hej Adi, podeślesz linka gdzie to można sprawdzić? Kiedys mialem zapisaną tą japońską stronkę, ale gdzieś mi wcięło i teraz nie mogę za bardzo dojść jak tam wejść przez te japońskie znaczki :-)
Ranking z USA jest nie do końca prawidłowy bo on pokazuje prognozę która nie zawsze się sprawdza . Nintendo lekko podbija gry w tym rankingu aby nakręcić sprzedaż . Aby komuś nie przyszło wstawiać danych że strony USA.
FM1 był na 30 miejscu po tygodniu preorderu, FM2 też raczej idzie na podobny wynik.
Zacytuje Alka sprzed roku:
"HOTD po 4 dniach był w TOP50 JP, na ten moment FM nie ma w TOP50 (a mija 5. dzień). Widzicie gdzie możecie sobie wsadzić bajki tutejszych orłów ma i ha piszących o kilkukrotnie większym potencjale FM."
Fm1 był na 2 tyg preorderze. (Pierwszy tydzień nie wyświetlał w rankingu) suma z pierwszego tygodnia została wstawiona w pierwszy dzień drugiego tygodnia preorderow.
Z całym szacunkiem ale od czasu premiery FM 1 zdanie zmieniłem co do potencjału i zrewidowalem prognozy w dół. Niestety ale ta premiera ponownie ma zawalona promocje więc tryb stand by mam włączony w oczekiwaniu na zacne wyniki z odpisem sooner then you think. Jedyne co może uratować Zbytnią w tym roku to thotd 2 ale jakoś nie wierzę że ogłosi premierę w tym roku. Za dużo sciem z jego ust w ostatnim czasie choć byłoby to miłe zaskoczenie. :) pozdrawiam
Powiem Ci żebyś nie nastawiał się na hotd 2 w tym roku niestety mam potwierdzone info. Raczej oczekiwał bym zapowiedzi tej gry na indie games lub podpisania nowej umowy. Tyle w tym roku to spolka dla masochistów. Ja dowinwestowuje 2 razy na MC
Od kogoś kto pośrednio jest związany z tym projektem. Bez szczegółów... Nadmienię tylko ze w forku pracuje ponad 200 os nie jest ciężko zdobyć info nawet dla kogoś z zewnątrz ale wart zbierać panowie i panie