Patrząc na wykres linia wsparcia od 31 października przez dołki z II poł. grudnia idzie do góry, średnie kroczące idą do góry (tzn, przed spadkiem hamuje 30dniowa sma a 15 i 45 idą). Niby całkiem całkiem to wygląda. Zobaczymy co będzie jak się to wszystko zderzy i czy np. średnie popchną kurs.
zdaje mi się że ktoś kilka razy kupował z ukrytego, cóż, czekamy :)
Na tle takiego rynku wszystko wyglada dobrze:).Prawda jest jednak ze kurs wyglada zdrowo i jak przejdziemy ponad 2.85 pln -wiele wskazuje ,ze juz wkrotce, to trudno znalezc powody ,dlaczego nie miala by kosztowac 3.5 pln w calkiem krotkim czasie.powyzej ,to juz kwestia powazniejszej walki-no ale to zobaczymy...
zauważcie, że ten nagły wzrost pojawił się na fixingu. obroty na rynku były małe.
mimo wszystko, netia to dobra spółka, więc jest duża szansa na wzrosty.
o obrotach.......
na wielu powaznych spolkach-tradycyjnie rekomendowanych przez analitykow , kupowanych przez fundusze np. obroty sa zupelnie smieszne....powstrzymuja sie z zakupami ze wzgledu na niejasna sytuacje na rynku..ze wzgledu na ogolny stan gospodarek usa,anglii i pozostalych ,na zdrowy rozum wszystko powinno sie zawalic...
na rynku panuje wielka niepewnosc...
....ale to jest gielda..antycypacja przyszlosci...
zdrowe,niezadluzone spolki ,dzialajace w rozwojowych sektorach beda w cenie.tu nie ma watpliwosci...
zaczekajmy...na tym papierze ,kupionym po obecnych cenach sie nie straci.....
amen
dziś debile , patrzący na kurs Netii ---przez pryzmat jednodniowej muszki .....sprzedawali, a fund kupował i kupował z ukrytego zlecenia......jakoś niewielu to zauważyło, zważywszy na ciszę na forum , ale właśnie trwa walka o pakiet dający władzę !!!!!!!! efekt synergii będzie dla wielu zaskoczeniem finansowym !!!!!!
A po co mają teraz kupować?Ci co chcieli wziąć udział w Walnym Zgromadzeniu a chcieli mieć dużo głosów to kupowali do wtorku bo do 3 lutego do godz 17.00 mieli obowiązek zdeponować akcje jeśli chcą wziąć udział w Walnym.Teraz to najwyżej mogą sprzedawać po Walnym 11 lutego po głosowaniu.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/NETIA-Nadzwyczajne-Walne-Zgromadzenie-Akcjonariuszy-zwolane-na-dzien-11-lutego-2009-roku-porzadek-obrad-1890106.html
Jednak w czwartek i piątek pojawili sie chętni na zakupach.......i nie byl to skup pod walne, Twoje rozumowanie jest błędne . Wlaśnie po walnym może pojawić się istotna informacja........może skup???
Kupujący są zawsze.Mnie chodzi o to,że pakiety się skończyły.Porządek obrad jest wszystkim znany,co najwyżej może się ujawnić jakiś grubszy akcjonariusz.
cercio....ja wiem że Ty jesteś specjalista od AT , i fal Fibo...../ ale skoro lubisz dyskusje tak jak ja /, bo w sobotę ,dzień rodzinny siedzisz przed kompem / to jednak nie zwróciłes uwagi na nowe info ....!! poza tym . jak sądzisz....przebijemy opór? bo to trójkąt zwężający.......
Myślę że jest to spółka godna uwagi .
Na wykresie od 2005r ukształtowała się fala ABC w teorii Elliota
przybrała formację 3/3/5 i prawdopodobnie obecnie mamy do czynienia z falą 1 lub przedłużeniem fali C która może przyjąć strukturę 7 falową lub 9 w teorii Elliota 5,7,9 falowa struktura ma takie samo znaczenie.
Ja na razie skłaniam się ku koncepcji POCZĄTKA FALI 1 powody to poprawa wyników zwłaszcza po przejęciu tele2 i możliwość walki o przejęcie kontroli .
Przypominam że Novator kupował netię średnio w okolicach 4,5zł i nie sądzę że chciałby stracić na tej inwestycji.
Pozdrawiam