Rezygnacja kolejnego członka Rady Nadzorczej PZ CORMAY S.A. W tym roku to już 3: Paweł Małyska, Tadeusz Wesołowski, Andrzej Trznadel. Należy to odbierać pozytywnie czy negatywnie?
Nie wydaje mi się, z tego tytułu ze moim skromnym zdaniem mamy do czynienia z wypowiedzeniami nie tylko z rady nadzorczej ale również z innych departamentów ich spółki. Dlatego wprowadzają ten motywacyjny program aby ich specjaliści nie uciekali do innych firm a dzieje się do masowo
Jacy specjaliści od 10 lat wyprowadzają kasę spółka na stratach cały czas rozumie spółka ma ogromne zyski dzięki tym specjalistom nawet za stróża pracy nie znajdą
główna działalność wyciąganie kasy od inwestorów na głodne gadki o innowacjach i inwestycjach, typowe dla ubeckich spółek wydmuszek, te spółki na giełdzie powinny mieć osobne oznaczenia " śmierdzi ubeckim h8ujem" skoro specjaliści już swoje wyciągnęli więc się mogą pozwalniać
Miejmy nadzieję że wreszcie do czasu odpowiednich zysków ( ograniczenie kosztów Zarządu ) zarobki będą adekwatne do wkładu pracy i Spółka wróci do zarabiania - jeszcze trochę i będzie warto wchodzić.
Kiedyś widziałem wywiady z prezesem Cormay w tvn czyli trzymali z KO.
Dlatego w czasie pandemii nie dostali żadnego zamówienia rządowego i nie zarobili w przeciwieństwie do innych spółek ,, covidowych".
Może obecnie po wygranych wyborach gdzie będzie rządzić opozycja razem z KO coś się zmieni ?
Dostaną zamówienia ?
Tam cymbały pracują od wielu lat ! Tak trudno zlikwidować stanowiska i grupy ludzi którzy noc nie wnoszą do procesu odnowy portwela ? Tak trudno wyjebac pół załogi zarabiać 1milon złoty rocznie niż mieć na minusie 2-4milony ? Jakimi trzeba być pacanami aby nie moc tego zweryfikować ? Kolejny prezes ucieka !!! Ahhahahah a tu marzyciele bronią się ze wybicie ahhahahaha chyba w dół !!
Spółka i zarząd kompletne dno,ale zastanawia mnie co tam robi pewien gościu że Scope, czy mają w planie pogonić stare towarzystwo i puścić przez z Cormeya Bacteromic? Takie to trochę dziwne? Bo ten Equisse to już złom, nawet z taką wydajnością.
Nie zdziwię się jak Scope to połknie w całości, to czyszczenie nieudaczników ze spółki ma jakiś sens, no i Total chcąc zachować kontrolę wysyła prezesa do RN ? Bardzo dziwne te ruchy w spółce.