Gratuluje Panie prezesie dostaliście jeszcze jedną szansę .Wcześniej parę miesięcy temu wróżyłem spadek kursu do 50 groszy i oczekiwanie dalej na 'wolę Boga' ,kurs zatrzymał się nieco wcześniej na 70 groszy i nadeszła pomoc w postaci dofinansowania na 7 milionów .ze skrajnego pesymisty co do losów Sygnis mogę powiedzieć że w tym momencie zmieniam optykę na bardzo umiarkowanego optymistę ,na najbliższe kilka kwartałów można zapomnieć o nowych dołkach ,wydaje się ze wszystko co najgorsze już się wydarzyło i po opłaceniu różnych nalerzności zaległych zostanie jeszcze całkiem sporo kasy ,materiał ludzki w firmie też się odsiał zostali tylko najbardziej oddani i wierzący w końcowy sukces pracownicy a z tego co słyszę to Pan prezes też szybko wyciąga wnioski ze swoich błędów. Prawdopodobny scenariusz na najbliższe 3 miesiące to pompka do 2 zł pod objęcie planowanej emisji akcji na początku przyszłego roku a potem zobaczymy ale wreszcie widać światełko w tunelu.
Z tą pompką do 2 zł to bym się nie rozpędzał. Po drodze jeszcze raport kwartalny, którego publikacja myślę nie bez powodu została przesunięta na najpóźniejszy termin jaki dopuszcza NewConnect (z 3.11 na 14.11). Podejrzewam, że po publikacji raportu optymizm może przygasnąć.
Że będzie tragiczny to już wiadomo ,i było w cenach każdy kto obserwuje firmę wie że maja mega kłopoty z płynnością już od kilku miesięcy ale ten zastrzyk gotówki da głęboki oddech i spokojne dokończenie kilku projektów tak że raczej teraz będą dyskontowane 4 i 1 z 2024 roku kwartał poza tym podejrzewam ze pan prezes i kadra kierownicza też zechcą trochę pomóc rynkowi podbić cenę pod emisję w grudniu i ze 200-300 tyś akcji zbiorą a jeśli znajdą sie chętni na te akcje to już naprawdę będzie dobrze więc zaczekajmy na rozwój wypadków .