• NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [109.43.243.*]
    5 razy niedowartościowana w porównaniu z rynkiem i to nie licząc ostatniej dotacji - takie jest moje zdanie na podstawie danych
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~Ciekawy [31.60.101.*]
    Podzielisz się może, skąd ta wartość, że 5 razy i na podstawie jakich danych konkretnie?
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [37.201.146.*]
    C/WK 0,52 ( przed dotacją ) natomiast C/WK w tym sektorze to 2,5 - wiadomo im mniej tym lepiej więc jest 5 razy lepiej od średniej
    aha Altman ES-Score oceniający kondycję finansową spółki oraz jej ryzyko bankructwa ( przed dotacją ) ocenia Rating firmy na AA- w skali AAA max, a D najgorzej - analiza po ostatnim raporcie -więc nie rozumiem dlaczego na tym forum piszą, że dotacja uratowała spółkę jak już przed nią było dobrze :)
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~wierzyciel [87.207.164.*]
    Faktycznie, było tak dobrze, że ostatni pracownicy Zmorpha do dzisiaj walczą o swoje zaległe wypłaty od czerwca.
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [109.43.243.*]
    To oni te czerwone łapki dają ?
    Zapewne nie wszystkie, w końcu są jeszcze pozostali wierzyciele. PS, treść tych wszystkich pompujących komentarzy dyktuje Pan Prezes, czy tez może jest to wasza własna pracownicza inicjatywa?
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [109.43.243.*]
    Rating firmy AA- skąd ? gdyby byli wpisani to by mieli D ! bzdury jakieś, nie dyskutuję ... nagrody dostają tylko dla najlepszych firm i nie płacą ... moim zdaniem bez sensu
    Organizatorami wydarzenia są Instytut Lema i Krakowskie Biuro Festiwalowe, a partnerami Orlen, My Roof, Rafał Brzoska Foundation, Sygnis oraz Wydawnictwo Literackie. - myśleć, nie czytać naganiaczy - patronem, tylko najlepsi są patronami
    Odstawiają moim zdaniem jakieś przewały na groszach przewalając z wora do wora i dołując kurs. Boją się pisać za dużo żeby ich nie namierzyli, tylko czerwone łapki dają. Ktoś ich kiedyś złapie ...
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~wariat [178.42.33.*]
    Przepraszam bardzo szanowny Panie P ale nie bardzo rozumiem kto kogo i za co ma łapać ,przy tak żenujących obrotach i totalnym braku poważniejszego popyty to byle Władek Krawężnik może rzucać kursem po 15 procent angażując do tego 10 tys złotych trochę powagi Panie P już pisałem wcześniej że ta forma zachęcania nie zadziała jak nie ma czym bronić kursu to chociaż jakiś plan naprawczy na najbliższe pół roku może pozwolił by odzyskać chociaż część zaufania.Nie wiem do kogo Pan te newsy adresuje ale osobiście nie wyobrażam sobie aby jakiś poważniejszy kapitał miał się pojawić z tego powodu że sygnis był jednym z patronów no kupa śmiechu pozdrawiam.
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [109.43.242.*]
    Obraz firmy jest budowany od właśnie takich małych zachować jak patronat. Jest notowanych wiele firm które niby są ale w sumie to nic nie robią i nie mają nawet pracowników. W tej firmie tak nie jest i są aktywni.
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~Sceptyk [31.60.106.*]
    Obraz firmy... no właśnie obraz. Patrząc na te wszystkie piękne zdjęcia w raportach, statuetki i patronaty ciężko nie odnieść wrażenia, że cała para idzie w marketing.
    A od raportu za pierwszy kwartał 2021 piękny opis Syglassa kopiowany jest bez zmian z raportu do raportu jakby nic nowego w temacie się nie wydarzyło...
    Gdy poczytałem te forum to stwierdziłem, że obraz przedstawiany na innych wątkach jest ZDECYDOWANIE INNY niż to co zobaczyłem chociażby wpisując nazwę firmy w wyszukiwarkę i inaczej przedstawiony niż pokazują fundamenty ! Więc dodałem troszkę świeżości. Przeszkadza to Panu ?
    Szanowny Panie P absolutnie mi to nie przeszkadza w zestawieniu z korzystnymi raportami kwartalnymi na pewno by to robiło leprze wrażenie ogólne a tak to tylko pudrowanie noska a inwestorzy opierają swoje decyzję o twarde dane a nie o pijar choćby był najlepszy.a twarde dane jakie są każdy widzi plus to czego nie widać i jest odpowiedż czemu nie ma popytu chociaż zapewniam że kapitał z boku stoi i czeka na zwiększenie pozycji ale sam pijar tego impulsu nie wywoła, to tyle pozdrawiam.
    Czekaj, czyli sugerujesz że brak wynagrodzeń dla pracowników Zmorpha które opisałem to rozpowszechniane kłamstwo w celu manipulacji kursem?
    Jest Pan jednym z tych pracowników ? To jest forma zemsty na firmie ?
    Tak, jestem jednym z tych pracowników - jakiej zemsty na firmie? Po prostu staram się odzyskać swoje pieniądze, zarówno drogą sądową jak i każdym innym możliwym sposobem. Co proponowałbyś zrobić na naszym miejscu, gdy Prezes milczy i nie proponuje żadnego rozwiązania sytuacji?
    W Niemczech jeśli masz umowę o pracę i nie dostaniesz wynagrodzenia to idziesz do prawnika zajmującego się prawem pracy, pisze pismo i wszystko jest szybko rozwiązane. W Polsce nie wiem ile to trwa, co i jak. Trzymam kciuki bo za wykonaną pracę należy się wynagrodzenie zgodnie z umową.
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~Niedowiarek [5.173.4.*]
    Co ma piernik do wiatraka. Zdaje sie że rzutem na taśmę tam trafili, bo udało się załatwić...
    Wystarczy przejść przez historię festiwalu na FB.
    Na logikę jak dryfujący trup bez przychodów z chudym portfelem, zadłużonym podmiotem u nogi ma uzyskać płynność przy otrzymaniu dotacji?
    Przychody ze sprzedaży 4 416 tys +6.62% r/r, ostatni kwartalny
    Już tłumaczę ,co do zasady to faktycznie dotacje żądzą się swoimi prawami i nie można swobodnie wydawać pieniędzy na co się chcę więc na pewno nie da się z tego pospłacać różnych zaległości ,ale już wynagrodzenia pracowników to a i owszem da się w to wcisnąć czyli te kilkaset tysięcy miesięcznie które z dochodu trzeba było przeznaczać na wypłaty będzie można teraz spokojnie przeznaczyć zamiast na wypłaty to na pokrycie najpilniejszych zobowiązań co w konsekwencji będzie skutkować odzyskaniem wiarygodności i zdolności kredytowej i odzyskaniem pełnej płynności oczywiście przy założeniu że firma będzie podążać w dobrym kierunku ,to tak w wielkim uproszczeniu bo dochodzi jeszcze kilka innych myków związanych z dotacjami
    Oni nie mają wiarygodności z zdolności kredytowej :))) skoro mają rating kredytowy AA- w skali ( max AAA min D ) i 44 mln kapitału własnego !
    Nie jestem pierwszy raz na forum i od razu wyłapuję fałszywe czerwone łapki.
    Nic nie słyszałem aby jakaś firma zajmująca się przydzielaniem ratingu kredytowego nadała takowy firmie sygnis a jeśli masz na myśli wskażnik Altmana to wzór matematyczny którym faktycznie można badać zdolność finansowa firmy problem polega na tym ze papier bez weryfikacji wszystko przyjmie ,a jeśli już podpierasz się tym wskażnikiem to warto by dać odnośnik do strony na której jest to wyliczone wtedy zobaczymy jakie dane zostały podstawione i z jakiego okresu czy kwartału a jeszcze jedna sprawa to taka że po np.wpłynięciu dotacji na konta ten wskażnik może jednorazowo wyglądać świetnie dlatego bardziej bierze się pod uwagę zmiany jakie w nim zachodzą z okresu na okres niż jednorazowy wynik.
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [109.43.240.*]
    na biznesradarze wszystko jest
    No dokładnie na biznes radarze wszystko jest sam altman niezły ale już jego Em-score delikatnie mówiąc bardzo złe bo w skali od 0 do 9 zaledwie 2 a na te wskażniki należy zawsze patrzeć w zestawieniu. No pewnie że to jeszcze nie dramat bo 2 to nie 0 ale aż tak ładnie jak kolega pisze to nie jest a szkoda bo sam mam pakiecik i chętnie dokupię jak coś się zacznie poprawiać
  • Re: NIEDOWARTOŚCIOWANA FIRMA !!! Autor: ~He [109.43.241.*]
    Tak, zgadzam się. To dane przed zaksięgowaniem dotacji i cena w okolicach 1 zł jest poniżej wyceny końcowej. Gdyby będzie wszystko idealnie to się w tych cenach nie kupi.
[x]
SYGNIS -2,65% 2,20 2025-12-16 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.