Udziały funduszy przed pierwszym zaproszeniem były bardzo małe. Ulica też miała mało, niecałe 2%. Tylko NN się liczył i sprzedał. Media podają, że został fundusz PZU. Zaryzykuję tezę, że nie tylko PZU zostało, ale także kilka funduszy z małym udziałem. Tylko nie ma jak to sprawdzić. Na obronę mojej tezy dodam, że wolumeny po pierwszym zaproszeniu nie były na tyle duże, żeby ulica mogła zwiększyć swój udział do ponad 5%. Co sądzicie?
Czekam, czy będzie jakieś info kto zgarnął, to co przeszło przez giełdę w piątek. Żaden z ulicy nie wciąga takiego wolumenu na raz, a były deal po 27k, 418k, pakietowa 64k
zakładałem ze to Kluczyk bo obrot taki byl, aon by musial raportowac wszystko Caly tydzien w sumie wisial baton na kupnie po 54, ale wyglada na to ze moze faktycznie ktorys fundusz gra na blokade i wyjscie do wyzszej cenie.
Po wezwaniu w kwietniu było porozumienie akcjonariuszy o nie sprzedaży akcji. Teraz cisza. Wydaje się, że fundusze nie mają zbyt wiele. Kulczyk jest blisko progu. Nic dziwnego, że ponownie zaproponował tę samą cenę. Ma mocne karty. Ładnie to rozgrywa. Ciekawe jaki będzie wynik 13 października.