Ja kupie jak bedzie po nieco ponad 100 ... zobaczy wyniki kwartalne. Słabo to wrozy pozostalym bankom. Wcale mnie to nie martwi .. rozdawali kredyty na lewo i prawo to teraz placa za chciwosc wlasna i developerow.
Dobrze jezeli beda splacac bo moze sie okazac ze przy tak silnym zlotym ludzi nie bdzie stac na splate i co wtedy zrobi bank z mieszkaniem ktorego cena transakcyjna juz spadla o 20% ?
Bedzie w plecy.
hehehehe tak myslisz? :)
ja odpowiem tylko pytaniem - dlaczego zwykle spolki rosna po ogloszeniu slabych wynikow, a tym bardziej, jesli te slabe wyniki byly oczekiwane...? :)
Dnia 2009-01-21 o godz. 21:40 ~BICEPS napisał(a):
> chlopaki na silowni mowili ze BRE jutro bedzie po 300zł
> prawda to?
Tak to prawda. Wiem z pewnych źródeł że w przyszłym tygodniu cena wahać się będzie między 300-350 pln. Tylko nie mówmy o tym głośno, bo zleci się kupa amatorów.
Nigdy sie nie przejmowalem chwilowymi upadkami - Bre to silny bank - przeciez mozecie jeszcze sprzedac;)))
Lepszego momentu na wejscie prawdopodobnie nie bedzie - oczywiscie nie jestem "lapaczem" dolkow i gorek - zakupow dokonuje partiami, jednak mysle mimo wszystko, ze juz taniej nie kupie - dlatego partyjka dzisiejsza byla najwieksza (na samym dolku nie kupilem - bo kupilem dopiero pod koniec sesji, ale jak ma sie 2-3zl do kilkuset) :D
Oby szło juz do góry. Bre nigdy nie upadnie!! To jest bank z jedna z lepszych sytuacji finansowych w kraju. Zobaczcie, jak było z lokatami. Banki,które były w kryzysie "pożyczały" pieniędzy od ludzi w lokatach. Bre nie miał takiej opcji. Ten bank ma płynność finansową i sam pożycza pieniędzy innym bankom. A to,że L. Czarnecki ma kupić ten bank to tylko spekulacje mediów!!!! To one doprowadziły,że BRE tak spadło!!
- od 6 stycznia banki na GPW stale leca w dol, a sredni spadek w tym sektorze wyniosl ok 25-30%
http://stooq.pl/q/?s=wig_banki&c=1m&t=l&a=lg&b=1
przy czym duze banki spadly ok 25%, a male ok 30%, Kredyt Bank w tym okresie zwalił sie o 50%
- przytoczony wyzej indeks bankow znajduje sie na lokalnym wsparciu i prawdopodobnie bedzie mialo miejsce mocne odbicie na przestrzeni najblizszych dwoch tygodni
- Kredyt Bank przedstawil czastkowe wyniki za IVQ2008 i wynika z nich, ze spadek zysku wzgledem sredniej za 2008 rok wyniosl max 40%, tymczasem w przypadku BRE ktory opublikowal takze czastkowe dane (jako jedyny bank do tej pory) spadek zysku byl na poziomie ponad 80% i tendencja mocnego spadku zyskow oczekiwana jest takze w przypadku innych bankow
25 % Commerzbanku ma przejąć państwo więc stan głównego udziałowca znacznie sie polepszy i na pewno nigdy nie splajtuje. Moim zdaniem to dobry znak dla BRE i tym samym jak ma przejmować Allianz bank.
Zobaczysz,że dojdzie ale dopiero ok. kwietnia o ile będa mieli dobry 1 kwartał. Ich wyniki za 2008 rok były lepsze niż za 2007 :) A teraz jest czas na kupowanie!!!
Niestety nie ma podstaw ku temu - na razie korekta podczas ktorej musi zostac przebity poziom 200zl, nie wykluczony spadek do poziomow 176zl, choc ta druga opcja nieco mniej prawdopodobna. Dalszy wzrost bez glebszej korekty, o ile mozliwy, dla mnie bardzo malo prawdopodobny i bardzo grozny...
ludzie jaka korekta:D, na korekte byla pora przez ostatnie kilka dni jak gieldy na czerwono swiecily i BRE jakos ponizej 203zeta nie chcial zejsc ,juz pomijam te cudo-fixingi,chcecie ludziom wmowic ze jak teraz przez najblizsze dni gielda ruszy up i monownie zaczniemy smyrac 2200pkt na wigu to bre pojedzie w druga strone na 175zl???:D,nie chce mi sie w to wierzyc......
No no no. Może z tym 269 to była mała przesada tak w jeden dzień ale widzimy jaka siłę ma BRE. Oby tylko wig20 trzymał się na poziomie to BRE bedzie rosnąć.