Ostatnio pojawila sie informacja odnosnie statków :
Grupa Orlen ma umowę z ARP dot. statków dla potrzeb morskich elektrowni wiatrowych z dn. 09.10.2023r. I przypomniałem sobie informacje z 3 stycznia 2022r. ze ARP udzielil pozyczki 10 mln zl dla Vistala. Ciekawe czy takie statki moglyby byc w jakims najmniejszym stopniu przypisane do Vistala gdyz nawet ostatnie lata wynajmowal hale Dunczykom co robili czy tez odnawiali statki. I na dodatek statki maja byc oddane do uzytku w 2025-2026 wiec juz nalezaloby by je robic.
I kolejna rzecz co mnie interesuje to to czy odwiesza po wyborach? Czy tez był cel blokowania kursu przed wyborami czy tylko zbieg okolicznosci? Wogole ten prezes i inne wydarzenia ze zbyciem akcji?
W firmie zostało 20 niekompetentnych ludzi. Bez przejęcia, albo dokapitalizowania i zatrudnienia nowych kadr vistal nie wyprodukuje metra barierki. A odwiesze będzie wtedy, kiedy opublikują opinię biegłego rewidenta. Czas się z tym pogodzić, albo zacząć walczyć o swoje
Hmmm skad wiadomo ze to jest 20 osob ? I ze wogole musza zatrudnic nowa kadre ??? To kazdy wie ze powinno sie dokapitalizowac firme by zaczela stawac na nogi.
Dnia 2023-10-13 o godz. 13:27 ~korczas napisał(a): > Ale skąd zmiana nastawienia teraz do Vistalu? Niedawno sie dowiedziales ze sa niekompetentne osoby? I wymagana jest nowa kadra do nowych tematów?
Zacząłem pozyskiwać coraz więcej niepokojących informacji
Myślę, że ewentualne wejście inwestora dałoby możliwość pozyskania kadry nawet w krótkim okresie. Wszystko to kwestia atrakcyjności stawki. Ważne, żeby była wewnętrzna wolna w spółce do pozostania na rynku
Dnia 2023-10-13 o godz. 14:44 ~Rr napisał(a): > Jeżeli ta spółka ma przetrwać to przetrwa cierpliwosci my tu nic nieporadzimy plusem jest to ze uniqa jest w akcjonarjacie
Możemy pomóc tworząc porozumienie i wywierając presję na radzie i zarządzie. Dołączasz się do inicjatywy?