Budimex i Ferrovial wybudują autostradę Stryków-Pyrzowice za 6,7 mld zł 15:16 23.01.2009
piątek
23.1.Warszawa (PAP) - Budimex Dromex i Ferrovial Agroman wybudują 180 km odcinek autostrady A1 Stryków-Pyrzowice. Udziały obydwu spółek w kontrakcie wartości 6,728 mld zł wynoszą po 50 proc. - podał Budimex w piątkowym komunikacie.
"Zakładana wartość robót wykonywanych przez Budimex Dromex SA i Ferrovial Agroman SA wynosi 6.728 mln PLN netto. (...) Budimex Dromex SA i Ferrovial Agroman SA będą wspólnie realizować kontrakt w udziałach (50 proc./ 50 proc.) w oparciu o umowę cywilno-prawną lub inną formę prawną" - napisano w komunikacie.
W komunikacie podano, że termin wykonania całości robót określono na 60 miesięcy od daty zawarcia umowy koncesyjnej przez Autostradę Południe SA.(PAP)
j.w.
Bolesław w ferworze walki się pogubił :))).Może chłop myśli że w Polsce będzie się budować tylko 1-dną autostrade.BOLKU nic się nie martw my walczymy o inny kawałek.Tort jest duży A1,A2....itd
Dnia 2009-01-23 o godz. 16:24 ~abc napisał(a):
> Nie jeden dziś się pogubił i wywalił bez sensu.
To fakt.Przy takim kasynie lepiej nie tykać entera.Im więcej ruchów tym większe straty mogą być.Trzeba czekać.Myśle że jeszcze spadnie poniżej 1,5 ale wiem że "nie długo" (1-2lata) będzie pow. 5zł i to mi wystarczy
Ja myślę, że dzisiaj to naprawdę więcej osób wpadło w popłoch, A1...A2 to takie skomplikowane jedna w Strykowie i druga w Strykowie, to można się zagubić.
Ostatecznie nie skończyliśmy na 1,63zl dobre i tyle.
Pozdrawiam.
Do poniedziałku.
a mnie się wydaje, że skończycie na kursie groszowym
jak likwidowali sp. zależną dla budowy autostrady to wiedzieli dlaczego
no ale wy nie bo tort jest duży hahaha
teraz ten tort sami będziecie jeść razem ze swoimi papierami w który jest owinięty
buahahahaha