Przypominam Steam to nie wszystko, są inne kanały sprzedaży, gdzie informowałem wcześniej o sprzedaży w Playstory PS5 z podziałem na poszczególne kraje w kategorii "najlepiej sprzedające się" i tak od wielu dni:
Japonia poz. 1/3 Delux/Standard Niemcy poz. 1/8 Taiwan poz. 1/4 USA poz. 4/8 Hiszpania poz. 4/7 Francja poz. 4/10 Włochy poz. 4/9 Brazylia poz. 4/8 Polska poz. 4/6 itd.
pozycje obu wersji od tygodnia sa bardzo wysoko. Podpowiadam, że większość sprzedaży wg krajów znajdziecie poprzez wyszukanie w google hasła "Playstory Playstation + wybrany kraj", a następnie wybieracie w sklepie gry na PS5 i sortujecie wg najlepiej sprzedające się ...
Niestety nie jestem w stanie powiedzieć jak to się przekłada realnie na sprzedaż, ale cieszy mnie, że konsol jest co najmniej 45 mln a pozycja LOFT od prawie tygodnia w TOP 10 lub na podium
a gdzie w US znależć sortowanie to najlepiej spzredające sie ? ---mozesz podać konkretnego LINKA ---bo w japoni to wiadomo ale w US i germani nie moge tego znaleźć .
tylko spider man i call of duty przed lords of the fallen, i tak od premiery. takie świeże hity jak mortal kombat 1` czy AC mirage czy NFL na przecenie -35% są za za obiema edycjami LotF
Sam nie mogę uwierzyć że takie branie na konsole jest na LotF od premiery, a w Japoni edycja delux 1 miejsce a standard 3 spider man pomiedzy nimi, szok poprostu
Przypominam konsol PS5 sprzedało się do końca 3 kwartału ok. 42 mln, a sprzedaż wg kategorii "najlepiej sprzedające się" przedstawiłem w podobnym wątku 3 dni temu, na całym świecie na PS5 sprzedaż LOFT obie wersje znajdują się co najmniej w TOP 10, a wielu jest na podium...
benny wrzuć bezpiosrednio linka do US bo --- nie moge w US znaleźć sortowania najlepiej sprzedajace sie ---tak jak w japonii jest z boku i od razu widoczne tow US , Niemcy już jest problem
Beny- świetna robota , trzymam kciuki żeby sprzedaż była jak najlepsza :)))
ale
taki przykład Wam podam , który niestety może troche nasze samopoczucie zburzyć mianowicie taki mały polski producent gier ECC Games wydał niedawno gre Drift CE na konsole PS 5 i naprawdę niezle sobie ta gierka radziła przez kilka tygodni np na PS% w USA, tam sprawdzałem sprzedaż, sortowałem po "best selling" i co aż mnie dziwiło zdarzało sie, że gra była na 1-2 stronie co jak na tak małe nakłady marketingowe i niszowość gry było duzym sukcesem . Na forum czesc ludzi strasznie się jarała, liczyła na milionowe zyski ale w oststnim raporcie kwartalnym cisza, żadnych ekstra zysków nie było. Byc może okres rozliczeniowy jest tak długi, że zostanie wykazany w 3 kwartale co byłoby dziwne....aczkolwiek wiekszosć tam sie przeliczyła . Obyśmy my sie tu nie przeliczyli ....
Od premiery LOFT śledzę sprzedaż gry na PS5, która na całym świecie wygląda naprawdę dobrze i w obu wersjach DELUX/Standard ponad tydzień w wielu krajach była na podium lub co najmniej w TOP 10, nie zapominajmy, że konsol PS5 na całym świecie sprzedało się ponad 42mln (do 3 kwartału 2023 roku). Przedstawiam aktualne pozycje sprzedaży na konsolach z wybranych krajów, i tak:
Japonia poz. 3/4 Delux/Standard Taiwan poz. 3/13 Niemcy poz. 4/11 Hiszpania poz. 5/10 Włochy poz. 5/13 USA poz. 6/12 Francja poz. 7/13 Brazylia poz. 6/5 Polska poz. 6/21 Meksyk poz. 8/13 Indie poz. 18/20 Szwecja poz. 4/15 Norwegia poz. 8/16 Finlandia poz. 9/16 Malezja poz. 5/6 Korea poz. 6/ Republika Południowej Afryki poz. 8/ Wielka Brytania poz. 8/12 itd.
Podpowiadam, że większość sprzedaży wg krajów znajdziecie poprzez wyszukanie w google hasła "Playstory Playstation + wybrany kraj", a następnie wybieracie w sklepie ikonę "wszystkie gry" na PS5 i sortujecie wg "najlepiej sprzedające się". Układ strony na PS5 jest zawsze taki sam, proponuję zapoznać się z Playstory Playstation Polska w celu wyszukania ww danych, a później możecie prześledzić cały świat, oczywiście jakby Wam się chciało ...
P.s. Sprzedaż LOFT to nie tylko STEAM, jest tez EPIC, konsole PS5, XBOX, sprzedaż fizyczna i inne kanały... a o sprzedany 1mln LOFT raczej bym się nie martwił!
Nie wiem czy jest coś takiego jak PlayStation store China, ale sprawdziłem, że jest dla Hongkongu , który jest regionem administracyjnym Chin i tam też lord w top 10
Sam byłem ciekaw Chin, faktycznie znalazłem stronę chyba oficjalną, ale tam zaledwie jest kilka gier i nie mam pojęcia jak to funkcjonuje.. Przy okazji czy ktokolwiek się orientuje czy na podstawie liczby opinii na PS5, możliwe są jakieś wyliczenia sprzedaży. W oparciu o STEAM wiem, że takie funkcjonują, w poprzednich wątkach pojawiały się wyliczenia, że 1 komentarz to sprzedaż o ile dobrze pamiętam od 25-50 sztuk gry. Jak widzę na PS5 Polska jest na dzień wczorajszy ok 2800 opinii, przy czym rynek Polski chyba nie jest dobrym przykładem dla takich gier jak LOFT ... I czy ktoś ma może znajomych w Niemczech, USA, Japonii i jest w stanie ustalić jakie są przynajmniej liczby komentarzy w tych krajach, może to by Nam dało jakiś obraz sprzedaży... Jak ktoś ma możliwość może by takie liczby zamieścił ...
Aby widzieć ilość opinii musisz mieć konto na PS5, po zalogowaniu wchodzisz na interesująca Cię grę i widzisz gwiazdki (ocena) obok gwiazdek masz natomiast ilość opinii na podstawie których jest ww ocena. I tak dla Polski kilka dni temu była ocena na poz. 3,8 gwiazdki na podstawie ok. 2800 głosów, niestety aby mieć podgląd na inne kraje trzeba mieć chyba konto na PS5 w Niemczech, USA czy Japonii, dlatego prosiłem, jeżeli ktoś ma znajomego w tych krajach lub innych, aby zamieścił takie dane, to zawsze mielibyśmy jakiś obraz jak gra jest postrzegana w tych krajach i ile jest tych ocen ...
Założyłem sobie konto, zalogowalem sie ale nadal nie widze ilosci opinii, to nie jeat tak ze trzeba miec faktycznie konsole i powiązać z nim konto i wtedy bedzie widoczne?
Byłem wczoraj w Media Markt zobaczyć nowości w telewizorach i w dziale Gier Komputerowych zobaczyłem Naszą Grę . Jak zaobserwowałem w ciągu około 40 minut kupiono Lords .... 2 sztuki na PS5 w cenie 319,99 zł za sztukę . To chyba nieźle .
Od premiery LOFT śledzę sprzedaż gry na PS5, która na całym świecie wygląda naprawdę dobrze i w obu wersjach DELUX/Standard ponad tydzień w wielu krajach była na podium lub co najmniej w TOP 10, nie zapominajmy, że konsol PS5 na całym świecie sprzedało się ponad 42mln (do 3 kwartału 2023 roku). Przedstawiam aktualne pozycje sprzedaży na konsolach z wybranych krajów, i tak:
Podpowiadam, że większość sprzedaży wg krajów znajdziecie poprzez wyszukanie w google hasła "Playstory Playstation + wybrany kraj", a następnie wybieracie w sklepie ikonę "wszystkie gry" na PS5 i sortujecie wg "najlepiej sprzedające się". Układ strony na PS5 jest zawsze taki sam, proponuję zapoznać się z Playstory Playstation Polska w celu wyszukania ww danych.
Przypominam, że od premiery LOFT pozycje w poszczególnych krajach często były na podium przez ponad tydzień, obecnie jest tendencja spadkowa, ale w zasadzie wyprzedziły Nas potęgi takie jak Spiderman, Call of Duty, FC24 i kilka innych produkcji w promocjach. Nie wiem jak to się przekłada na sprzedaż, ale przyjąć podział nawet 50% konsole i PC, więc bez problemu powinien być 1 mln, plus sprzedaż fizyczna i inne kanały... powinno być dobrze, jutro mija dopiero 10 dni od premiery! Do wtorku zobaczymy jak będzie, ja mimo wszystko zostaję na CIG...
Aktualnie na PS5 w zależności od kraju w "All Games" jest około 2,5 tys do ponad 3 tys pozycji, więc chyba LOFT nie wypada źle, a w wielu przypadkach wyprzedza potęgi w branży!
A nie mówiłem cyt. bez problemu powinien być 1 mln, plus sprzedaż fizyczna i inne kanały... powinno być dobrze, jutro mija dopiero 10 dni od premiery! Do wtorku zobaczymy jak będzie, ja mimo wszystko zostaję na CIG...Pozdrawiam poważnych inwestorów"
Od premiery LOFT śledzę sprzedaż gry na PS5, która na całym świecie wygląda naprawdę dobrze i w obu wersjach DELUX/Standard ponad tydzień w wielu krajach była na podium lub co najmniej w TOP 10, nie zapominajmy, że konsol PS5 na całym świecie sprzedało się ponad 42mln (do 3 kwartału 2023 roku). Przedstawiam aktualne pozycje sprzedaży na konsoli PS5 w kategorii "najlepiej sprzedające się" spośród wszystkich gier z wybranych niżej krajów (w różnych krajach jest to od ok. 1800 do ponad 3000 gier dostępnych w playstory). Dodatków zestawiłem to z danymi z mojego wątku na bankierze z dnia 22.10.2023r., gdzie wtedy wskazałem sprzedaż co najmniej 1 mln egz. LOFT czyli przed komunikatem spółki, a oto link dla niedowiarków https://www.bankier.pl/forum/temat_aktualna-sprzedaz-na-ps5-w-kategorii-najlepiej-sprzedajace-sie-kraje,63117025.html , i tak:
Europa:
Polska poz. 8/32 Delux/Standard, na dzień 05.11 poz. 29/74 Niemcy poz. 4/12, dziś poz. 12/41 Francja poz. 7/14, dziś poz. 13/53 Hiszpania poz. 5/13, dziś poz. 29/71 Portugalia 10/38, dziś poz. 29/73 Włochy poz. 8/16, dziś poz. 14/36 Austria poz. 5/14, dziś poz. 29/74 Szwajcaria poz. 5/18, dziś poz. 12/110 Wielka Brytania poz. 11/18, dziś poz. 27/50 Szwecja poz. 6/15, dziś poz. 20/58 Norwegia poz. 8/15, dziś poz. 27/66 Finlandia poz. 10/20, dziś poz. 23/46 Czechy poz. 5/14, dziś poz. 27/82 Słowacja poz. 6/, dziś poz. 39/ Węgry poz. 4/9, dziś poz. 24/28 Chorwacja poz. 14/, dziś poz. 55/ Słowenia poz. 11/, dziś poz. 45/47 Irlandia poz. 10/22, dziś poz. 33/101
Ameryka Płn. i Płd.:
USA poz. 8/13 Delux/ Standard, na dzień 05.11 poz. 20/44 Kanada poz. 8/14, dziś poz. 26/41 Meksyk poz. 9/18, dziś poz. 44/53 Brazylia poz. 9/11, dziś poz.36/35 Argentyna poz. 24/40, dziś poz. 92/
Azja i Australia:
Japonia poz. 3/6 Delux/Standard, na dzień 05.11 poz. 10/35 Taiwan poz. 4/22, dziś poz. 25/ Honkong poz. 5/21, dziś poz. 38/ Malezja poz. 6/24, dziś poz. 70/ Indie poz. 22/29, dziś poz. /44 Australia poz. 6/19, dziś poz. 20/62
Afryka:
Republika Południowej Afryki poz. 13/46, na dzień 05.11 poz. 34/44
Podpowiadam, że większość sprzedaży wg krajów znajdziecie poprzez wyszukanie w google hasła "Playstory Playstation + wybrany kraj", a następnie wybieracie w sklepie ikonę "wszystkie gry" na PS5 i sortujecie wg "najlepiej sprzedające się". Układ strony na PS5 jest zawsze taki sam, proponuję zapoznać się z Playstory Playstation Polska w celu wyszukania ww danych. Lepiej prezentują się pozycje LOFT w nowościach bo tam przeważnie jest w TOP 10, ale nie będę powtarzał wątków. A tak na marginesie myślę, że ze strony spółki pojawi się jakiś komunikat, gdy sprzedaż osiągnie pełne 2 mln egzemplarzy i prawdopodobnie będzie to w listopadzie br.
I pora na przełożeniw wajchy przez SPÓŁDZIELNIĘ... Lordsy SPRZEDAWAŁY SIĘ DOBRZE I SPRZEDAJĄ NADAL... Tylko wynajęci trolle wynajdywały "minusy", by zniechęcić do spółki... Ale każda nowość miała "lekkie" kłopoty, a nawet takie jak CDProjekt, którego na skutek błędów w grze nawet całkowicie wyrzucono ze Steamu.. ... Lordsy sprzedaja się dobrze na rynkach całego świata..