• fakty Autor: ~mucka [89.64.21.*]
    1. Uwazajcie na samarytanizm, ktory moze byc falszywy.
    2. Co ma byc to bedzie bo sprawy poszly juz zbyt daleko.
    3. Na dzisiaj fakty sa takie ze enigmatyczny list, podbicie na 3 pln, przesuniecie raportu i wyzerowanie wiekszosciowego wskazuja na dystrybucje a tym samym upadlosc jest bardziej prawdopodobna niz kazdy inny scenariusz.
    4. Swiatelkiem w tunelu jest przyklepanie ukladu co jezeli w ogóle nastapi wcale nie musi skonczyc sie satysfakcjonujaca wycena dla biezacych posiadaczy akcji (patrz punkt 3).

Nie ma co wiecej bic piany, bo i tak tutaj niczego wiecej sie nie dowiecie a dla kondycji wlasnego zdrowia psychicznego zalecam pogodzenie sie ze strata (niekoniecznie podatkowa).
  • Re: fakty Autor: ~Rado [83.142.221.*]
    Mucka tylko przypomnę, że uklad oparty jest na tym liście intencyjnym i przeglosowaly go banki i pzu. Ale fakt jest taki, ze nie wygląda to wszystko kolorowo. Myślałeś, żeby dołączyć do porozumienia akcjonariuszy?
  • Re: fakty Autor: ~mucka [89.64.21.*]
    Znasz przyklad gdzie takie porozumienie cos wnioslo?
  • Re: fakty Autor: ~Rado [83.142.221.*]
    Znam. Udalo sie np na farm51 z 2 lata temu emisję zablokować
  • Re: fakty Autor: ~Zly [31.61.176.*]
    Ja wszystko rozumiem. Ale gdzie są akcje? Dodatkowo zaden z wierzycieli nie chce gadać a nawet do rozmowy nie podchodzi. Nawet nie wiemy u kogo firma jest najbardziej zadłużona.
    Gdzie jest 60% firmy?
  • Re: fakty Autor: ~Romek [31.61.244.*]
    Jak pytasz „gdzie jest 60% firmy” to wnioskuje że masz podliczone 40%. Wg mnie te 40% powinno zwilac NWZA z wnioskiem do Zarządu o renegocjacje układu z wierzycielami - ktoś tu pisał, że układ jest niekorzystny dla podmiotów finansowych (banki i pzu). Jeśli nowy układ będzie korzystniejszy, to mniej będzie wszystkim zależało na zaspokajaniu się z nasy updłościowej, tylko będą zainteresowani reanimacją spółki- vide Getback
  • Re: fakty Autor: ~Ireek [37.248.178.*]
    Dnia 2023-10-14 o godz. 19:31 ~Romek napisał(a):
    > Jak pytasz „gdzie jest 60% firmy” to wnioskuje że masz podliczone 40%. Wg mnie te 40% powinno zwilac NWZA z wnioskiem do Zarządu o renegocjacje układu z wierzycielami - ktoś tu pisał, że układ jest niekorzystny dla podmiotów finansowych (banki i pzu). Jeśli nowy układ będzie korzystniejszy, to mniej będzie wszystkim zależało na zaspokajaniu się z nasy updłościowej, tylko będą zainteresowani reanimacją spółki- vide Getback

Zarząd Vistal Gdynia S.A. („Spółka”), w nawiązaniu do raportu bieżącego Nr 8/2023 z dnia 23 marca 2023 r. informuje, że w wyniku głosowania wierzycieli nad układem w trybie określonym w art. 119 ust. 2 Pr. Restr. propozycje układowe Spółki uzyskały wymaganą większość głosów „ZA" układem.
    Wobec stwierdzenia przez Nadzorcę przyjęcia przez wierzycieli układu, Spółka w dniu 21.06.2023 r. złożyła do Sądu Rejonowego Gdańsk - Północ w Gdańsku VI Wydział Gospodarczy wniosek o zatwierdzenie układu.

• Re: fakty Autor: ~Znudzony [37.30.24.*]
    Ale na nowy układ wszyscy się zgodzili, jest zatwierdzony przez wierzycieli Romek
    Znudzony, to dlaczego ludzir piszą (np mucka) że upadłość jest bardziej prawdopodobna od układu? Dlaczego sąd ma odrzucić układ, na który wszyscy wierzyciele się zgodzili, tj został przegłosowany większością?
  • Re: fakty Autor: ~Kuba [185.199.252.*]
    Też mnie to zastanawia, układ jest przegłosowany większością, a sąd miałby tego nie klepnąć? A to, że tyle to trwa to może jakiś warunek musi być jeszcze spełniony przed klepnięciem układu?
  • Re: fakty Autor: ~Aaa [5.173.23.*]
    Układ tak jest totalnie nie korzystny dla większości wierzycieli, przegłosowany został pewnie przez hipotecznych i zabezpieczonych bo potrzeba określonej liczby głosów aby układ przeszedł. Mam wierzytelność na vistal i sądzę że układ nie przejdzie bo jest zbyt krzywdzący dla wierzycieli którzy byli przeciw lub bez prawa do głosu. To moja opinia.
  • Re: fakty Autor: ~Lek [37.248.209.*]
    Przy upadłości tez nie dostaniecie kasy.
  • Re: fakty Autor: ~Frog [37.47.240.*]
    Zostaną z ręką w nocniku jak jużto miało miejsce na niejednym gniocie z trójmiasta,naiwni słuchali naganiaczy i spekulantów to teraz mają sraczkę.
  • Re: fakty Autor: ~Lek [37.248.213.*]
    Jesteś tym podjarany ? Cieszy cie krzywda innych ?
  • Re: fakty Autor: ~Frog [37.47.240.*]
    Nie cieszy tylko dziwi skrajną głupota naiwnych ,tyła razy ostrzegałem że to coś nie ma szans wyjść z tego dołka i będzie powtórna upadłość.
  • Re: fakty Autor: ~Lek [37.248.213.*]
    Misiu tu nie było żadnej upadlosci
    Tego nie rozumiem. Obiektywnie, może być że faktycznie Matyka dogadał się z kimś żeby doprowadzić do upadłości A inwestor weźmie majątek od syndyka. Tylko czy to pasuje wierzycielom.
    Kogo obchodzą woerzyciele i drobni.Bojcje się bo macie się bać.
    Lek to Ty od Wrobelkow? Powiedz wroblwkom, że niech przekarza komu trzeba że ich plan upadłości się nie zisci.
    Będzie co nieuniknione
    Kto pamięta ta tajna uchwałę kilka mies temu? Moze tutaj trzeba poszukać
    Swoją drogą tak skrajnego pesymizmu nigdy tutaj nie widziałem. Czyżby hossa na przemyśle była za rogiem? Nie oddawać, myśleć.
    Nie oddawać litości.Gdyby odwiesili na chwile to się pozabijacie przy kasie.
  • Re: fakty Autor: ~Frog [37.47.253.*]
    Na co oni jeszcze liczą załatwili ich bez mydła i tyle wdepneli w to g wno i teraz mają problem myśleli że tu będą kółka w nieskończoność a ostrzegałem kilka razy niedowiarków przed tym gniotem i nie wierzyli,to teraz zmienią zdanie jak zostaną z niczym.
  • Re: fakty Autor: ~Owca [104.28.45.*]
    Dowartościowujesz sie? Po grom takie rzeczy piszesz? Kazdy z obecnych,wie na czym stoi.
    U kogo jest najbardziej zadłużona to powinno wynikać z rocznego sprawozdania finansowego- tam powinni podac przynajmniej kwoty kredytów
  • Re: fakty Autor: ~Jar [5.184.213.*]
    Sami zniszczyliscie tą spółkę jak wiele innych ,dołując ją głupimi tekstami, a teraz macie pretensje!!!
[x]
VISTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.