• Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~SedziaLaguna [89.64.13.*]
    Tak to widzę patrząc na przebiegi ostatnich sesji, ten sam schemat jaki był wcześniej miedzy 43-48. Papier parkuje w mocnych rękach i jeśli pójdzie konkretne Espi o kolejnych pracach z umowy ramowej plus dobry raport to bedzie gonitwa za pociągiem jak w dobrym amerykańskim westernie wiozącym złoto Rezerwy Federalnej :). Jednak prawdziwa jazda zacznie się po przełamaniu 72 i ten kto prowadzi ten kurs, doskonale o tym wie.
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Golas [37.47.155.*]
    Też tak uważam, ostatnio tak męczyli.
    Teraz męczą ale 10 gr drożej. Nie sprzedawać akcji i będziemy stopniowo szli w górę.
    Zarząd nie chce w przedziale 52-60 gr będzie kupował po 80 gr :)
    Jak by ktoś chciał sprzedać poniżej 50 gr chętnie kupię :)
    Także walić śmiało… odkupicie te same akcje po 80 gr
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Serek [5.173.65.*]
    Efektem edukowania na forum jest mniejsza ilość naiwnych. Ale nie potrafiłbym trollowac a więc oszukiwać ludzi za pieniądze. To niemoralne.
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~SędziaLaguna [89.64.13.*]
    Pójdź do dowolnego funduszu a Pan w białym kołnierzyku udzieli Ci stosownej lekcji moralności :) aby wyciągnąć kasę, którą potem przepali jego pracodawca, mówiąc że takie jest ryzyko :) Oczywiście na prowizję zawsze ma starczyć, a dzięki kolejnym naiwnym można pokazywać dodatnie długoterminowe stopy zwrotu i tak bez końca. Dlatego wolę dobrze rokujące spółki z NC lub s80
    Muszą zwiększyć obroty :)
    Mogą zbierać z rynku 25% średniego dziennego obrotu przypadającego za okres ostatnich 20 dni :)
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Antytroll [5.173.111.*]
    Tu już wszystko prawie wyzbierane, jedno dobre Espi i ulica bedzie musiała brac w okolicy 70?
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~KA [188.146.110.*]
    Też tak widzę, jeżeli kolejny raport będzie pozytywny powinno zmienić kod na 0,6 lub nawet 0,7. Pozdrawiam
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~SedziaLaguna [89.64.13.*]
    Bez pośpiechu, Raen też był tak samo odleszczany. Polman ma jedną przewagę, o której mało kto wie. W kasynie nie ma drugiej tak specjalistycznej spółki. A ta kapitalizacja to po prostu żart. Niech tylko wykażą, że potrafią cokolwiek serwisować w atomie, to będzie odkrycie 2024 !!
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~kree [78.11.211.*]
    atomm :) hola hola bo się rozpędzacie za bardzo. To jest polska bananowa giełda i gdyby miało by być coś na rzeczy to kurs przed espi by szedł bo insaiderzy kupują wcześniej. Raen = Polman, jak dla mnie to są dwie zupełnie różne spółki. Raen nic nie robi poza zmianami nazw, listami intencyjnymi i tak w kółko. Na raen robotę zrobił kapitał spekulacyjny, tutaj takiego kapitały chyba nigdy nie było i to jest problem tej spółki. Druga kwestia to brakuje jakiegoś zaskoczenia na Polmanie, od lat to samo. Spółka ma ładne przychody ale prezes i zarząd sporo zabiera dla siebie i zyski są marne. Reasumując brakuje tutaj powtarzalnych dobrych wyników albo jednego mega wyniku, brakuje kapitału spekulacyjnego który by krecił tutaj obroty i zainteresowanie spółką itd
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Serek [5.173.23.*]
    Na takich spółkach jak Polman śmiało uważam że można ładować kapitał na poziomie setek tysięcy złotych, czego nigdy bym nie zrobił na spółkach spekulacyjnych. Tam wchodzą dwa, trzy tysiące, jak się nie uda, trudno, ryzyko zawodowe, jak się uda można ładnie zarobić i wrzucać to w takie spółki jak Polman. Brakuje zaskoczenia? A Libia? To potencjalny gamechanger, na który czekamy od roku a w dodatku raporty pokazują coraz większe zyski. Atom też uważam że to mrzonka akurat.
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Baraon [5.184.249.*]
    Jakie odleszczenie? Obroty jak na skupie butelek.
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Golas [37.47.121.*]
    Ostatnio też tak było a jednak jesteśmy powyżej 50 gr - nikt niżej już nie chce sprzedawać.
    Następna półka powyżej 60 gr i tam będą męczyć.
    Obroty będą ale na innych poziomach :)
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Antytroll [5.173.103.*]
    Czasem i Golas napisze coś sensownego :)Atomu nie wykluczałbym nawet jeśli wydaje się egzotyczny, tu liczy się potencjał, doświadczenie i wieloletnia współpraca Polmana ze SSP
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Golas [37.47.121.*]
    Kupujemy i nie oddajemy :)
    głupoty piszecie i aż nie chce mi się tego zbytnio komentować. Też tak myślałem, pisałem jak byłem mniej doświadczony na giełdzie.
    Inwestowanie setek tys zł w Polmana? to już chyba szczyt.... giełda działa tak, że możesz sprzedać jak ktoś chce kupić. Płynnośc jest jak w warzywniaku. Atom i co jeszcze? może Polman zajmie się lotami w kosmos albo serwisowaniem rakiet. Ponosi Was tutaj wyobraźnia ale tak zwykle jest jak się chce zarobić i się zaklina rzeczywistość
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Antytroll [94.254.183.*]
    Będziesz szarpał jak Reksio szynkę jak wybije na 2,0 ale spokojnie troche poczekamy
    merytorycznie poproszę. Na razie to tylko słyszę tutaj "jak", "gdy" itd.... a co mi tam, i ja swoje dorzucę.... jak polman przejmie w końcu część orlenu to będzie wybicie.

Ps. mam ten papier od lat i tylko czekam na możliwość zejścia z haka. Spółka, może i rozdawać sztabki złota ale jak tego złota nikt nie będzie chciał brać to zarobku nie będzie. Spółka jest tyle warta ile ludzie są w stanie za nią zapłacić. Na razie widzę, że dziwnym trafem od kilku lat spółka trze dupą o dno
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Antytroll [89.64.13.*]
    No to leć na balony spekulacyjne. Mogłeś uśredniać wiosną w okolicy 40 i na wybiciu byś wyszedł, chyba że brałeś w pandemicznej hossie po 1,6. Trudno, to już Toja decyzja była. Obroty są jakie są, bo nikt normalny tego na tym poziomie nie odda jeśli przychody i zyski będą powtarzalne, z tak dobrymi marżami, a jest gwarancja przychodów bo jest podpisana umowa ramowa na prawie 16 baniek do tego dodatkowe zlecenia więc w skali roku raczej 20 mln przychodów będzie osiągalne, co przy ostatniej marży netto daje około 3 mln zysku netto więc sobie sam policz jak to się może ( nie musi) przełożyć na kurs, który zależy od tego kto jest na pokładzie. Każdy sam decyduje.
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~Serek [5.173.90.*]
    No ja właśnie nie rozumiem czemu się ludziska dziwią o te niskie obroty, sytuacja jest patowa, ci co tu siedzą mają już sporo wyzbierane i spokojnie bez ciśnienia czekają z lewej, z prawej też nikt nie chce za bardzo sprzedawać po takich raportach no i efektem jest brak obrotów. A wy rozumujecie to tym że spółka jest do kitu.
    Ta spółka jest za tania, dlatego ynwestory krzywią nosy. Jak nie będzie groszowa, to będą brali pakietami, ale spokojnie jak ktoś chętny do oddania to czekam dziś na 0,50.
  • Re: Odleszczanie przed kolejnym raportem? Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.112.*]
    Miesiąc temu tu byłem i pisałem tym leszczynom że karmiłem ich na podbitce, a oni KTO SPRZEDAJE ZA 0.57/0.59 przecież to mega tanio , Nooo to tak widzę że po miesiącu jest jeszcze taniej a USD doszedł do 4.40 jak pisałem
    A to musiałeś tych akcji wtedy mieć mnóstwo amatorze !! Bo przecież i nie tylko Ty sprzedawałeś te" krocie" papieru, no i najważniejsze że przewidziałeś atak Hamasu, w wyniku którego podbił się dolar, którym tak się chwalisz. Prawdziwy geniusz, który wrócił i skomli aby zebrać papier od wystraszonych leszczy. Wstydu nie masz, a podobno to taka zła spółka wg Ciebie była. Szczekaj dalej, może ktoś się przestraszy.
    widzę, ze się odkleiło koledze :)
    Nic się nie odkleiło. Masz problem sprzedaj papier. Czekam po 50 groni od tych znerwicowanych.
[x]
POLMAN 4,75% 0,42 2025-10-17 12:11:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.