1. Uwazajcie na samarytanizm, ktory moze byc falszywy.
2. Co ma byc to bedzie bo sprawy poszly juz zbyt daleko.
3. Na dzisiaj fakty sa takie ze enigmatyczny list, podbicie na 3 pln, przesuniecie raportu i wyzerowanie wiekszosciowego wskazuja na dystrybucje a tym samym upadlosc jest bardziej prawdopodobna niz kazdy inny scenariusz.
4. Swiatelkiem w tunelu jest przyklepanie ukladu co jezeli w ogóle nastapi wcale nie musi skonczyc sie satysfakcjonujaca wycena dla biezacych posiadaczy akcji (patrz punkt 3).
Nie ma co wiecej bic piany, bo i tak tutaj niczego wiecej sie nie dowiecie a dla kondycji wlasnego zdrowia psychicznego zalecam pogodzenie sie ze strata (niekoniecznie podatkowa).
Mucka tylko przypomnę, że uklad oparty jest na tym liście intencyjnym i przeglosowaly go banki i pzu. Ale fakt jest taki, ze nie wygląda to wszystko kolorowo. Myślałeś, żeby dołączyć do porozumienia akcjonariuszy?
Ja wszystko rozumiem. Ale gdzie są akcje? Dodatkowo zaden z wierzycieli nie chce gadać a nawet do rozmowy nie podchodzi. Nawet nie wiemy u kogo firma jest najbardziej zadłużona.
Jak pytasz „gdzie jest 60% firmy” to wnioskuje że masz podliczone 40%. Wg mnie te 40% powinno zwilac NWZA z wnioskiem do Zarządu o renegocjacje układu z wierzycielami - ktoś tu pisał, że układ jest niekorzystny dla podmiotów finansowych (banki i pzu). Jeśli nowy układ będzie korzystniejszy, to mniej będzie wszystkim zależało na zaspokajaniu się z nasy updłościowej, tylko będą zainteresowani reanimacją spółki- vide Getback
Dnia 2023-10-14 o godz. 19:31 ~Romek napisał(a): > Jak pytasz „gdzie jest 60% firmy” to wnioskuje że masz podliczone 40%. Wg mnie te 40% powinno zwilac NWZA z wnioskiem do Zarządu o renegocjacje układu z wierzycielami - ktoś tu pisał, że układ jest niekorzystny dla podmiotów finansowych (banki i pzu). Jeśli nowy układ będzie korzystniejszy, to mniej będzie wszystkim zależało na zaspokajaniu się z nasy updłościowej, tylko będą zainteresowani reanimacją spółki- vide Getback
Zarząd Vistal Gdynia S.A. („Spółka”), w nawiązaniu do raportu bieżącego Nr 8/2023 z dnia 23 marca 2023 r. informuje, że w wyniku głosowania wierzycieli nad układem w trybie określonym w art. 119 ust. 2 Pr. Restr. propozycje układowe Spółki uzyskały wymaganą większość głosów „ZA" układem. Wobec stwierdzenia przez Nadzorcę przyjęcia przez wierzycieli układu, Spółka w dniu 21.06.2023 r. złożyła do Sądu Rejonowego Gdańsk - Północ w Gdańsku VI Wydział Gospodarczy wniosek o zatwierdzenie układu.
Znudzony, to dlaczego ludzir piszą (np mucka) że upadłość jest bardziej prawdopodobna od układu? Dlaczego sąd ma odrzucić układ, na który wszyscy wierzyciele się zgodzili, tj został przegłosowany większością?
Też mnie to zastanawia, układ jest przegłosowany większością, a sąd miałby tego nie klepnąć? A to, że tyle to trwa to może jakiś warunek musi być jeszcze spełniony przed klepnięciem układu?
Układ tak jest totalnie nie korzystny dla większości wierzycieli, przegłosowany został pewnie przez hipotecznych i zabezpieczonych bo potrzeba określonej liczby głosów aby układ przeszedł. Mam wierzytelność na vistal i sądzę że układ nie przejdzie bo jest zbyt krzywdzący dla wierzycieli którzy byli przeciw lub bez prawa do głosu. To moja opinia.
Tego nie rozumiem. Obiektywnie, może być że faktycznie Matyka dogadał się z kimś żeby doprowadzić do upadłości A inwestor weźmie majątek od syndyka. Tylko czy to pasuje wierzycielom.
Na co oni jeszcze liczą załatwili ich bez mydła i tyle wdepneli w to g wno i teraz mają problem myśleli że tu będą kółka w nieskończoność a ostrzegałem kilka razy niedowiarków przed tym gniotem i nie wierzyli,to teraz zmienią zdanie jak zostaną z niczym.