Po zawieszeniu akcji, okaże się tak naprawdę jak mocny i przywiązany do spółki jest tzw. twardy akcjonariat. Ile warte były te wcześniejsze słowa, zapewnienia trwania przy spółce bez względu na okoliczności. Jak silna była wiara w głównego właściciela i czy te wszystkie optymistyczne scenariusze tu kreślone nie były tylko czczymi, pozbawionymi prawdziwego przekonania frazesami. Jak ktoś nie rozumie o czym piszę, to niech zerknie na wątki takiej spółki jak Petrolinvest czy Elektrim. Ta pierwsza zawieszona ponad 5 lat temu, a ruch na forum jak w ulu. Tej drugiej to nawet ja notowań nie za bardzo pamiętam choć na GPW już trochę lat się udzielam. A wątków? taki BAH mógłby zazdrościć w okresie gdy o bankructwie nawet pesymiści nie wspominali. No sama jestem ciekawa jak twardzi akcjonariusze zdadzą ten test.
Na Elektrim robili wezwanie na akcje.
Po duzo wyższym kursie niż ostatnia cena w notowaniach.
Tam działa prężnie stowarzyszenie.
Ostatnie wezwanie bo chyba po 20 zeta.
Może doczytaj sobie.
Ale tak jest teraz. A 5 czy 10 lat temu? Nikt nie robił wezwania, a spółka mimo iż latami bez notowań biła rekordy popularności na forum. Masz okazję to powtórzyć. Może Książek będzie chciał dorównać Solorzowi? Status miliardera do czegoś chyba zobowiązuje?
Zagrał ktoś na Getbacku? Przyznam że jestem zaskoczona siłą spekuły, która pewnie przejęła przez te kilka dni papier. A fundamentalnie? Zawieszenie trwało "tylko" 6 ,5 roku. Tu trochę do tego brakuje, ale wszystko przed wami.
No tak, zapomniałam, że tu sami hazardziści, z milionowymi pozycjami na bankrutach. Odwrotnie, niż większość, która traktuje tego typu spółki jako ciekawostkę na miarę ruletki.
Albo specjaliści od wszystkiego.
Najbardziej wykazałaś się na razie na ProstaGielda.
Nie wstyd ci?
Takie glupiomądre gadki zachowaj dla siebie.
Chyba że nikt nie chce juz cię słuchać i zostaje co pisanie.
Ja działam w temacie i nie odpuszczę .
Szczegóły zachowam dla siebie.
Dnia 2023-10-06 o godz. 11:52 paaulinka napisał(a): > Tu trochę do tego brakuje, ale wszystko przed wami.
Nie napisała przed ' nami ' więc jej już problem nie dotyczy ? To po kiego w jednym wątkuzamieszcza 6 swoich komentarzy :-(. Pieni się jak mydełko Fa. To chyba pięknie pachnie :-). ps Nie, nie mam nic merytorycznego do dodania. To tylko takie ' usta-usta ' dla ' umierającego ' forum. Chociaż, nie ostatnie pożegnanie...
Też na takie swoiste podsumowanie inwestycji przez kolegę Kowala jeszcze czekam. Z racji tego, że był( i chyba dalej jest?) akcjonariuszem potrafiącym w niezwykle przekonywujący sposób, posługując się całą gamą merytorycznych argumentów, racjonalnie i logicznie wykazywać trafność decyzji zakupu akcji Baha. Dlatego tym bardziej ciekawe byłoby zrobienie przez niego i upublicznienie swoistego rachunku sumienia. Wyeksplikowania czynników które doprowadziły od porażki inwestycyjnej w wydawało by się dogłębnie przeanalizowanym i poznanym biznesie. Może to być bardzo kształcące i dać poczucie że stracone pieniądze nie poszły na marne. Oczywiście aby doszło do takiej autokrytyki, należy trzymać pewien poziom, ale myślę, że kolegę Kowala na to stać.
Paulinka to taka samokrytę zrób sama.
Na ProstaGiełda jak przekonywałam że akcje spadną na grosze i obroty zanikną na długie lata.
Ile osób przez ciebie straciło pieniądze?
Masz jeszcze czelność się odzywać?
Piszesz o hazardzistach na Getback.
Sama kilka dni temu szykowałaś się do zakupu tej spółki.
Także zamilcz jeżeli nie masz nic konstruktywnego do dodania .
Co do notowań to syndyk jest zoobowiazany przeprowadzić raport finansowy i go opublikować.
Za to jest też rozliczany.
Jeżeli tego nie zrobi, wystarczy zrobić mamy donos do sedzieg-komisarza.
Coś ty się uczepił paaulinka ? To forum innej spóły i nie miejsce na pretensje. Czy widziałeś żeby ktoś tu cisnął kowalowi albo maxminowi za to, że od dawna naganiali na kupno pod rzekome dobre info, fundamenty i perspektywy?
Ja tylko pokazuję argumenty że nie doradzała dobrze na przykładzie innej spółki.
To było wręcz nachalne pranie mózgu żeby sprzedać i zapomnieć o temacie.
Zakładała mnóstwo wątków w tym temacie.
Czy Kowal i Maxim tak robią?
Tutaj jest wymiana argumentów i spostrzeżeń.
Nie lubie takiego głupiego mądrowania się. Jeszcze szydzenie z tych co prawdopodobnie stracili kasę na spółce.
Zrobiła wiele złego na innych spółkach i naraziła ich świadomie lub nie na ogromne straty.
Ja na jej miejscu skulilbym ogon i chociaż nick zmienił.
Ikt jej nie słucha w realu to tutaj się pisze.
Nie ma akcji, nie wierzy w pozytywny finał to niech siedzi cicho.
Chyba że poprawia sobie nastrój wkurzaniem innych.
Ma dużo czasu to proszę przeprosić akcjonariat m.inn. Prosta Giełda.
Ale jak widać nie ma odwagi.