• Emisja Autor: bialoczerwony1972 [79.191.88.*]
    Czekać, aż podadzą cenę emisji. Nie wiadomo do ilu chudzielec zbije kurs żeby nie było krzyków że tanio objął.
  • Re: Emisja Autor: ~Krowa [37.47.209.*]
    Nie obejmie niżeĵ niż po 29-30
  • Re: Emisja Autor: bialoczerwony1972 [79.191.88.*]
    Być może. Poczekam jeszcze chwilkę. Chudemu nie ufam!
  • Re: Emisja Autor: ~Xyz [213.134.184.*]
    Perspektywy spółka ma super, ja od info o emisji dokupuje
  • Re: Emisja Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    ja też. Trochę siara, ze emisja jest tylko do dużych inwestorów. nawet myślałem, żeby zebrać te 100 000 euro. Ale cholera wie, jaka będzie cena emisji. jakbym juz wiedział, że będzie ponizej 30 pln, to bym ogarnął tę kasę. Ale cena może być nawet 35 pln. To tez atrakcyjna cena, ale w dłuższym terminie.
  • Re: Emisja Autor: ~Anatoly [156.146.54.*]
    Jakbyś czytał, co podpisujesz to byś wiedział, że cena maksymalna nowej emisji wynosi 29 zł.
    Uzbieraj 100 tys. euro i przestań grać na giełdzie.
  • Re: Emisja Autor: ~Krowa [37.225.23.*]
    Do kiedy tę księgę popytu bedą budować? Patrząc na szubko na uchwale nie widzę żadnych terminów
    Cenę ustalili dopiero w poniedziałek, a ja pisałem post w ubiegłym tygodniu.
  • Re: Emisja Autor: ~helpi [5.173.119.*]
    Tak, czy siak - potem - petarda. Im bliżej końca roku ...
  • Re: Emisja Autor: ~Arlen [31.0.40.*]
    Również na to liczę. Duzi dostaną akcje w dobrej cenie jak chcieli, no to chyba będą chcieli zarobić.
  • Re: Emisja Autor: ~Bik [37.248.208.*]
    Jest zimno to sprzedaż wystrzeli. Ostatni kwartał będzie rekordowy
    To że ostatni kwartał jest zawsze najlepszy to wie chyba każdy średnio rozgarnięty typ mający akcje Answear, a ponieważ poprawiają wyniki to będzie rekordowy! Truizm i tyle. Widzę, że Antoniemu marzyła się emisja po 35zł :) oj czy Czechowicz wygląda na kretyna, żeby tyle płacić za akcję? Obejmie sobie po nie więcej niż 29zł!!!! ("przy czym maksymalna jej wysokość nie przekroczy 29 zł za akcję".) Tylko on je obejmie moim zdaniem. Można powoli się pakować na long term, no chyba, że będzie można skeszować szybkie 30-40% po szacunkach przychodów za 4Q i potem znowu czekać na jakąś korektę :)
  • Re: Emisja Autor: ~Bik [37.248.208.*]
    Może truizm tyle, że w przypadku np. Modivo tak to nie działa i mają słabe wyniki od wielu miesięcy. Co do chudego to zmiana władzy może zachęcić jakichś grubych misiów z zagranicy do inwestowania i kupią od chudego pakiet a spółka uwolni się od hamulcowego. Omnibus też w przyszłym roku się skoryguje jak w Słowacji i akcje będą rosły jak na drożdżach
    Oczywiście że jeśli będzie dobra cena to sprzeda na tym polega jego core biznes. Tylko dobra cena to słowo klucz, a na razie będziemy skazani na hamulcowego. Chudy nie po to obejmuje akcje, żeby dla 25% czy 40% sprzedawać! Sporo cierpliwości być może będzie potrzeba co widać po notowaniach od czasu IPO versus wyniki, a i po śladowych % funduszy w akcjonariacie https://stooq.pl/q/h/?s=anr
  • Re: Emisja Autor: ~Krowa [37.225.26.*]
    No i jak to na te chwile widzicie? Dla spolki dokapitalizowanie to pozytywna i formacja, a dla kursu za miesiac, dwa, pol roku czy rok? Zakladając, że ludzie na świecie sìę nie wymordują.
    Krowa. Emisja zbiła kurs. Każdy wie dlaczego i jak to działa. Cóż, ja dokupiłem ile mogłem po 29 pln. Jetem załadowany pod kokardę. Skoro udało im się z marką Answear to wierzę, że uda się też z PRM. Przychody i zyski rosną, a mieliśmy recesję. Podobno w trzecim kwartale konsumpcja się odbudowuje, gospodarka rusza. NA GPW wróci kapitał w USA. dalej wierzę w 100 zł w 2024.
  • Re: Emisja Autor: cykle [109.173.210.*]
    Jednak cena (29) całkiem uczciwa : ) I każdy mógł się zarejestrować na NWZ i otrzymać akcje jak z pp, a nie tylko ci co się zapisywali za kwotę powyżej 100 tys. Euro...

[x]
ANSWEAR 0,35% 28,60 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.