Ma problemy z alkoholem. Ja już ograłem demo. Moja opinia jako fana uniwersum Inkwizytora jest mocno pozytywna. Dubbing polski jest świetny, dobry dobór aktorów, ścieżka dźwiękowa bardzo dobra , nadaje odpowiednio klimatu tego zadymionego miasteczka, trochę mi to przypomina slumsy w Wiedźminie 1, ( złośliwi zaraz dodają że grafa też ale tą kwestię już na forum przerabialiśmy). Jest tutaj wykorzystanych dużo rozwiązań z innych gier , assassin's Creed - podsłuchiwanie rozmów, Wiedźmin 2 - śledzenie zapachu, Batman - śledztwo itd. Dialogi mnie osobiście odpowiadały a nie raz nawet bawiły, no i co najważniejsze nie nudziły. To co najgorzej wypada to optymalizacja, mam RTX 3060 To i 4k na ustawieniach średnich miałem ok 20 FPS, na taką grafikę to porażka, więc mają nad czym pracować, jest nad czym pracować... .
Nawet jakby fabuła była najlepsza na świecie to za taką optymalizację zjadą grę jak nic w recenzjach i będzie nic ze sprzedaży przy >50% negatywów. Grafa moze byc słaba, ale jak highendowy sprzet nie wyrabia to nie ma zadnego usprawiedliwienia. Ale mają jeszcze prawie pół roku zeby to ogarnąć. Tylko czy potrafią.
Gracze wiele mogą wybaczyć ale braku poprawnej optymalizacji nigdy. Bez względu czy jest to gra za steki milionów patrz cyberpunk, starfield czy gra za 10 milionów. To musi chodzić na kartach z rodziny rtx 1xxx, max 2xxx, wszystko powyżej oznaczało by mega porażkę i co za tym idzie wszystkie negatywne konsekwencje jakie się przez to pojawią dla studia.