• Spadki bo KPO w drodze. Autor: ~Opty [89.64.70.*]
    Jest już po wyborach i Jakubas wie na 100% , że będzie ogromna kasa z KPO. To dlatego warto teraz cisnąć kurs w dół. To ostatni moment i szansa na jakąkolwiek odpowiedź w wezwaniu zanim rozwiąże się worek z przetargami i pojawią się świetne wyniki. Myślcie rok do przodu a nie tydzień.
  • Re: Spadki bo KPO w drodze. Autor: ~www [31.182.255.*]
    Chyba chodzi o średnią.
  • Re: Spadki bo KPO w drodze. NEWAG 40+ Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Stale tak myślałem, dlatego nie zgadzałem się na niską wycenę spółki.
    NEWAG to bardzo wartościowa spółka!

Za to pilnujący kursu ochrzcili mnie "analfabetą ekonomicznym". I tak już zostało.
    Obśmianie powodowało, że niewielu poważnie traktowało to, co tu pisałem. Może nawet nikt.

I chrzanić to, że cena wezwania wynikała ze średniej 6-miesiecznej. Doprowadzenie do takiej średniej jest clou sprawy.
    I każdy, kto zna się na AT, potrafi łączyć kropki i kreski powinien w dobrze pojętym swoim interesie finansowym powiązać niezrozumiałe spadki po dobrych wynikach i komunikatach, każde spychanie kursu itp.

Siłą akcji mi nie odbiorą XD, nawet jeśli to będzie precedens na GPW lub poza GPW. Zawsze można go przeprowadzić w świetle kamer. A wszelcy "namierzający" mnie i znający przez to kim jestem, już wiedzą, że ja sprawy sądowe prowadzę zawsze do końca ;)

Sprzedano nam za C/WK 2,5., to za tyle odsprzedam NEWAG 40+
    Dlatego @Opty masz w 100% rację "Myślcie rok do przodu a nie tydzień".

A teraz idę po popcorn i wpadnę tu czasem obserwować konwulsje oburzonych na mnie na forum.
  • Re: Spadki bo KPO w drodze. NEWAG 40+ Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Cena fajna być może jakby ZAPROSZENIE do sprzedaży pojawiło sie za 2-3 lata przy realizacji bardzo dużej ilości kontraktów (szczególnie przy realizacji KPO) to kto wie ;). Natomiast jeżeli pojawi sie w ciągu pół roku to zakładam że ZAPROSZENIE po 18,55 to wogóle sie nie pojawi bo i po co. Zastanawia mnie czy obecnie nie sa prowadzone jakieś zakulisowe rozmowy GJ z funduszami o warunkach na jakie moga przystać. Pewnie jakimś kompromisem przy jakim możnaby sie pochylić to zakres cenowy 25-27 zł np z wczęśniejsza wypłata dywidendy z zysków zatrzymanych (1,5-2 zł). Jednak najlepiej dla akcjonariuszy mniejszościowych w obecnej sytuacji byłoby gdyby temat został zamkniety a Newag w obecnej sytuacji pozostał na GPW.
  • Re: Spadki bo KPO w drodze. NEWAG 40+ Autor: ~mjesn1 [78.30.66.*]
    Dzisiaj wykup z zapłatą już jutro za 27zł nie jest źle, a 29zł jest bardzo dobrze, bo chyba tych zysków zatrzymanych jest więcej niż 2 zł. Za rok 30 zł to lipa bo C/Z wtedy będzie około 5. O WK nie piszę. Jakoś dziwnie wyceniona jest tak nowoczesna firma z tak nowoczesnymi halami i systemem produkcji.
[x]
NEWAG -1,25% 111,00 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.