JAGO to jedna z najbardziej pozytywnie zaskakujacych spolek na gieldzie. Od roku powiekszyla sie o kilka przejetych podmiotow. Tymczasem kurs jest tak nisko jak nigdy.
Gdyby to byl czas hossy kurs bylby w okolicy 15 - 20 zeta.
No nic, trzeba sie uzrboic w cierpliwosc.
nie mam zamiaru teraz kupować, ale sprzedać kupiłem po 5.45 sprzedało mi się na stopie po 5.34, podjąłem jeszcze jedną próbę i kupiłem ponownie po 5,2. teraz ustawię stop los powyżej 6,5 i może kupie jago jak się sprzeda. jedyne czego żałuję to brak odwagi żeby sprzedać więcej jago i kupić więcej jwc, ale teraz już za późno, przy kolejnej takiej okazji będę działał z większym rozmachem (jago to ciągle 90% mojego portfela - nie jeden powie że to gruba przesada)
Przeglądałem spółki i znalazłem. Firma się rozrasta, branża pewna nawet w czasie recesji... Powodem pewnie są ogólne nastroje, Jeśli kryzys będzie się nadal pogłębiał to ludziska wyjdą z banków i surowców po czym skierują się na pewniejsze horyzonty ;) W przeciwnym razie ruszymy razem z hossą. Tak czy owak w dłuższej perspektywie można wiązać spore nadzieje...
w dłuzszej perspektywie jago 3-4zł...a naszybkiego polecam kolastyne.....myślałem o krosnie...ale....krosno to spekuła... kola i jago ...i cierpliwi zobaczą adekwatnie 1zł i 3zł
tu nie chodzi o prezesa a o tendencje ogólną na rynku....a do braku zaufania...fakt firma nawaliła rok temu, ale w sumie od wakacji ciągle pokazuje ze realizuje co mówiła....a co do stormuu....tu po wynikach kwartalnych moze się dużo zmienic...może byc różnie......ps. polecam również kolastynie sie przyjrzeć
j.f.
co do stormu to zykły chachment jest jak im sie uda oni tylko handlują akcjami i kontraktami jeśli paru sie zbierze to podbiją kurs do 1pln i obują leszczy jak mnie kiedyś