• Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Expert [37.225.93.*]
    Myślę że spokojnie mogą o tydzień wcześniej podać a może i o dwa. Już blisko, coraz bliżej:)
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~marko [37.225.65.*]
    Dramat akcjonariuszy trwa
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~asafa [83.7.143.*]
    Dnia 2023-09-29 o godz. 15:26 ~Expert napisał(a):
    > Myślę że spokojnie mogą o tydzień wcześniej podać a może i o dwa. Już blisko, coraz bliżej:)

Ale dlaczego uważasz, że jest to konieczne?
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~meh [77.254.204.*]
    co to za bajdurzenie? skąd w ogóle taki pomysl?
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Expert [37.47.221.*]
    No i proszę, bajdurzenie, skąd taki pomysł i czy to konieczne.
    To dobry zwyczaj szanujących akcjonariuszy spółek. Zwyczaj który jeszcze 5 lat temu był bardzo powszechny i dobrze postrzegany.
    Spółki lubiły się pochwalić dobrymi wynikami finansowymi przyspieszając termin raportu.
    Ludzie którzy znają się na inwestycjach wiedzą o czym piszę.
    Zobaczymy czy na Eco5tech teraz tak będzie.
    Po pierwsze, tytul wątku zawiera twierdzenie ze to się zadzieje więc zalecałbym większą precyzje w formulowaniu swoich myśli.

Po drugie, zmiana terminów publikacji raportow wymaga espi, więc może opierajmy się na tym.

Po trzecie, ciekawe statystycznie ile spółek przyspiesza obecnie swoje raporty i jaki procent z takich przypadków podyktowany jest dobrymi wynikami. Nie znam dokładnych liczb, ale zakładam że to odosobnione przypadki
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Expert [37.47.221.*]
    To chyba oczywiste, że w Espi muszą podawać zmiany terminów.
    Co do reszty to już całkiem ręce opadają.
    Ok, masz rację panie expert. Wyczekuj sobie w takim razie wcześniejszego raportu.
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Expert [37.225.89.*]
    W czym mam rację? W tytule zapytałem co sądzicie, czy spółka może przyspieszyć raport. Twoja odpowiedź była taka: co to za bajdurzenie. Nie masz pojęcia o co biega, nie zabieraj głosu.
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Eco [37.248.170.*]
    Ale Ty nie zapytałeś CZY SPÓŁKA PRZYSPIESZY RAPORT, tylko napisałeś zdanie twierdzące, że SPÓŁKA PRZYSPIESZY RAPORT, a to różnica. Tak jakbyś miał informacje, że to się wydarzy i pytał nas co o tym sądzimy. Stawiaj znaki zapytania, przecinki i kropki w odpowiednim miejscu to nie będzie nieporozumień. Swoją drogą nie miałbym nic przeciwko jakby podali szybciej, ale czy to takie ważne dla akcjonariuszy i przyszłości spółki to nie wiem. Mnie bardziej teraz interesują wybory. Ogólnie jak patrzę na zastój w handlu to mam wrażenie, że wszyscy czekają na to co się wydarzy 15stego.
    + 1 dla przedmówcy.

A żeby było nieco bardziej merytorycznie, niż gdybanie o terminie raportu i niejako też a propos wyborów - to zastanawiam się czy spółkę nie dotknie niestety "dziura" w zakresie ogłaszanych przetargów i zleceń. Już zresztą od jakiegoś czasu trochę cisza w tym zakresie. Ostatnia umowa fajnie, ale to tylko ramówka, bez gwarancji żadnego zlecenia.

Teraz obecna ekipa rządząca chyba mało co ogłasza (już o braku KPO nie wspominam), bo nie wiadomo jaki będzie wynik wyborów + priorytetem jest kampania. Po wyborach z kolei niestety niezależnie kto wygra, to priorytetami będą polityczne szachy, kto z kim i przeciwko komu, obstawianie stołków etc. a nie gospodarka, inwestycje i infrastruktura. To może być parę miesięcy marazmu.
    przy odpowiednim wyniku wyborów, może chociaż sektor prywatny będzie bardziej aktywny.
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Eco [37.248.219.*]
    Przy odpowiednim wyniku wyborów w końcu doczekamy się KPO, a wtedy będą inwestycje na wyścigi, bo będzie trzeba te środki wykorzystać do końca 2025.
    Minusów 3 dla Ciebie. Pisanie z dwóch IP tylko cię pogrąża. KPO to nie sektor prywatny a raport zgodnie z harmonogramem ma być 10 a nie 15 listopada.
    Hipoteza i po niej zdanie pytające. Coś ci to mówi. Pewnie nie rozumiesz nic kolejny raz.
    Do nauki a nie pisać dyrdymały
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Eco [31.0.51.*]
    Ty nie potrafisz pisać, ani czytać ze zrozumieniem. 15stego są wybory i o nich była mowa. A IP za każdym razem mam inne, bo piszę z telefonu. Zawsze podpisuję się Eco, nie piszę pod innymi nickami.
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Eco [31.0.51.*]
    Dla jasności 'mech' to nie ja jeśli wysnułeś takie wnioski.
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~meh [5.134.208.*]
    Kolega expert się rozsierdził i myśli, że jest na tyle ważny, że komuś by się chciało zmieniać ip dla niego :-)))

Do tego troszkę pomylił tezę z hipotezą, ale to się zdarza (choć szkoda, że to innym wytyka niewiedzę). Sam używa słów "dyrdymały" podczas gdy oburzył się na słowo "bajdurzenie" etc.

Kolego expert - tak jak pisałem, masz rację. Wspaniały wątek i w ogóle wszystko ok.

Bez odbioru.
    Bajdurzenie w twoim wykonaniu. Zero logiki wynika z twoich wpisów.
    Tytułowe zapytanie zasypałeś dyrdymałami.
    Koniec bajdurzenia i wracając do tematu. Byłoby miło gdyby spółka jednak przyspieszyła termin raportu na co osobiście bardzo liczę.
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~ecos [188.147.64.*]
    i kolega mial racje
    dzein po wyborach i juz sie ruszylo
    pieniadze z KPO chyba zrobia robote
  • Re: Przyspieszą raport. Co sądzicie? Autor: ~Zysk [84.21.169.*]
    też tak myślę
[x]
ECO5TECH 1,05% 1,45 2025-12-17 16:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać