Ja usredniam, mam założony jakiś kapital, który chce w to włożyć i trzymam conajmniej do maja 2024, na steamie widać, że coś robią przy CS2 w change number. Kurs 55 był już pod CS2 póki nie ogłosili, że premiera przełożona, dodatkowo były prezes wyprzedał swoje akcje i spuścił kurs dodatkowo. W mojej subiektywnej ocenie jest dobry okres na kupno, ale to tylko moje zdanie.
Tego nigdy nie wiesz, różne rzeczy mogą się wydarzyć. Na ten moment jednak C/Z jest 9.5 czyli niska, są perspektywy na najbliższe 12 miesięcy CS2 daj Boże dlc na CS, ale to jest giełda, różne cyrki mogą się dziać, ale bez ryzyka nie zarobisz. Później jak spekula zacznie się interesować spółka to kurs będzie bujał więc lepiej kupić najtaniej jak się da, aby być na plus nawet jak beda świrować, to da jakiś tam komfort i nie zmusi do wyprzedawania. Dodam na koniec znowu, że to tylko moje zdanie
-5% przy wyrzuceniu 3000 papierow ... pytanie czy nie szykuja sie do bankructwa i zamkniecia firmy .. Pewnie prezes wie, ze nie wyszlo, poprzedni prezes, wyszedl i sie spieniezyl bo tez nie wierzyl, ze cokolwiek z tego bedzie ... zaraz moga byc naprawde spore spadki ...
A czytałes ostatni raport? Zysk netto był na poziomie 2.5 mln zł, przełpywy pieniężne z działalności operacyjnej 3.5mln, wskazniki zadluzenia dlugoterminowego 0.04, a ogolnego 0.39 gdzie przyjęty jest bezpieczny 0.67 naganiasz widzę na spadki mocno :)
Spadki będą aż do wyników za q4
Niestety Dębski narobił bałaganu
Tak to jest jak ktoś się nie zna na gamedevie.
Na szczęście nowy zarząd ma kompetencje i w perspektywie czasu powinien wyprowadzić te spółkę na prostą i potem do góry, ale to zajmie jeszcze trochę czasu.