No na CIG ładny raport, przyznam się, że się nie spodziewałem takiej ilości sprzedanych kopii. Może też sobie jutro dobiorę? Widzę, że jakoś dziwnym trafem nie podskoczył kurs zbyt wysoko.
Sam sprzedałem ponad 4k akcji Road i kupiłem CIG poniżej 3 Może Road urośnie do 18 pod konsole ale jak dla mnie to trochę za duże ryzyko a kij wie ile N jeszcze ma akcji do wywalenia
No ja osobiście uważam, że w średnim terminie Road ma lepsze perspektywy wzrostów, ale to już osobiste odczucia i obserwacja. Pewnie patrzę przez pryzmat posiadanych akcji i tego, że śledzę na bieżąco działania developerów i czytam discorda, więc wiem dokładnie co się dzieje z grą.
Myślę, że jak ładnie połatają grę, to przy wyjściu kolejnego DLC, będzie już zmiana w ocenach na niebieski i troszkę trend się zmieni. No a konsole to chyba największy potencjalny rynek, bo tam nie ma konkurencji. Pytanie w jakim stanie wyjdzie tam gra.
Generalnie krótkoterminowo może CiG wzrośnie szybciej (o ile sprawdzi się ilość sprzedanych kopii, bo już kiedyś prezesowi zdarzyło się podać sprzedaż bez zwrotów), ale nie będę oddawał akcji Road bez odpowiedniej stopy zwrotu. Zresztą przyznam się, że już dzisiaj małe kółeczko zrobiłem, bo coś czułem że za szybko urosło. No i jeszcze spadkom pomogły dane z CiG, więc trochę akcji wróciło do mnie po południu:)
Ja generalnie jestem przewrażliwiony jak widzę kurs na widłach, bo jeżeli nie ma żadnej grubej informacji to już się przekonałem, że często po takim zawieszeniu spada kurs w dół, no i tym razem też ta zasada się sprawdziła. Inna sprawa, to walenie wideł po wzrostach rzędu 15%, no ale na to już nie mamy wpływu.
No na Road zdecydowanie jest większy potencjał biorąc pod uwagę kapitalizacje, potencjał sprzedażowy Alaskana I to że jest to jednak pierwszy tytuł który będzie rozwijany. Sam bym może CiG dokupił ale póki co już nie ma za co, władowałem resztę w shorty na banki i Orlen i jeszcze trochę zabrakło do zrealizowania celu