• Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Czołgista [5.173.59.*]
    Fabryka współpracująca z Compremum- Transtrain Sp. z o.o. w zakresie modernizacji wagonów 111a i 112a LUX upadła. Wszyscy pracownicy zostali zwolnieni. Czeka ich batalia w sądzie o zaległe wynagrodzenia i świadczenia.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~SL [5.173.111.*]
    Pomyśl zanim coś napiszesz, zwłaszcza jeśli tego nie rozumiesz i nie podajesz źródła. Rozumiem, że boli kolejny dzień na zielono, ale tak bywa. Po to jest umowa z Paterkiem i Słowakami aby mieć odpowiednią bazę i zaplecze do remontów taboru. Poczytaj trochę o Słowakach to może nabierzesz szacunku do innych i siebie.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~KrólArtur [89.69.173.*]
    To ta jedna akcja i potem 100 i jest na zielono. Poza tym Compremum to dno, a TransTrain nie istnieje.
    Doprawdy ? To trzeba było nie uciekać tymi pakietami na fixie i zrobić soczystą czerwień. Zwłaszcza że od pewnego momentu grał automat sam ze sobą. Trans -train nie ma tu istotnego znaczenia o czym każdy dobrze wie, a do tej mantry o dnie już przywykliśmy, więc zmień refren, bo jesteś zwyczajnie nudny w tych kłamstwach.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Tanki [46.134.82.*]
    Na szacunek to trzeba sobie zasłużyć. Obecnie jesteśmy bez środków do życia i nikogo to nie interesuje to czemu nas ma interesować jakaś umowa czy projekt.
    Napiszcie reklamację do PKP, że nie chce wyceniać godziwie Waszej pracy trolle.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Czołgista [5.173.59.*]
    Trolle?
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Tanki [46.134.82.*]
    PKP nas nie zwolnili tylko Transtrain baranie
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Bin [89.77.195.*]
    Dnia 2023-10-12 o godz. 19:23 ~SL napisał(a):
    > Pomyśl zanim coś napiszesz, zwłaszcza jeśli tego nie rozumiesz i nie podajesz źródła. Rozumiem, że boli kolejny dzień na zielono, ale tak bywa. Po to jest umowa z Paterkiem i Słowakami aby mieć odpowiednią bazę i zaplecze do remontów taboru. Poczytaj trochę o Słowakach to może nabierzesz szacunku do innych i siebie.

Masz na myśli zmianę władzy na Słowacji i prorosyjskie nastawienie ? To szykuje się świetny biznes dla Compremum.
    Tak padnie każdy, który z nimi współpracuje.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Marek [77.111.245.*]
    Bin ogłaszasz kolejny raz bankructwo Compremum średnio raz w tygodniu od stycznia zbiłeś kurs z 2,45 do 2,36 gratuluję !! Ale czy mógłbyś jutro nie uciekać z tym zleceniem sprzedaży 3k coraz wyżej bo jak ktoś wam wykupił 2k akcji po 2,34 to szybciutko uciekliscie w górę że sprzedażą nie bójcie się tak zostawcie zlecenia sprzedaży przecież nie chcecie tych akcji !!
    Prawda jest taka że compremum zostanie z długami po Luxach.. Kary umowne sądy i te sprawy.. Faktów nie oszuka nikt i nikt nie ma takiego zamiaru... Paterek, Slowaki czy inne projekty są zasnute mgła niewiedzy... Temat Paterka miał się wyjaśnić jakiś czas temu i nadal cisza.. Każdy gra na wzrost kładąc w to nadzieję.. Ale panowie do czasu.. Do czasu
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~SL [89.64.13.*]
    Prawda jest taka ze zależy ci na kupnie tych akcji i matkę byś sprzedał a nie tylko te wszystkie kłamstwa i brednie tu wpisywał aby oczernić spółkę która wypracowała zysk 25 mln netto za półrocze to boli jak się nie ma akcji, ale trudno odkupisz jak troche zapłacisz
    Hahah.. Nie mam ani jednej.. I za darmo jej nie wezmę.. Obserwuje ta spółkę od jakiegoś czasu.. Wiem co wiem i próbuje to przekazać.. Kupuj, sprzedawaj.. Nie mój interes.. Ale życzę pomyślnego zysku i satysfakcji z transakcji
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~SL [89.64.13.*]
    I właśnie dobroczyńco bez akcji poświęcasz tu swój cenny czas. Bardzo Ci dziękuję.
    Proszę... Uważaj mnie za anioła stróża czy coś tam w co wierzysz.. Ja od jakiegoś czasu mam dużo czasu.. Podziękuj jak zarobisz :)
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Kr [31.182.221.*]
    Dnia 2023-10-12 o godz. 20:22 ~Czołgista napisał(a):
    > Hahah.. Nie mam ani jednej.. I za darmo jej nie wezmę.. Obserwuje ta spółkę od jakiegoś czasu.. Wiem co wiem i próbuje to przekazać.. Kupuj, sprzedawaj.. Nie mój interes.. Ale życzę pomyślnego zysku i satysfakcji z transakcji

Czołgista rozumiem siedzisz tu obserwujesz spółkę czystej ciekawości, oczywiście ostrzegasz nas przed zakupami byśmy broń boże nic nie kupili bo przecież kurs idzie od kilku dni w górę. Nigdy tez nic tu nie pisałeś lub musiałeś zmienić nick byśmy przypadkiem nie skojarzyli Cię z jakimiś twoimi wypowiedziami.

Ale i tak nie planujesz podać prawdziwych informacji o Kontrakcie z Trans Train piszesz tylko o zaległościach w wynagrodzeniach które jak rozumiem wiesz jakie są i nam je tu specjalnie ujawniasz.
    Piszesz też ze faktów nie oszuka nikt i że Compremum pozostają długi po tym kontrakcie...

A o tym już nie wspomnisz że Compremum wypowiedziało tą umowę bo PKP Intercity nie miało zamiaru jej nigdy realizować ?
    Ale przecież pilnie obserwujesz spółkę i wypowiadasz się a temat kontraktu i zwalnianych pracowników w firmie Transtrein i jej zaległościach w wypłacie wynagrodzeń czyli pewne informacje a mimo wszystko ten fakt postanowiłeś jednak zataić ???:

Compremum wraz z zarządem spółki Transtrain podjęły decyzję o odstąpieniu od umów zawartych z PKP Intercity na naprawy i modernizację wagonów osobowych w związku z informacjami wskazującymi na to, że – jak podały spółki – zamawiający nie zamierza realizować umów w zakresie swoich zobowiązań, w tym zapłaty wynagrodzenia, podało Compremum.

https://inwestycje.pl/biznes/compremum-i-transtrain-odstapily-od-umow-napraw-i-modernizacji-wagonow-pkp-intercity/ 

Jak rozumiem zataiłeś ten fakt w trosce o to by akcjonariusze właśnie teraz nie kupowali więcej akcji bo kurs rośnie naprawdę dziękujemy Ci za troskę !!

Siedze w tym głębiej i znam Transtrain i jego ruchy.. Jeśli uważacie że ta spółka nie ma wpływu na strukturę to trzymam kciuki :)
    Dnia 2023-10-12 o godz. 21:05 ~Czołgista napisał(a):
    > Siedze w tym głębiej i znam Transtrain i jego ruchy.. Jeśli uważacie że ta spółka nie ma wpływu na strukturę to trzymam kciuki :)

Super niestety pomyliłeś spółki bo nikt z nas tutaj obecnych nie ma ani jednej akcji TransTrein z jednego prostego powodu to nie jest spółka giełdowa to spółka powstała na majątku byłego Fablooku Chrzanów po jego upadku i nigdy nie była spółką publiczna notowaną nigdzie.
    Compremum stworzyło konsorcjum z Transtrain przejmując jego zlecenie na 14 wagonów typu Lux gdzie wykonawca miał być Transtrain.. Kontrakt poległ.. Serio to się nie odbija ..? Nie mam pytań.. Kupujcie więc bo Compremum lada dzień poszybuje w górę lokując finanse w tego typu spółki.. Aaa.. I dajcie znać jak temat Paterka w końcu dojdzie do skutku.. Bo to wizja przyszłości..
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Tanki [176.221.121.*]
    Ale się na produkował. Kogo obchodzi kto zerwał umowę słyszałem to wiele razy jak i różne bajki jakie opowiadał Zarząd Transtrain i Compremum. Fakty są takie że nie ma Transtrain nie ma wynagrodzeń za wrzesień nie ma pracowników jest tylko kłódka.
    To popieram... Jak ktoś nie wierzy to zapraszam na wizję lokalna Fabloku.. Wiatr hula.. Konsorcjum w siłę rośnie.. Czekam na wybicie spółki z niecierpliwością :)
    Dnia 2023-10-12 o godz. 21:34 ~Czołgista napisał(a):
    > To popieram... Jak ktoś nie wierzy to zapraszam na wizję lokalna Fabloku.. Wiatr hula.. Konsorcjum w siłę rośnie.. Czekam na wybicie spółki z niecierpliwością :)

Czołgista widzę ze już rozstrzygnąłeś sprawę wydałeś wyrok i okres ileś straty Compremum.
    Niemniej jednak pomimo Twojego wyroku sprawę oceni odpowiedni sąd i określi kto i ile na tym straci a kto zarobi.
    Dla Ciebie sprawa jest oczywista PKP Intercity jest bez winy a wszystkie koszty i straty poniesie TransTrein i Compremum.
    Zobaczymy jaki wyrok wyda sąd.

Jakby Sądy były sprawiedliwe to już dawno by siedzieli tacy pracodawcy jak w Transtrain. Pewnie i tak się wszyscy dogadają a jedynymi przegranymi są pracownicy.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Zakar [37.47.116.*]
    Obrońco pracowników ale wiesz że oni dostaną całe wynagrodzenie ? Po to z każdego wynagrodzenia odprowadza się składki na fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych by w razie upadku firmy wszystkie wynagrodzenia zostały wypłacone właśnie przez ten fundusz. Wiesz o tym prawda bo to rozwiązanie ma ponad 20 lat i działa zawsze w takich wypadkach.
    Najpierw to musieliby zapłacić ZUS. Z funduszu to zobaczę kasę jak świnia koryto.
    Nie ma żadnego najpierw i tak dostaniesz wynagrodzenie.

https://poradnikpracownika.pl/-nieoplacenie-skladek-zus-przez-pracodawce-konsekwencje
    Skąd wiesz, że nie zapłacili ZUS ?
    Bin nic takiego nie powiedziałem że ktoś czegoś nie zapłacił, nie wiem nawet czy pracownicy nie dostali wynagrodzeń, niby sąd mam to wiedzieć mieszkam kilkaset km od Chrzanowskiego Fabloku.

Re: Konsorcjant - Transtrain~Tanki odpowiada ~Zakar 2023-10-13 07:30IP 176.221.121.*
    Najpierw to musieliby zapłacić ZUS. Z funduszu to zobaczę kasę jak świnia koryto.
    Tak się będę tłumaczy w banku jak nie opłacę rat itp... Za czynsz też zapłacę jak mi wypłaci ZGŚP..... nikogo to nie obchodzi mam zapłacić i koniec tego samego oczekuję od Transtrain i jakoś się nie doczekałem. Zakar skoro ogłosiłeś mnie obrońcom pracowników to może zmienię nick na Batman choć w obecnej sytuacji przydałby się Jocker i puścilby z dymem ten magazyn Compremum gdzie wywieźli materiały na wagony jak opróżniali hale na Fabloku.
    Ruby Tanki co chcesz mnie to nie interesuje ja mam tylko akcje Compremum.
    Zrobisz Tanki co chcesz mnie to nie interesuje ja mam tylko akcje Compremum.
    Gdzie są Ci wszyscy niezadowoleni z wczoraj dlaczego nikt nie chce nic sprzedawać ? Niesamowite w kółko ogłaszacie kolejne bankuctwa firmy i nikt nic nie sprzedaje ??
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Mateusz [31.209.39.*]
    Dnia 2023-10-13 o godz. 09:11 ~Zakar napisał(a):
    > Ruby Tanki co chcesz mnie to nie interesuje ja mam tylko akcje Compremum.

Zakar, zapomniałeś dodać, że ubrali Cię w akcji po 5 Pln i teraz musisz naganiać.
    Zakar ale ale Ty odkrycia dokonałeś, że jest fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych. Gratuluję bystrości umysłu. Ciekawe ile ludzie poczekają na swoje pieniądze.
    Utopili konsorcjanta Transtrain i tyle w temacie. Niech uważają bo karma wraca i niech zaczną myśleć bo ich w kontrakcie Gsmr lider konsorcjum czyli Nokia też może utopić zanim się zorientują.
    Bin fajnie że jesteś dziękuję Ci za to jako akcjonariusz Compremum choć szkoda że jak zwykle piszesz bzdury. buhaha
    Ogłosisz dzisiaj kolejny raz bankructwo Compremum ? Zrób to to będzie kilkudziesiaty raz w tym roku i nie przejmuj się wcale rekordowymi wynikami za pierwsze półrocze: zysk netto 27,5 mln zł haha. Jak zwykle szkoda z Tobą rozmawiać bo bredzisz już od rana.
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Ok [31.60.103.*]
    Nie rozumiem po co marnować czas na podobne bzdury, niektóre mają takie hobby i nic nie poradzisz. Taka schizofrenia
    Racja Ok !!
    Ok nie papuguj po mnie wymyśl coś swojego. To ja wczoraj użyłem zwrotu schizofrenia :)
    Faktycznie to jest schizofrenia jeśli uważasz, że upadłość Transtrain to bzura.
    Zapoznaj się z przetargiem, czasem dead line zakończenia i zaawansowaniem prac przy realizacji projektu.. Potem powtórz pytanie czy to aby napewno PKP nie chciało realizacji.. PKP zlecając realizację przy obecnym zapotrzebowaniu na przewozy liczy na wywiazaniu z kontraktu.. Ale skoro wiesz coś więcej to podziel się wiedzą :)
    Dnia 2023-10-12 o godz. 20:19 ~SL napisał(a):
    > Prawda jest taka ze zależy ci na kupnie tych akcji i matkę byś sprzedał a nie tylko te wszystkie kłamstwa i brednie tu wpisywał aby oczernić spółkę która wypracowała zysk 25 mln netto za półrocze to boli jak się nie ma akcji, ale trudno odkupisz jak troche zapłacisz

Spokojny, teraz nazywasz się SL. Ten nowy skrót to od Słowaków czy twojej słabości ?
    ~Czołgista2023-10-12 20:09IP 5.173.59.*
    Prawda jest taka że compremum zostanie z długami po Luxach.. Kary umowne sądy i te sprawy.. Faktów nie oszuka nikt i nikt nie ma takiego zamiaru... Paterek, Slowaki czy inne projekty są zasnute mgła niewiedzy... Temat Paterka miał się wyjaśnić jakiś czas temu i nadal cisza.. Każdy gra na wzrost kładąc w to nadzieję.. Ale panowie do czasu.. Do czasu

Czołgista już wydaleś wyrok sądowy jak widzę i określiłeś kto na tym straci super sądy w Polsce w sprawach gospodarczych wcale nie są potrzebne. Gratuluję zdecowania !! Czy możesz jutro zacząć sprzedawać ? Albo przynajmniej nie uciekać że zleceniami sprzedaży coraz wyżej w górę.
    Czytałeś ze zrozumieniem co wyżej pisałem? Nie jestem zainteresowany inwestycjami w tą spółkę.. Ale jako że ma ono kółko wzajemnej adoracji to nie zmienię tego.. Trzymam za Was kciuki abyście zarobili.. Tylko nie rozumiem klapek na oczach.. No cóż.. Każdy ma swoje Wilkowyje.. :)
    Dziękuję bardzo za to że poświęciłeś tu swój czas bezinteresownie dla tej spółki której nie chcesz mieć i nie będzie nigdy jej kupować, cieszę się bardzo z tego że nas uświadomiłeś że nie warto kupować Compremum, ale nie obrazisz się mam nadzieję jak decyzje inwstycyjne ile jeszcze kupić będę podejmować sam ? Dobranoc.
    Ależ ja w ani jednym zdaniu nie powiedziałem że masz nie inwestować.. Gorąco do tego zachęcam :) Spółka ma wielkie aspiracje, plany i marzenia :) również dobrej nocy życzę.
    Ty sam nie potrafisz podjąć decyzji o wyjściu do toalety a piszesz o jakiś twoich wyimaginowanych inwestycjach. Tak kupujesz, aby nic nie kupić. Jesteś zwyczajnym naganiaczem. Ale słabo ci to idzie. Nikt już na to się nie nabiera.
    Czołgisto ostatnia odpowiedź oczywiście jest nie do Ciebie :) , tylko do Marka.
    Bin ale jak chciałeś sprzedać Markowi 120-130k to wystawiłeś mu cenę zaporową 5 zł pamiętasz co Ci powiedział Marek ? Przypomnę Ci...powiedział że woli miesiącami skupować po 2,20 !! Haha żyj sobie w swoim świecie Bin nikt Ci nie zabrania.
    Wiele razy już wam tu Marek dziękował za sprzedaż akcji po 2,20 to udawaliscie że to nie wy je mu tu sprzedawaliscie haha
  • Re: Konsorcjant - Transtrain Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    Dnia 2023-10-12 o godz. 22:27 ~Czołgista napisał(a):
    > Ależ ja w ani jednym zdaniu nie powiedziałem że masz nie inwestować.. Gorąco do tego zachęcam :) Spółka ma wielkie aspiracje, plany i marzenia :) również dobrej nocy życzę.

Z naciskiem na marzenia. Pamiętaj, że Wiceprezes nie boi się nowych wyzwań.
    Marek może zainwestuje w Transtrain :)
[x]
COMPREMUM 0,00% 0,91 2025-12-04 11:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.