• jutro Autor: ~Jerry [176.221.126.*]
    jutro rynek zweryfikuje,wodospad powinien byc jak nic,6 krotnie mniejszy zysk przy wiekszej sprzedazy buhahaha,kasa poszla bokiem
  • Re: jutro Autor: ~Sphinx [37.248.223.*]
    6 krotnie mniejszy od czego? nie rozumiem co probujesz powiedziec? Chyba ze poprostu manipulujesz?
  • Re: jutro Autor: ~Jerry [176.221.126.*]
    porownaj polrocze tego roku do zeszlego,przepasc w zysku,teraz na waciki zostaje
    no ale przeciez musisz wiedziec z czego wynikał zysk w poprzednim roku…czy nie wiesz? Wynikał z uprawomocnienia sie układu z wierzycielami co było nowym otwarciem które Sfinks wykorzystał znakomicie co teraz tylko potwierdza wypracowujac pierwszy zysk od lat na dzialalnosci polegajacej na sprzedazy w restauracjach! Ja uwazam ze to przełomowy moment! Jestem o tym przekonany!
  • Re: jutro Autor: ~Leszcz [31.179.123.*]
    W jaki sposób zysk wynikał z uprawomocnienia się układu, od razu kasa z nieba spadła? Proszę o wyjaśnienie, tylko rzetelne.
    w ramach układu wierzyciele zgodzili sie na umorzenie części wierzytelności takze tak, mozna powiedziec ze od razu kasa z nieba spadła.
    A w jaki sposób wierzytelności, czyli długi zamieniły się na kasę, na żywą gotówkę? Leżały sobie z minusem i raptem przeszły na plus? Proszę o dalsze wyjaśnienia, bo to wielce interesujące jest, pozdrawiam.
    wyobraź sobie ze masz kredyt 100tys i nagle bank mówi że umorzy ci 1/4 tego kredytu i podpisujecie aneks. W konsekwencji masz 25 tys zysku. Rozumiesz czy dalej wyjasniac?
    Mam 100 000 długu, bank umorzył 25 000 długu, nadal mam 75 000 długu, a gotówki nie mam, bo całe 100 000 zainwestowałem w środki trwałe, mogę przeszacować, ale i tak nie mam gotówki. Mogę mieć na papierze zyski, ale czystej gotówki nie ma i nie będzie, tak to widzę, prawidłowo?
    Ciezko mi sie odniesc do sformułowania „czysta gotówka” i „zyski na papierze” bo nie ma takich w księgowości. Odnosze sie tylko do poszczegolnych pozycji na sprawozdaniu finansowym o probuje ci wyjasnic skad takie a nie inne liczby.
[x]
SFINKS -2,12% 0,41 2025-09-19 15:01:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.