Koniec. Ja dziś wylogowałem się z całego pakietu i usuwam KOM z mojej listy 4ever. Dlaczego?
1. Po pierwsze zarząd nie jest wiarygodny. Miałem okazję bezpośrednio - jako dostawca - pracować z nimi. To nie są goście którzy mają wizję. Są słabi. Również pośrednio przez znajomych którzy współpracowali na innej płaszczyźnie potwierdzam że są chaotyczni i niekonsekwentni + interesuje ich tylko własny portfel, a nie akcjonariuszy. Do tego jazda na granicy prawa...
2. Ostatni kwartał pokazał fatalne wyniki – co z tego że spółka jest po sanacji jeśli nie potrafi generować zysku, to za rok albo dwa będzie w tych samych tarapatach co poprzednio. Spójrzcie na inne spółki z branży – action- wyszedł z kłopotów i cały czas się rozwija. Kupują nowe firmy. Rozszerzają portfolio do tego skupują akcje – to są geniusze biznesowi w przeciwieństwie do WB. Action właśnie ogłosił kolejny duży skup akcji. Piwiński jest autentyczny i uczciwy. Action będzie teraz stabilnie szedł do góry aż do kolejnego zaproszenia do sprzedaży akcji.
3. Technicznie chyba nie trzeba tego komentować – dwa wyskoki od stycznia były sztucznie stymulowane, najpierw po ogłoszeniu papierowego zysku- oczywiście to było już wiadome wcześniej ale z jakiegoś powodu kurs się nie wybijał. A potem w oczekiwaniu na wyniki w czerwcu też sztuczne podbicie. I potem dystrybucja. Niestety wziąłem w tym udział i z konkretną stratą zrobiłem dzisiaj checkout.
Czemu o tym pisze? Z jednej strony dlatego że jestem rozgoryczony komputronikiem, a z drugiej strony dlatego że cierpliwie zarabiam na Action i tam zwiększam pakiet i Was też do tego zachęcam.
Alternatywnie możecie też pomyśleć o ab- największa spółka w regionie a mimo to rośnie i wykazuje fajne zyski. Tam też jest ogłoszony skup który jeszcze nie jest dokończony – zostało 95 mln. Jeśli dobrze pamiętam.
Czyli co nie ma szans dla tej firmy tylko dalszą obsuwa w dół ja mam średnia ok 7 zł na szczęście tylko 5 procent portfela teraz to około 3 procent więc już mi wszystko jedno czekam na jakieś spekulacyjne odbicie uratowało mnie przed włożeniem większych pieniędzy małe obroty choć korciło mnie jeszcze dokupić.