko ładuje tu. Tutaj zasady proste, wychodzi gra rośnie. Nic nie wychodzi, stoi, przesunięte terminy spada. I tak w kółko. Proste jak budowa cepa. Żadnych funduszy i cwaniaków.