No i proszę, bajdurzenie, skąd taki pomysł i czy to konieczne.
To dobry zwyczaj szanujących akcjonariuszy spółek. Zwyczaj który jeszcze 5 lat temu był bardzo powszechny i dobrze postrzegany.
Spółki lubiły się pochwalić dobrymi wynikami finansowymi przyspieszając termin raportu.
Ludzie którzy znają się na inwestycjach wiedzą o czym piszę.
Zobaczymy czy na Eco5tech teraz tak będzie.
Po pierwsze, tytul wątku zawiera twierdzenie ze to się zadzieje więc zalecałbym większą precyzje w formulowaniu swoich myśli.
Po drugie, zmiana terminów publikacji raportow wymaga espi, więc może opierajmy się na tym.
Po trzecie, ciekawe statystycznie ile spółek przyspiesza obecnie swoje raporty i jaki procent z takich przypadków podyktowany jest dobrymi wynikami. Nie znam dokładnych liczb, ale zakładam że to odosobnione przypadki
W czym mam rację? W tytule zapytałem co sądzicie, czy spółka może przyspieszyć raport. Twoja odpowiedź była taka: co to za bajdurzenie. Nie masz pojęcia o co biega, nie zabieraj głosu.
Ale Ty nie zapytałeś CZY SPÓŁKA PRZYSPIESZY RAPORT, tylko napisałeś zdanie twierdzące, że SPÓŁKA PRZYSPIESZY RAPORT, a to różnica. Tak jakbyś miał informacje, że to się wydarzy i pytał nas co o tym sądzimy. Stawiaj znaki zapytania, przecinki i kropki w odpowiednim miejscu to nie będzie nieporozumień. Swoją drogą nie miałbym nic przeciwko jakby podali szybciej, ale czy to takie ważne dla akcjonariuszy i przyszłości spółki to nie wiem. Mnie bardziej teraz interesują wybory. Ogólnie jak patrzę na zastój w handlu to mam wrażenie, że wszyscy czekają na to co się wydarzy 15stego.
A żeby było nieco bardziej merytorycznie, niż gdybanie o terminie raportu i niejako też a propos wyborów - to zastanawiam się czy spółkę nie dotknie niestety "dziura" w zakresie ogłaszanych przetargów i zleceń. Już zresztą od jakiegoś czasu trochę cisza w tym zakresie. Ostatnia umowa fajnie, ale to tylko ramówka, bez gwarancji żadnego zlecenia.
Teraz obecna ekipa rządząca chyba mało co ogłasza (już o braku KPO nie wspominam), bo nie wiadomo jaki będzie wynik wyborów + priorytetem jest kampania. Po wyborach z kolei niestety niezależnie kto wygra, to priorytetami będą polityczne szachy, kto z kim i przeciwko komu, obstawianie stołków etc. a nie gospodarka, inwestycje i infrastruktura. To może być parę miesięcy marazmu.
Minusów 3 dla Ciebie. Pisanie z dwóch IP tylko cię pogrąża. KPO to nie sektor prywatny a raport zgodnie z harmonogramem ma być 10 a nie 15 listopada.
Hipoteza i po niej zdanie pytające. Coś ci to mówi. Pewnie nie rozumiesz nic kolejny raz.
Do nauki a nie pisać dyrdymały
Ty nie potrafisz pisać, ani czytać ze zrozumieniem. 15stego są wybory i o nich była mowa. A IP za każdym razem mam inne, bo piszę z telefonu. Zawsze podpisuję się Eco, nie piszę pod innymi nickami.
Kolega expert się rozsierdził i myśli, że jest na tyle ważny, że komuś by się chciało zmieniać ip dla niego :-)))
Do tego troszkę pomylił tezę z hipotezą, ale to się zdarza (choć szkoda, że to innym wytyka niewiedzę). Sam używa słów "dyrdymały" podczas gdy oburzył się na słowo "bajdurzenie" etc.
Kolego expert - tak jak pisałem, masz rację. Wspaniały wątek i w ogóle wszystko ok.
Bajdurzenie w twoim wykonaniu. Zero logiki wynika z twoich wpisów.
Tytułowe zapytanie zasypałeś dyrdymałami.
Koniec bajdurzenia i wracając do tematu. Byłoby miło gdyby spółka jednak przyspieszyła termin raportu na co osobiście bardzo liczę.