Ciągle mam wrazenie ze kurs zwala jakis duzy. Stoplossy i miesnie gładkie puszczaja i wtedy dokupuje.
Jezeli mialby to robic ktos z zarzadu to musialby raportowac transakcje sprzedazy.
Jak poza zakupami z premii wchodzi ktos duzy to kurs widzę wysoko o wysoko
NN może lawirować akcjami między 5%-10% bez informowania drobnych. poza tym pod progiem mamy kilka funduszy, też mają swoje do ugrania. tak mi się wydaje dużym znaffcom giełdy nie jestem
Zarząd zakupił już koło 100 tyś akcji a kurs stoi w miejscu. Też bym chciał żeby rosło, ale ewidentnie zakupy są wykorzystywane do wyjścia i nie ma się co oszukiwać. Prezesi też nie szarpią z prawej tylko widać, że ustawiają koszyczki.
Nic nie wiadomo. Spółka żółw. Jeśli ropa na światowych giełdach będzie nadal taniec to nie powinno być źle. Ale na moje oko długa konsolidacja czeka akcjonariuszy rok, dwa- coś w tym stylu
Zarząd kupił 89 730 akcji, a kurs nie rośnie (mimo zakupów) i nie spada (mimo ryzyka słabych wyników za 3 kwartał). Może byli dogadania z jakimś maklerem, który im skupił przez ostatni miesiąc akcje poniżej 100zł, a teraz oddaje po trochu, żeby nie bujać kursem?
Przecież wyniki za kilka kwartałów mogą być złe a kurs może wystrzelić w górę bo liczy się przyszlosć. Ale z technicznego punktu widzenia na wyjście z konsoli trzeba będzie jeszcze długo czekać
Na razie nie ma chętnych do sprzedaży poniżej 100 i do kupna powyżej 102. Moim zdaniem konsolidacja zakończy się znacznie szybciej, kwestia max miesiąca i będzie to mocne wyjście. Pytanie tylko czy w górę czy w dół?