Dzisiejsza sesja była naprawdę interesująca, notowania zakończyły się kursem na poziomie powyżej istotnego oporu który udało pokonać się wczoraj. Po krótkim okresie stagnacji powróciły obroty do zdrowego poziomu. Łatwo zaobserwować, że historycznie obroty zawsze maleją przed kolejnymi wzrostami. Poprzedni tydzień obfitował we wiele pozytywnych informacji. Kurs DRAGO zyskiwał pomimo negatywnego tła rynku spowodowanego drastycznymi spadkami CD Projekt oraz CIGAMES. Przed nami nadchodzący tydzień, który będzie zdominowany przez oczekiwania związane z nadchodzącą konferencją z okazji 25 lecia działalności podczas którego zaprezentowany zostanie gameplay Winter Survival. Dzień konferencji zbiega się z pierwszym dniem notowań na rynku głównym GPW. Czynniki te sugerują, że w związku z tym powinny rosnąć szanse na kontynuacje wzrostów łącznie w dynamicznym wybiciem z formacji.
A mnie cieszy, że na razie nie widać jakiejś większej pompy pod debiut na głównym. To by groziło korektą i kilkumiesięczną stagnacją. A tak jest szansa na trwały i stabilny wzrost.
Pompy do debiutu nie będzie, tak przewiduje i moim zdaniem bardzo dobrze.Po 16 prawdopodobne że kurs odblokuje się i zaczniemy rosnąć, chyba że większy gracz będzie chciał wejść w posiadanie akcji, ale moim zdaniem to już miało miejsce przez wiele miesięcy. Oczywiście to tylko moje domysły i mogę się mylić. Do premiery coraz mniej czasu, konferencja do dobry czas by rozpocząć nowy etap,co jest szeroko zapowiadane. Może kurs również ruszy z kopyta, aczkolwiek osobiście najbardziej wolę zdrowe wzrosty i regularne drobne korekty
Dyskusja na poziomie. Niech spółka robi co zaplanowała, a kurs będzie podążał za efektami pracy. Midas zgadzam się z Tobą że brak większej pompy przed debiutem na rynku głównym może przyczynić się do trwałego i stabilnego wzrostu. Warto unikać nadmiernego hype'u, który często kończy się niepotrzebnymi korektami. Nie potrzeba nam sezonowców, potrzeba nam longtermowców. Viktor masz rację że zbliżająca się konferencja i zbliżające premiery gier mogą mieć mega pozytywny wpływ na kurs akcji. Co myślicie o perspektywach w dłuższym okresie? Jakieś konkretne poziomy kursu przyjmijmy po publikacji wyników za II kwartał 2024 zakładając jedynie premierę Tidala i Wintera do tego czasu? (nie licząc Road Diner Simulator i Airport Contraband)