Grzyb pisałem tobie, że jestem długoterminowo. Patrzysz na szacunki Stalprofil z III kwartału, zwróć uwagę że dynamika spadku zysku oraz przychodów nie odbiega od tego co było w I i II kwartale. IV kwartał może być lepszy dla dystrybutorów ze względu na kredyt mieszkaniowy 2%. W następnym roku będą środki z UE. Na wzrost kursu spółki giełdowej niekoniecznie mają wpływ obecne wyniki, a przyszłe oraz nastroję na GPW. Pamiętaj giełda dyskontuję przyszłość i pod to będzie gra ;) Co do Bowim to sam jestem ciekaw szacunków za III kwartał. Ciekawe jaki wpływ na wyniki będą miały niższe stopy procentowe oraz kurs euro... ?
W zeszłym roku to Bowim miał słaby III kwartał. Myślę, że rok do roku wiele się nie zmieni. Z resztą nie ma co spekulować. Bardziej zastanawia mnie czy Tusk coś ugra i może uda się częściowo uruchomić wypłatę środków w ramach KPO z początkiem roku pod inwestycje publiczne (warunkowo, bądź przesunąć w ramach funduszu spójności). Myślę, że jakaś szansa jest... Czas pokaże.
Dla wojska są potrzebne kapliczki polowe a strzelać będą z różańców. To przemysł strategiczny. Jak nie wojsko to każda parafia to kupi. Nie da się przeinwestować.
Grzyb daj sobie spokój. Zamiast kupić pod kredyt 2%, KPO, środki z UE (fundusz spójności) to czekasz na jakieś spadki. Niebawem możesz spodziewać się mocniejszego odbicia. Ja liczę, że jeszcze w tym roku kurs będzie powyżej 10 zł. Tutaj nie będzie z tym problemu. Na razie chodzi o to by jak najwięcej kupić po niskiej cenie. Płynność pojawi się w odpowiednim czasie
Nie słuchajcie naganiaczy na wzrosty posłuchajcie trolla spadziowego i sprzedajcie ze stratą odkupicie jak będzie po 2 no chyba że będzie po 20 wtedy zostaniecie na peronie z pustymi kieszeniami.
Nie traktować moich wpisów jako porady, każdy decyduje sam
Tutaj Twój wpis odnośnie mojego postu 6,3 - sesja odwrotu „założe się z Tobą że będzie odwrotnie , tak samo jak piszesz tylko dokładnie odwrotnie . czyli jak niżej Chyba czas najwyższy kolejne spadki?nie mamy wogóle popytu na poziomie 6 - 6,25 zł. Słabo GPW wygląda. Mimo chęci dzisiaj nie zaliczymy żadnego odbicia . Ruch w kierunku 5,6 zł, a później to wiadomo. Zamek można będzie ustawić zleceniem PKC na dogrywce pod koniec przyszłego roku. Powiedzmy 3,4 - 3,5 zł na zamknięciu.ooo teraz to lepiej brzmi , ma to sens”. Mało akcji zostało, dużo zostało zebranych. Na razie nie mamy płynności i brak kupujących. Już niedługo to się zmieni