"Prezydent ujawnił raport z weryfikacji WSI przygotowany przez Antoniego Macierewicza. W aneksie znalazły się 64 nazwiska tajnych współpracowników oraz oficerów "drugiej linii" WSI wykraczających poza zadania związane z obronnością. Na tej liście znalazło się kilkunastu dziennikarzy...
Piotr Nurowski (Prezes PKOl, b. dyplomata, współpracownik Z. Solorza - miał kształtować program "Polsatu" zgodnie z wytycznymi przekazywanymi przez gen. Malejczyka)
Że pierdzenie w stołek nic nie da, tylko trzeba zrealizować kilka pomysłów o których mówię od lat, jak na przykład pozew cywilny chociażby w jednej pewnej sprawie.
Pozew cywilny się nigdy nie przedawnia a wraz z upływem czasu rosną odsetki od kwoty roszczenia.
Skoro jest wycena terenów i dentystycznych w portach praskich to już teraz powinien być już złożony pozew cywilny bo są ku temu wszelkie podstawy.
Każda sprawa powinna trafić do sądów europejskich, dlatego że standardy u nas są bliższe do tych z krajów na wschód niż na zachód od Warszawy.
Manifestacja, była bardzo udana, a następne powinny być jeszcze bardziej dopracowane i w Polsce powinno się mówić głośno o"miesięcznicach" akcjonariuszy elektrim S.A.
Działania powinny być adekwatne do okoliczności nadzwyczajnych, a nie zwyczajne jakby to była standardowa sprawa gospodarcza.
"Zmiany organizacyjne dokonane na przełomie lat 80. i 90. nie miały zasadniczego
znaczenia. Służby przez cały czas pełniły rolę aparatu politycznego. Prace Komisji
Weryfikacyjnej pozwoliły ujawnić obraz rzeczywistej struktury służb wojskowych: spośród
blisko 10 tysięcy działających w 1990 r. w kraju i za granicą współpracowników tych służb aż
2,5 tysiąca to ludzie ulokowani w centralnych instytucjach administracyjnych i
gospodarczych kraju. Już samo tylko wyliczenie tych instytucji oraz liczby działających w
nich agentów określa rzeczywistą skalę problemu, z jakim Polska musiała uporać się,
odzyskując niepodległość po 1989 roku. Zagadnienie to obrazuje poniższe zestawienie,
obejmujące 2457 współpracowników uplasowanych w instytucjach cywilnych PRL ...
Nie rozkazuj innym skoro sam nic nie możesz. Warto dodać, że w tamtym okresie Do Komisji Rokity dołączył poza uprawnieniami niejaki komuch Michnik, który jak mówiono "wynosił przez 3 m-ce co chciał z Archiwum MSW". Wśród tych rzeczy były czarne teczki aktorów, artystów, ludzi mediów, dziennikarzy i celebrytów. Jak myślicie dlaczego obecnie ci ludzie są przeciwko jakimkolwiek wyjaśnianiem powiązań z Bezpieką i Moskwą oraz za udupieniem obecnie rządzących. Spytajcie ich jakie mieli wówczas pseudonimy. Dlaczego niejaki Seweryn siedział cicho tyle lat, ale jak powstała Komisja ds powiązań z Moskwą to się obudził i rzuca żółcią na zawołanie. Dlaczego Rokita zrezygnował z kariery, na kilka lat zniknął i na ten temat nabrał wody w usta.
Żeby cokolwiek złożyć trzeba mieć na ten temat wiedzę. Prosty członek. PAE nie ma tej wiedzy. Sprawa dziejów Elektrimu jest super skomplikowana i aby mówić poważnie o złozeniu trzeba aby mądre głowy przygotowały dokładny drogowskaz co, jak, itd.
A tak, to jest tylko pusta gadka, mnie osobiście mocno irytująca.
O moje odwołania do tsue to się nie ma co martwić tylko z mojego odwołania dla was nic nie będzie.
Bo jak pisałem ja załatwiam tutaj tylko moje sprawy.
Natomiast jeśli byłyby dwa trzy odwołanie do trsue to szansa mojego rozwiązania byłaby wyższa.
W każdym razie jeśli przez dłużej niż miesiąc nie będę dawał znać to albo już nie żyje albo ja już się rozliczyłem.
Myślę że nie jestem nikomu nic winien i tak jak pisałem mnie plecaki i lenie nie interesują
Ty jesteś bardzo dziwny gostek.
Zostało założone PAE , bo w pojedynkę nikt z GA nie wygra.
Skoro twierdzisz, że pozew cywilny to takie skuteczne narzędzie to podziel się tą wiedzą z kierownictwem PAE, które zweryfikuje Twoje przemyślenia i oceni czy nie należy zachęcić innych akcjonariuszy do naśladowania Twoich posunięć prawnych.
A tak ani Ty nie skorzystasz na wzmocnieniu przez inne pozwy ani inni nic nie osiągną.
Może i ja jestem dziwny, ale dziwniejsze jest 530 akcjonariuszy, którzy nie przyszli na manifestacje.
Ja po prostu mówię że jeżeli jakiś koleś myśli że ja coś za niego i dla niego zrobię a on może nie robić nic to się zdziwi.
Natomiast dla tych którzy robią trochę albo robią bardzo dużo ja zrobię bardzo dużo.
Dnia 2023-10-09 o godz. 15:52 ~hwds napisał(a): > O moje odwołania do tsue to się nie ma co martwić tylko z mojego odwołania dla was nic nie będzie. > > Bo jak pisałem ja załatwiam tutaj tylko moje sprawy. > > Natomiast jeśli byłyby dwa trzy odwołanie do trsue to szansa mojego rozwiązania byłaby wyższa. > > W każdym razie jeśli przez dłużej niż miesiąc nie będę dawał znać to albo już nie żyje albo ja już się rozliczyłem. > > Myślę że nie jestem nikomu nic winien i tak jak pisałem mnie plecaki i lenie nie interesują
Ty nas straszysz albo szantażujesz? obejdziemy się bez ciebie, więc śmiało, bierz tego drugiego etoidi kemota oraz jeszcze paru swoich idoli i będziesz miał te swoje 2-3 odwołania do tsue. Jak na razie to się tylko przykleiłeś do PAE jak g... do okrętu i krzyczysz: Płyniemy! "W każdym razie jeśli przez dłużej niż miesiąc nie będę dawał znać to albo już nie żyje albo ja już się rozliczyłem." - bez żalu z naszej strony, tak więc idź i się rozliczaj tak skutecznie jak to zrobiłeś na Midasie.