Witam. Mam 20 lat, od niedawna pracuje na umowe o prace na czas nieokreślony.Nie moge dostac kredytu poniewaz: nie mam historii w BIK (poniewaz nigdy nie brałam kredytu) i jestem za młoda. Próbowałam w kilku bankach - niestety... Dokumenty ktore przedstawiam to: zaswiadczenie o dochodach od pracodawcy (ok 1800 neto) i dowod osobisty. Niestety pensje pobieram w gotowce wiec nie ma mowy o wyciagu z konta. Posiadam rachunek w pko SA na ktore srednia wpływów z 6 ostatnich miesiecy jest ok 5000 miesiecznie. Czy ktos moze mi poradzić gdzie moge uzyskac kredyt gotówkowy w wysokosci 10000 zl z w/w dokumentami?????
musisz sprobowac w drozszych bankach, jak polbank, db kredyt, aig. tam tylko cos moze wskorasz. rzeczywiscie jestes za mloda i to jest problem. facet w twoim wieku o wiekszym kredycie moze tylko pomarzyc (wojsko i statystyka: ta grupa klientow jest bardzo ryzykowna). i bardzo zle robisz, pensja powinna wplywac na konto! przyda ci sie to pozniej.
bzwbk - odpada - chcieli historie rach na ktory dostaje wyplate. Wiem ze źle robie i juz to zmieniłam i bede dostawac przelew na konto. aig, db kredyt wszystko to przerabialam - niestety. Może ktos ma jeszcze jakis pomysł gdzie moge sprobowac?
Bzdura! Jeśli nie masz wpływów na ko nto, to wystarczy , że bzwbk przedstawisz druk RCA z Zusu (lub inny dokument z ZUSu potwierdzający podstawę wymiaru składek płaconmych przez pracodawcę).
Daruj sobie Pekao S.A. to najbardziej skostniała instytucja. Jak chcesz nie najdrożej i szybko idź do Eurobanku i poproś o kartę kredytową. Dają ją od ręki a wypłaty z bankomatów są w cenie 2 zł, czyli prawie nic. Jeśli bierzesz kredyt na np. 2000 zł to biorąc ratalny płacisz odstetki bez względu na to, czy masz pieniądze na koncie osobistym czy nie. Przypuśćmy, że zamiast ratalnego masz kartę. Jeśli masz długu 2000 zł a dostałaś właśnie pensję przelewasz np. 1500 zł na rachunek i przez jakiś czas płacisz odsetki od 500 zł. Potrzeba Ci pieniędzy - idziesz od bankomatu i wypłacasz za 2 zł tyle kasy ile Ci potrzeba.
nie chce krakac, ale to tez zalezy do firmy, w ktorej pracujesz... jak to jest podmiot o watpliwej jakosci, to zapomij... mialem ostanio klientke, ktora zarabiala ponad srednia krajowa, rzeczywiscie zadnych kredytow, ale.. . pracowala w firmie, ktora posredniczyla w zawieraniu umow pomiedzy Netia, a klientem indywidualnym... dla mnie totalne zero, wiec odrzut byl od razu. poslalem weryfikatora do siedziby firmy, bo moze... wlasciciel nawet nie mogl udokumentowac, ze placi za nia Zus.. wiec, tez moze Tobie to trosze rozjasni sytuacje, nic wiecej napisac nie moge niestety! Sama zweryfukuj swojego pracodwce!
Problemem jest brak wyciągów z rachunków oszczędnościowych , bądź konta. W przypadku banku przy takich wpływach przez minimum pół roku z doświadczenia wiem, że większość banków proponuje sama z siebie kredyt na preferencyjnych warunkach do 5 tys zł, więc sądzę, że i z 10 tys nie było by problemu tylko pewnie na gorszych warunkach.
ING daje dość często mi oferty kredytowe, a na koncie nie ma środków więcej niż 100-200 zł, używam konta tylko do przelewów i płatności za rachunki, wpłatomat mam blisko i placówkę więc miesięcznie idzie kilkaset złotych przez konto. Płace też w portalach internetowych, serwisach aukcyjnych jak i zakupach.
Ja mam inną jeszcze propozycję, bo rozumiem że kredyt szybko ma być dostępny, może warto spróbować w kilku bankach mniejsze kwoty typu 5 i 5 tys , albo 3 ,3 ,2 tys. Z tak małymi kwotami nie powinno być większego problemu.
najlepiej idź do jakiegoś marketu i weż sobie żelazko na 20 rat:) nie no żart ale cosw tym stylu. lukas czy żagiel powinny ci dać raty i za pół roku idź po kredyt - historia już będzie. choć lukas raczej nie raportuje do BIK .
i to jest najlepsze wyjście... szybkie raty za towar, prowadzone w Banku który ma umowę z BIK np. AIG. Dodatkowo możesz do nich pójść po pożyczkę (wystarczy zaśw. o zarobkach + dowód). Na "dzień dobry" pewnie nie będą mogli Ci zaproponować kwoty 10 000 PLN, ale warto spróbować, bo nie takie jaja tam się dzieją.
W Oddziale Banku Zachodniego WBK SA otrzymasz kredyt do 20 krotności swoich dochodów. Nie jest wymagana hostoria w BIK, jednak decyzja może wrócić z minimalnie podwyższonym oprocentowaniem.
najpierw musisz wyrobić historie kredytową, co najmniej 6 miesięcy. W tym celu musisz wziąć kredyt w droższym banku, sprobuj w kolejnosci 1.pko sa, eurobank, pko bp, w jednym z tych banków dostaniesz na pewno.
Później,po 6 miesiącach, gdy będziesz mieć juz historię kredytową. Zrobisz konsolidację tego kredytu w innym banku, ale znacznie tańszym.
Witaj, miałam bardzo podobną sytuację do Twojej. Mam 21 lat, umowe o prace na czas nieokreslony od ponad roku, zarobki ok 1500 zł netto. Nigdy nie brałam nic na raty, nigdy nie wziełam zadnego kredytu i dlatego nie mam historii w BIKu. Dlatego też nie mogłam nigdzie dostac kredytu, a dokładniej próbowałam w: Nordea (nie mają nawet oferty kredytu gotówkowego, ale to juz inna sprawa), w Lukasie, w Polbanku, w Mbanku. W polbanku nawet ząłozyłma konto, bo dawało gwarancje niższego oprocentowania. W Eurobanku nie składałam wniosku, ale z tego co sie dowiedziałam wydaje mi sie ze byłaby szansa na kredyt, ale jak dla mnie za wysoka rata i wymagali dokumentów z ostatnich 12 miesiecy ( a nie z trzech ostatnich). Dałam sobie spokój z eurobankiem i szukałam dalej. Koljenym przystankiem był Kredyt Bank i tu w koncu dostałam kredyt oraz załozyłam konto. Nie jestem zbyt zadowolona z opłat dotyczących konta, ale nie narzekam bo to chyba jedyny bank sposród wszystkich które odwiedziałm, który dał mi kredyt. Chcieli tylko zaświadczenie o zarobkach i zatrudnieniu z ostatnich trzech miesiecy, po zweryfikowaniu wszystkiego szybko otrzymałam pieniązki. a wiec w takiej sytuacji polecam KREDYT BANK. W poprzednich bankach decydował system- nie ma mnie w BIKu to nie miałam juz szans i niewazne były moje zarobki, czas zatrudnienia itd. Natomiast w Kredyt Banku decyzje podejmuja ludzie. acha, i byłam takze w skoku stefczyka- ale za wysokie raty, Pani obsługująca troszke niezorientowana, ale zapewniła iż u nich BIK nie jest decydujący.Jednak ja juz miałam nagrany Kredyt bank, dłuzej nie szukałam, bo zalezało mi na czasie.
MASZ PUSTEGO BIK-a?? NIGDY NIE STARAŁEŚ SIĘ O KREDYT??
Nie masz historii kredytowej? I przez to Banki odmawiają Ci kredytu?? U nas dostaniesz kredyt!!!
Sprawdź!! Biuro: Ul. Hawelańska 4, 66-400 Gorzów Wlkp., Telefon 0957351111
Z chęcią pomogę dostać pozyczkę w banku osobom z pustym bikiem. jestem doradcą finansowym w banku, mamy wlasnie specjalne oferty kredytów dla osob z pustym bikem. oferty są bardzo korzystne. oprocentowanie licząc ratę przez ratę to zaledwie 10,5%. Rata przy 10000 na 36 miesięcy to 362 zł. A poza tym do 10000 na oświadczenie.
pozdrawiam
janusz 502-151-996
janusz1988@interia.pl
NIE WIEM W JAKIM BANKU MASZ KONTO,ALE JA MAM W MILLENNIUM,NIE PRACUJE ALE MAM STALE WPLYWY NA KONTO POWYZEJ 6 MIESIECY,BANK BEZ PROBLEMU UDZIELIL MI KREDYTU W OPARCIU O WSPOLPRACE Z BANKIEM ,MALO TEGO NAWET NIE WYCHODZILAM Z DOMU OFERTE KREDYTU DOSTALAM NA MOJE KONTO BANKOWE ONE LINE ,WYPELNILAM I ODESLALAM DO BANKU BYLO TO JEDNOZNACZNE Z PODPISANIEM UMOWY ,W CIAGU GODZINY MIALAM PIENIAZKI NA KONCIE WIEM ZE NIE MA TAKIEJ OPCJI W INNYCH BANKACH BO BEZ SKUTKU PROBOWALAM UZYSKAC KREDYT,IDZ DO MILLENNIUM MAJ NAPRAWDE DOBRE WARUNKI I RATY ROZKLADAJA NAWET NA 72 MIESIACE
Jak banki nie chcą dać kredytu to spróbujcie na pożyczkach społecznościowych, np. Kokos https://kokos.pl/?ppk=497cc0abbd3c6 albo smava. Tam czyste konto w BIK'u jest sporym plusem, bo wskazuje że nie jesteś jednym z tych którzy kredyty spłacają zaciągając następne.
miałem ten sam problem, ale znalazłem ciekawą strone, wysłałem wniosek i po godzinie juz dzwonili, szybka decyzja i juz na następny dzień dostałem pieniądze. sprawdź to, ta strona to www.agentbankowy.pl, tylko wniosek trzeba wypełnic, oferują tez inne ale ja korzystalem z tego
Jeśli sytuacja z przygotowaniem finansowania jest kłopotliwa to zajrzyj na http://pieniadzedlaciebie.com.pl/. Radzą sobie z organizacją kredytów nawet w trudnych przypadkach.
Ja też mogę polecić stronę Finrada, jest tam porównywarka szybkich pożyczek i wszystko jest napisane jakie koszty na jaki okres itp. Można też złożyć wniosek.