• nowe Espi - wyniki Autor: ~japan [89.65.97.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/XTPL-S-A-Wstepne-szacunkowe-dane-o-przychodach-ze-sprzedazy-produktow-i-uslug-za-III-kwartal-oraz-9-miesiecy-2023-roku-8631565.html

• Re: nowe Espi - wyniki Autor: ~japan [89.65.97.*]
    wg mnie warto się pochylić nad komentarzem spółki:

Wzrost zaprezentowanych przez Emitenta szacunkowych przychodów ze sprzedaży produktów i usług wynika z postępów w komercjalizacji rozwiązań technologicznych Spółki we wszystkich trzech liniach biznesowych: wdrożeniach przemysłowych, sprzedaży urządzeń Delta Printing System oraz sprzedaży nanotuszów.

Emitent uznał przedstawione powyżej wstępne skonsolidowane przychody ze sprzedaży produktów i usług osiągnięte w III kwartale i za dziewięć miesięcy 2023 roku za informację poufną ze względu na znaczącą zmianę w ich poziomie względem przychodów wygenerowanych w analogicznym okresie roku poprzedniego.

Zarząd Spółki podkreśla, że przedstawione powyżej dane mają charakter szacunkowy i wstępny, co oznacza, że ostatecznie mogą się różnić od zaprezentowanych w raporcie okresowym.
  • Re: nowe Espi - wyniki Autor: ~siewie [45.87.212.*]
    nad sprzedażą która rośnie chcesz się pochylać, czy wyczytałeś coś między wierszami
    do niedawna były tylko drukarki i nanotusze, doszły wdrożenia przemysłowe, czyli kasa płynie, nie jestem pewien za co
    za montaż na liniach produkcyjnych TSMC? przepraszam, nie wczytywałem się
  • Re: nowe Espi - wyniki Autor: ~Fenomenolog [188.252.102.*]
    Liczyłem na wyższe przychody...powoli się to rozkręca.
  • Re: nowe Espi - wyniki Autor: ~Crimson [31.0.77.*]
    A to nie jest jeszcze Nano Dimensions?
  • Re: nowe Espi - wyniki Autor: ~Crimson [31.0.77.*]
    Ok to mogą być już moduły do prototypów. Przesłuchałem krótki wywiad który wrzucili na LinkedIn. Link w osobnym poście
[x]
XTPL -0,14% 70,20 2025-11-12 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.